reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mąż mnie uderzył...

Każdy ma swoje historie wpisane w życie.I niech się dzieje co chce,ale na forum mamy ogólnie przyjęte zasady i ich na ogół się trzymamy.A w regulaminie jest jasno określone,co i jak.
Tak więc rozmawiajmy,ale z kulturą i wychowaniem.
Jeśli ktoś łamie zasady regulaminu (ogólnie dostępnego) to dostaje bana.I tyle ode mnie.
Bo tak naprawdę można w spokojny sposób wyjaśnic co sie chce ,a nie tylko wyzwiskami...

Naju święte słowa.Nie bij mnie proszę.Pojawię się tam gdzie trzeba..:cool2::-D

Ostatnia edycja:
reklama
Każdy ma swoje historie wpisane w życie.I niech się dzieje co chce,ale na forum mamy ogólnie przyjęte zasady i ich na ogół się trzymamy.A w regulaminie jest jasno określone,co i jak.
Tak więc rozmawiajmy,ale z kulturą i wychowaniem.
Jeśli ktoś łamie zasady regulaminu (ogólnie dostępnego) to dostaje bana.I tyle ode mnie.
Bo tak naprawdę można w spokojny sposób wyjaśnic co sie chce ,a nie tylko wyzwiskami...

Naju święte słowa.Nie bij mnie proszę.Pojawię się tam gdzie trzeba..:cool2::-D
sorry bardzo ale ja w regulaminie nie widziałam żeby pisało że nie można nikomu napisać ze jest np.zła matką.nie raz pisały dziewczyny na forum też zadając pytanie a czy dobra mama przestaje karmić piersią??i to jest to samo.i nikt tam wtedy nikogo nie pouczył a to ze napisałam że jest głupia to jej wcale nie uraziło bo odpisałam że mam racje.i użyła tego samego słowa.wiec to tylko wy macie z tym problem.to są szczere wypowiedzi.wiele myśli podobnie tylko nie pisze o tym otwarcie.pozdrawiam

maria Ty nie widzisz różnicy miedzy tym jak matka sama siebie pyta czy jest dobra matka bo nie karmi a tym ze Ty kogos wyzywasz od głupich i złych matek?
nie wydaje mi sie zeby osoba do której kierowałas te słowa nie miała z tym problemu! :wściekła/y:
nie znasz jakis mądrzejszych słow zeby okreslic jej stan jako matki? :confused:
tylko takie błąhe i protstackie?:no:
jak dla mnie żałosne bo kazda matka jest dobra matka-oczywiscie poza niektórymi wyjatkami kiedy to matka bije swoje dziecko katuje wyzuca na bruk. ale fakt wtedy takiej osoby nie nazywa sie matka ani badz co badz człowiekiem! :wściekła/y:

mysle ze tu kazdy pidze otwarcie i szczerze widocznie Ty masz problem ze zroumieniem wielu spraw i adze przeczytaj regulamin od deski do deski ZE ZROZUMIENIEM!!!:-D

no niestety umiem czytać ze zrozumieniem :-Dtak jakoś sie składa
i debata była ostra bo dziewczyna napisała otwarcie dlaczego nie chce karmić to ją pojechały ze dobra matka nie zabiera dziecku najlepszego.ale nie będę tego rozstrzygać tu w tym wątku.umiem inaczej pisać.ale każdego czytając niektóre posty ponosi.

Ostatnia edycja:
To jedynie karmienie piersią i poród sn czynią z kobiety dobrą matkę:confused:
Obecnie mleka modyfikowane prawie niczym nie odbiegają od mleka matki.
ja to rozumiem dałam tylko przykład z innego działu ze i innym sie zdarza napisać coś nie miłego komuś.a wracajac do tematu to ona i tak zrobi jak uważa to jej życie.tylko mnie zastanawia dlaczego pisze sie o takich sprawach nie chcąc niczego zmieniac.

ja to rozumiem dałam tylko przykład z innego działu ze i innym sie zdarza napisać coś nie miłego komuś.a wracajac do tematu to ona i tak zrobi jak uważa to jej życie.tylko mnie zastanawia dlaczego pisze sie o takich sprawach nie chcąc niczego zmieniac.

To, ze o tym mowi swiadczy o tym, ze chcialaby cos zmienic, ze chce rozmawiac, wyzalic sie, podzielic sie z kims swoim cierpieniem...
Dla Ciebie wszystko jest takie latwe.
Bylas kiedys bita przez faceta? Wyzywana? Musialas robic to co chcial bo inaczej Cie dusil? Powiedzialas mu, o po prostu zeby spier**** i odeszlas? Niesadze!
Mozesz jedynie gdybac co bys zrobila, ale jezeli nie bylas SAMA w takiej sytuacji to nie piernicz co ta kobieta powinna zrobic, a jezeli nie to jest zla matka.
To Twoj sposob myslenia jest irytujacy a nie uzytkowniczki pscolamaja :nerd:

reklama
maria to ze inni pisza tzn ze ty tez musisz? bezmyślnosc!

Moim zdaniem kobieta potrzebuje czyjegos wsparcia poczucia o tym ze moze sie wygadac swiadomosci ze jest wiele kobiet bitych ponizanych!
musi sama ze soba najpierw zrobic porzadek i potem powoli dojrzewac do tej decyzji o odejsciu i wyrzuceniu faceta za drzwi!

Asheara uważam tak jak Ty ze nie bedac w takiej sytuacji nie mzna gdybac co by sie zrobiło! bo dopieo znajdujac sie w podobnym punkcie zauwarzamy jak to cholernie ciezko odejsc! ;-)

Do góry