reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maż nie chce

reklama
Rozwiązanie
Zgadza się. Mimo wszystko tego nie rozumiem,bo niektórzy z nich nawet się tymi dziećmi nie zajmują. Mam to samo. Wkurzenie na maksa. Szczególnie gdy ja pół nocy nie śpię, wstaję z samego rana, wszystko ogarniam A on śpi tylko,potem kawa papieros łazienka i tak w kółko.. :confused: uważam,że bardzo dobrze,że mówimy o tym głośno. Teraz zmieniła się świadomość kobiet, facet to nie pan i władca. Może dzieci nie były inne tylko nie zwracano tak na nie uwagi. Stąd teraz te idiotyczne rady od babć, ciotek żeby nie nosić, nie reagować na płacz :baffled: mam takie poczucie,że wolę być sama i wiedzieć, że mogę liczyć tylko na siebie niż mieć faceta, który nie potrafi nic wokół siebie zrobić :mad:
Trzeba przegadac, to wasza wspólna sprawa, a nie każdego z osobna. Macie swoje pragnienia, macie obawy. Pewnie wiesz dlaczego on nie chce, a jak nie to dowiedz się. Może jednak coś wspólnie zdecydujecie ;)

Warto po rozmawiac powiedziec ze nie chcilabys zeby wasz syn byl jedynakiem zeby mial kogos za killanascie lat np jal was kiedys zabraknie :)i zapytaj czemu nie chce. powodzenia

Warto po rozmawiac powiedziec ze nie chcilabys zeby wasz syn byl jedynakiem zeby mial kogos za killanascie lat np jal was kiedys zabraknie :)i zapytaj czemu nie chce. powodzenia
Syn już zawsze pod względem psychologicznym będzie jedynakiem (dogadają się jak jeden będzie po 30, a drugi po 40 :) ). Mój mąż chciał 3 jak zobaczył ile to trudu (po urodzeniu pierwszego) to chciał 1. Stanęło na dwójce (tyle mamy) z małą różnicą wieku, też ma rodzeństwo i wie, że jest to ważne. Pewnie twój też po 40 i najchętniej by polegiwał na kanapie :)...

Dziękuję u mnie ostatni dzwonek mam 13 letniego syna.
Wiesz ja mam syna z 1 małżeństwa teraz ma 15 lat córkę z 2 małżeństwa 7 lat i po ok.3 latach po córce mój mąż bardzo chciał 2 dziecka mojego już 3 ja nie potrafiłam się przełamać i ciągle mówiłam Nie ja już nie chce bo to bo tamto a tu rok temu w listopadzie mnie naszlo pytam się męża czy jest gotowy zostać tata po raz 2 on zadowolony uhahany i po 7 latach jestem mamą po raz 3 prawie 4 miesięcznej Igi kto by pomyślał;) porozmawiaj z mężem mój też że mną dużo na ten temat gadał nie raz po prostu 2 osoba musi dojrzeć do takich decyzji :)życzę powodzenia :)

reklama
temat zdecydowania do przegadania z mężem - czemu nie chce drugiego dziecka, bo przecież zawsze jest powód.
u mnie było podobnie, ale jak się okazało dlaczego i udało się te "przeszkody" usunąć to pojawił się drugi syn, a mąż na tyle się przekonał do posiadania więcej niż 1 dziecka, że teraz mamy trójkę :)

reklama
U mnie było podobnie. Jak urodziłam 1 dziecko mówiłam nigdy więcej później zmieniłam zdanie, ale mąż nie chciał. Twierdził,że nie jest gotowy itd uparłam się, bo zależało mi na małej różnicy wieku u dzieci. Po prostu żeby miały siebie nie żałuję tej decyzji, chociaż jest potwornie ciężko. Mąż w jednym miał rację.. nie był gotowy zostałam sama z 3.5 latkiem i 9 msc.

Do góry