reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Niestety w LM poziom jest tylko ciut wyższy niż na NFZ, oczywiście zdarzają się tam "perełki" wśród lekarzy, ale większość robi minimum, żeby nie robić kosztów klinice, ja po negatywnych opiniach koleżanek zrezygnowałam z pakietów, bo to tylko dodatkowy koszt, a w ciąży opieka jest jednak słaba.
Będziesz szukała innego lekarza prywatnie?
Ja mam bardzo podobne zdanie na temat LM, też zrezygnowałam z pakietu

reklama
Wym

Ja to już zgłupiałam jak liczyć. Właśnie jestem po wizycie. Lekarz wpisał w kartę przewidywana datę porodu 7 marca. Dziś według OM zaczynam 9 tydzień a według dzisiejszego USG stwierdził że to 8 tydzień i datę będzie coś koło 15 marca.
Termin z usg i om moze sie roznic ;-) owulacje mialas innego dnia niz "ksiazkowo":p ja mialam2 tyg roznicy i trzymalam sie terminu z usg

Bylam w lux medzie.
Nic nie wspomniał o prenatalnych. Jedynie usg miedzy 11 a 14 tyg.
Zero jakiejś opieki... czy ja az tak dużo oczekuje ? Popatrzył na wyniki, usg i założył kartę.
I patrzy na mnie I mówi "A teraz pytania", ja zszokowana i wkurzona mowie ze to moja pierwsza ciąża to nie wiem nawet o co pytać. No to powiedzial zebym zrobila wszystkie badania ktore mam w pakiecie bez skierowania.

The end...
To usg 11-13 tyg to wlasnie prenatalne. Mi tak powiedzieli

Dziewczyny a może ja mam zbyt duże oczekiwania i nie powinnam się az tak denerwować?
W sumie raczej nic wiecej nie mogl.. usg robi sie oddzielnie wiec te wizyty to tak bardziej jak masz jakies pytania albo potrzebujesz skierowania.
Ja mam juz karte i na wizyty nie chodze. Tylko na badania krwi i usg

A ja nie rezygnuje. Mam pakiet za darmo wiec nic nie trace. Nie bylo terminu na to usg 11-13+6 i maja zrobic mi dodatkowy, badania krwi za darmo..
Po tym usg zobacze czy prenatalne tam warto czy zaplacic te 500 zl prywatnie

Ufff dziewczyny... Cały dzień staram się Was nadrobić... Od pn wróciłam do pracy po urlopie i czasu malutko ☹️
Nie wytrzymalam i poszłam wczoraj robić betę. Miał być dzisiaj wynik i jakaś nowa Pani w recepcji i nie potrafiła wydrukować wrrrr, ale się wkurzyłam... Mam mailem dostać jutro o 7 rano...
Czy któraś z Was robiła w granicach 6 tygodnia? Nie wiem nawet jakiego wyniku oczekiwać i czy robić jutro znowu po 48h?

wiem, wiem choć może... ma kto mnie odwiedzać z zaświatów.... ale ja w ogóle rąk czy nóg za łóżko nie wytawie w nocy, kołdrę wkładam pod nogi by nic mi nie wlazło :D nie odwracam się plecami do pokoju jak idę spać i takie tam... pewnie za dużo horrorów się naoglądałam, no i przeżycia tez dużo robią. Z resza pewnie chciałbym by był to duch, powiedział bym mu jak bardzo mi przykro i jak bardzo tęsknie. i podziękowała za pilnowanie młodej bo jej anioł stróż ma kupe roboty:)

Też śpię w kokonie Wszystko musi być szczelnie zakryte

Pieluchy przy Młodej używałam Dada na dzień a Pampersy na noc bo Dada nie ogarniała

I nie wiem co jeszcze chciałam napisać...

Gratki po wizytach i witam nowe mamusie

Ufff dziewczyny... Cały dzień staram się Was nadrobić... Od pn wróciłam do pracy po urlopie i czasu malutko ☹️
Nie wytrzymalam i poszłam wczoraj robić betę. Miał być dzisiaj wynik i jakaś nowa Pani w recepcji i nie potrafiła wydrukować wrrrr, ale się wkurzyłam... Mam mailem dostać jutro o 7 rano...
Czy któraś z Was robiła w granicach 6 tygodnia? Nie wiem nawet jakiego wyniku oczekiwać i czy robić jutro znowu po 48h?

Też śpię w kokonie Wszystko musi być szczelnie zakryte

Pieluchy przy Młodej używałam Dada na dzień a Pampersy na noc bo Dada nie ogarniała

I nie wiem co jeszcze chciałam napisać...

Gratki po wizytach i witam nowe mamusie
Najważniejszy jest przyrost, bo widełki dla tego tygodnia są tak ogromne, ze jeden wynik ci nic nie da.

Prenatalne 500 zł? Kurczę... Drogoooo
Ja tez w Gdańsku się zapisałam prywatnie, ale to jest usg prenantalne, szczegółowe badanie krwi i test pappa- razem mi wychodzi 500 zł... ale liczę na to ze może chociaż maja lepszy sprzęt niż tutaj i coś ogarną...

reklama
Ja luxmed też mam za darmo i jeszcze w sumie nie zdecydowałam czy tylko tam czy wrócę do mojego lekarza prywatnie... Na nfz do ginekologa to strach chodzić:no:

Do góry