reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mdłości i słabe samopoczucie I trymestr

Młoda Mama28

Zaciekawiona BB
Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamom!
Jestem obecnie w mojej pierwszej ciąży,w 7 tygodniu ciąży, a od 5 tygodnia zaczęły się objawy ciążowe: mdłości trzymają mnie od wczesnego rana do wieczora, czasem mam wymioty, uczucie kamienia w żołądku,zgaga i zero energii. Kochane Panie proszę o wsparcie i pocieszenie, bo strasznie cieszymy się ciąża z Mężem, ale ja ledwo żyje, a chce być pełna energii, a nie spędzać 24h/7 w łóżku :(
Pozdrawiam serdecznie Ewelina :)

reklama
Na swoimi przykładzie mogę powiedzieć że I trymestr najgorszy 😉 ja dziś 23+4 i już czuję się dobrze. Nie mam mdłości, nie usypiam tam gdzie usiądę, także głowa do góry, niedługo powinno być dobrze 😚
Mi przy mdłościach pomagał łyk czy dwa Pepsi, migdały i nie mogłam dopuszczać do tego bym mocno zgłodniała wtedy mdłości były dużo gorsze.

A w ogóle gratuluję ciąży 🤣

Każda ciąża inna. W pierwszej miałam nudności do 4 miesiąca, ale nie wymiotowalam. W drugiej dopiero od miesiąca nie wymiotuje (raz się w maju zdarzyło), czyli prawie do 5 miesiąca się ciągnęło. Dużo siły życzę, bo wiem że bywa ciężko ale miejmy nadzieję, że Ci się poprawi 🌞

Dzień dobry wszystkim przyszłym Mamom!
Jestem obecnie w mojej pierwszej ciąży,w 7 tygodniu ciąży, a od 5 tygodnia zaczęły się objawy ciążowe: mdłości trzymają mnie od wczesnego rana do wieczora, czasem mam wymioty, uczucie kamienia w żołądku,zgaga i zero energii. Kochane Panie proszę o wsparcie i pocieszenie, bo strasznie cieszymy się ciąża z Mężem, ale ja ledwo żyje, a chce być pełna energii, a nie spędzać 24h/7 w łóżku :(
Pozdrawiam serdecznie Ewelina :)
Trzeba to po prostu przeżyć, ja wymiotowałam dzien w dzień do połowy drugiego trymestru

Też mi się wydaje że poprostu trzeba przeżyć...Ciężko tryskać energią i skakać że szczęścia jak człowiek poprostu źle się czuje🤷To w większości wypadków mija w drugim trymestrze pewnie u Ciebie też tak będzie:) Daj sobie czas nie wymagaj od siebie zbyt wiele dogadzaj sobie i odpoczywaj:) Gratuluję ciąży :)

Też mi się wydaje że poprostu trzeba przeżyć...Ciężko tryskać energią i skakać że szczęścia jak człowiek poprostu źle się czuje🤷To w większości wypadków mija w drugim trymestrze pewnie u Ciebie też tak będzie:) Daj sobie czas nie wymagaj od siebie zbyt wiele dogadzaj sobie i odpoczywaj:) Gratuluję ciąży :)
Dziękuję bardzo 😘 Dokładnie trzeba to wszystko jakoś przeżyć. Ginekolog powiedział, że mdłości wskazują, że dzidzia dobrze się rozwija, więc to mnie pociesza 👶🏼
Od początku mdłości siedzę na zwolnieniu lekarskim, staram się w tym nieprzyjemnym czasie, objawów ciążowych odpoczywać w łóżku 🙂

Nie pocieszę Cię za bardzo, bo u mnie pierwszy trymestr był okropny. Przeleżałam prawie cały w łóżku, mdłości na zapachy, ból podbrzusza, brak apetytu, zmęczenie i senność. Ale za to od drugiego było lepiej, o wiele lepiej 😉 W trzecim to jeszcze inna bajka, samopoczucie dobre, ale ciężar brzucha i ból pleców robił swoje.
Dużo odpoczywaj, pij wodę i się nie martw, to minie 😉

Na swoimi przykładzie mogę powiedzieć że I trymestr najgorszy 😉 ja dziś 23+4 i już czuję się dobrze. Nie mam mdłości, nie usypiam tam gdzie usiądę, także głowa do góry, niedługo powinno być dobrze 😚
Mi przy mdłościach pomagał łyk czy dwa Pepsi, migdały i nie mogłam dopuszczać do tego bym mocno zgłodniała wtedy mdłości były dużo gorsze.

A w ogóle gratuluję ciąży 🤣
Dziękuję bardzo, Tobie również gratuluję już prawie 6 miesiąca 😊 Ja pije wodę z imbirem, cytryną, imbirem i miętową herbatę, jem kisiel i kaszki, wafle chrupki i dużo owoców. Lekarz przepisał Prevomit, ale słabo pomaga ;) Czekam kiedy już będzie II trymestr

Nie pocieszę Cię za bardzo, bo u mnie pierwszy trymestr był okropny. Przeleżałam prawie cały w łóżku, mdłości na zapachy, ból podbrzusza, brak apetytu, zmęczenie i senność. Ale za to od drugiego było lepiej, o wiele lepiej 😉 W trzecim to jeszcze inna bajka, samopoczucie dobre, ale ciężar brzucha i ból pleców robił swoje.
Dużo odpoczywaj, pij wodę i się nie martw, to minie 😉
Taki urok I trymestru, więc czekam kiedy wybije 4 miesiąc ciąży, może wtedy się polepszy samopoczucie 🙂

reklama
Każda ciąża inna. W pierwszej miałam nudności do 4 miesiąca, ale nie wymiotowalam. W drugiej dopiero od miesiąca nie wymiotuje (raz się w maju zdarzyło), czyli prawie do 5 miesiąca się ciągnęło. Dużo siły życzę, bo wiem że bywa ciężko ale miejmy nadzieję, że Ci się poprawi 🌞
Dziękuję bardzo 😘 U mnie wymioty są wtedy gdy rano wejdę nawet na chwilę do kuchni i od razu odruch wymiotny przez zapachy z kuchni. Jak śpię to się lepiej czuje i na świeżym powietrzu. Jak muszę pójść do sklepu lub lekarza to boję się że zrobi mi się słabo lub zwymiotuje 🤢

Do góry