reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Najbardziej co mnie dziwi to piersi. W ciąży z córką był to pierwszy objaw ciąży. Ogólnie miałam jeszcze 2 poronienia. I przy tamtych ciążach też bolały mnie bardzo szybko. A teraz nie. Dlatego nie mogłam uwierzyć że jestem w ciąży tym bardziej że to był pierwszy cykl starań i szczerze mówiąc nie wierzyłam że komuś sie tak szybko udaje a jednak. Nawet nie byłam przygotowana na tą ciążę psychicznie. Byłam pewna że mam przed sobą kilka miesięcy starań a tu taki szok.[emoji23]

Tak samo jak u nas. Tez druga ciaza i za pierwszym razem sie udalo. Test zrobilam po tygodniu od spodziewanej @ i bylam pewna ze bedzie negatywny :p
3jgx9n737vczqx7x.png

reklama
Ja farbowałam włosy tydzień temu bo za tydzień idę na wesele, a miałam taki odrost, że mój W już mówił, że jest źle :-D mam problem z sukienką, bo jest już za mała:-D muszę pójść do krawcowej w poniedziałek żeby coś wykombinowała, bo co prawda się zapnę, ale wytrzymam tak max 15 minut. A jestem jedną z druhen, więc inna sukienka odpada, wszystkie mamy takie same :) Jestem w szoku, że aż tak spuchłam :-Du nas zbiera się właśnie na burzę i całe szczęście bo będzie czym oddychać.
Mi też mijają objawy, ale pocieszyłyście mnie, to moze już ten czas :-) :) wizyta w poniedziałek a jutro zaczynamy już 12 tydzień! Jupiiiiii! :)
Udanych wizyt! :)

Detektor kupilas ? :)
Pytam bo to rewelacja jest i jestem ciekawa ile kosztuje taki sprzęt
Detekrot kupiłam w 2015 roku jak byłam w ciąży, kupiłam używany za 40 zł bo nie wiedziałam czy uda mi się odszukać maluszka więc w razie w nie chciałam wywalać kasy w błoto. Detektor zwykły, nie liczy uderzeń serduszka (sama liczę ze stoperem hehe). Cały czas się sprawdza więc nie wymieniam na inny [emoji6] nawet nie myślałam, że dziś uda mi się posłuchać a tu taka niespodzianka !!!!! [emoji3] Mąż na podwórku był i jak napisałam, że ma szybko przyjść to się przestraszył - potem ten szczery uśmiech jak posłuchać ahhhh uwielbiam [emoji173] nasz maluch siedzi aobie 10 cm pod pępkiem [emoji16]

Kolor włosów piękny jednak żeby taki kolor uzyskać to już musi być dooobra fryzjerka....ja mam swój kolor naturalny, widać już kilka siwych ale narazie mam to gdzieś. Mam bardzo cienkie włosy i od jakiegoś czasu nie farbuję [emoji11] chociaż od czasu do czasu mam odpały żeby coś zrobić [emoji16]

Dziewczyny doczytalam Was,cale 599 stron! Ciekawe ile bedzie do marca :p
Jesli chodzi o objawy to w pierwszej ciazy mialam chyba wszystkie mozliwe, strasznie mnie umordowalo. W tej zero objawow ( poza tym,ze kawa przestala mi smakowac) Az sie martwie czy wszystko jest ok, bo to chyba jednak dziwne jest. Wszystko robie normalnie jak przed ciaza, maz tylko ciagle pyta czy pamietam ze w ciazy jestem ;-)

A jak u was z farbowaniem? Robicie, czy nie? Ja sie wytrzymałam ,bo włosy mi mega leca,ale później z blondu marzy mi sie taki [emoji175]Zobacz załącznik 886805
Ja normalnie farbuje co 4 tygodnie teraz nie. W żadnej ciąży nie farbowalam do 16 tyg teraz chyba nie dam rady i będę musiała. W czwartek ide do pracy to pewnie w środę farba chyba że szampon ale to parę ubyc i znów lipa

Dziewczyny doczytalam Was,cale 599 stron! Ciekawe ile bedzie do marca :p
Jesli chodzi o objawy to w pierwszej ciazy mialam chyba wszystkie mozliwe, strasznie mnie umordowalo. W tej zero objawow ( poza tym,ze kawa przestala mi smakowac) Az sie martwie czy wszystko jest ok, bo to chyba jednak dziwne jest. Wszystko robie normalnie jak przed ciaza, maz tylko ciagle pyta czy pamietam ze w ciazy jestem ;-)
Ach ta kawa też nie smakuje a tak ja lubilam

Cos musi byc z ta kawa bo sporo dziewczyn pisalo,ze pezestala im smakowac. Mnie naszla ochota na taka prawdziwa kawe zbozowa. Musze kupic, moze sie przyjmie.

Ja mam czarne wlosy i niestety juz pojawiaja sie siwe,wiec niestety musze farbowac. Ale poczekam do konca pierwszego trymestru.
3jgx9n737vczqx7x.png

Detekrot kupiłam w 2015 roku jak byłam w ciąży, kupiłam używany za 40 zł bo nie wiedziałam czy uda mi się odszukać maluszka więc w razie w nie chciałam wywalać kasy w błoto. Detektor zwykły, nie liczy uderzeń serduszka (sama liczę ze stoperem hehe). Cały czas się sprawdza więc nie wymieniam na inny [emoji6] nawet nie myślałam, że dziś uda mi się posłuchać a tu taka niespodzianka !!!!! [emoji3] Mąż na podwórku był i jak napisałam, że ma szybko przyjść to się przestraszył - potem ten szczery uśmiech jak posłuchać ahhhh uwielbiam [emoji173] nasz maluch siedzi aobie 10 cm pod pępkiem [emoji16]
Poszukalam na olx i kupię po ślubie [emoji173] I będę podsluchiwac dzidziolka. Wiem że to mała kwota ale póki co wszystko idzie w wydatki ślubne po prostu.

A z kawa to u mnie taka historia ze tydzien przed zrobieniem testu rozpoczęłam post dabrowskiej. Myslalam ze okres mi nie przychodzi przez ten post, a w czasie postu wszystkie używki musi sie odstawic. Więc od kawy odwyklam ;) Ale czasem sobie wypiję, ale to juz ne 2-3 razy dziennie A 2 razy na tydzień :)

reklama
Mnie w pierwszej cięży od kawy nie odrzucało i w tej jest na razie tak samo dzięki Bogu [emoji173]️ nie wyobrażam sobie poranka bez kawy, chociaż w pierwszej dużo piłam Inki karmelowej :)

Do góry