reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Prenatalne 500 zł? Kurczę... Drogoooo[/Q

Ja tez w Gdańsku się zapisałam prywatnie, ale to jest usg prenantalne, szczegółowe badanie krwi i test pappa- razem mi wychodzi 500 zł... ale liczę na to ze może chociaż maja lepszy sprzęt niż tutaj i coś ogarną...[/QUOTE]
Ja płaciłam 250 zł 7 lat temu a teraz lekarz powiedział że przy tym badaniu będzie +150 zł do wizyty

reklama
Najważniejszy jest przyrost, bo widełki dla tego tygodnia są tak ogromne, ze jeden wynik ci nic nie da.

Ja tez w Gdańsku się zapisałam prywatnie, ale to jest usg prenantalne, szczegółowe badanie krwi i test pappa- razem mi wychodzi 500 zł... ale liczę na to ze może chociaż maja lepszy sprzęt niż tutaj i coś ogarną...
No u mnie z Pappa wlasnie 500;-)

Niestety w LM poziom jest tylko ciut wyższy niż na NFZ, oczywiście zdarzają się tam "perełki" wśród lekarzy, ale większość robi minimum, żeby nie robić kosztów klinice, ja po negatywnych opiniach koleżanek zrezygnowałam z pakietów, bo to tylko dodatkowy koszt, a w ciąży opieka jest jednak słaba.
Będziesz szukała innego lekarza prywatnie?

Nie wiem narazie... :/

masz odpowiednie oczekiwania, jak można w ogóle nie zareagować na wynik cytologii? to za co on kasę bierze?

Nie wiem..

To usg 11-13 tyg to wlasnie prenatalne. Mi tak powiedzieli

Mi nic nie powiedział. Wyliczył jedynie usg kiedy mam zrobić

A ja nie rezygnuje. Mam pakiet za darmo wiec nic nie trace. Nie bylo terminu na to usg 11-13+6 i maja zrobic mi dodatkowy, badania krwi za darmo..
Po tym usg zobacze czy prenatalne tam warto czy zaplacic te 500 zl prywatnie

Mi się opłaca nawet placic te 12 zl nawet za badania krwi. Duzo szybciej niż w normalnym labo A placic za badania nie mam zamiaru

Nie wiem narazie... :/

Nie wiem..

Mi nic nie powiedział. Wyliczył jedynie usg kiedy mam zrobić

Mi się opłaca nawet placic te 12 zl nawet za badania krwi. Duzo szybciej niż w normalnym labo A placic za badania nie mam zamiaru
Mi gin nie powiedzial tylko Pani w rejestracji. Moze tak to u nich funkcjonuje.. no i 12 zl miesiecznie w poriwnaniu z kosztami badan to nie duzo i 90% online wiec samemu mozna wydrukowac

Ufff dziewczyny... Cały dzień staram się Was nadrobić... Od pn wróciłam do pracy po urlopie i czasu malutko ☹️
Nie wytrzymalam i poszłam wczoraj robić betę. Miał być dzisiaj wynik i jakaś nowa Pani w recepcji i nie potrafiła wydrukować wrrrr, ale się wkurzyłam... Mam mailem dostać jutro o 7 rano...
Czy któraś z Was robiła w granicach 6 tygodnia? Nie wiem nawet jakiego wyniku oczekiwać i czy robić jutro znowu po 48h?
Ja robiłam 3 razy co 48h przyrost około 100% albo i lepiej rozbieżności są bardzo duże jeśli chodzi o betę według mojego laboratorium przedział dla 6 tygodnia to 217-7138 mIU/ml

Też śpię w kokonie Wszystko musi być szczelnie zakryte

Pieluchy przy Młodej używałam Dada na dzień a Pampersy na noc bo Dada nie ogarniała

I nie wiem co jeszcze chciałam napisać...

Gratki po wizytach i witam nowe mamusie

Mi gin nie powiedzial tylko Pani w rejestracji. Moze tak to u nich funkcjonuje.. no i 12 zl miesiecznie w poriwnaniu z kosztami badan to nie duzo i 90% online wiec samemu mozna wydrukowac
Ok. Czyli nie powinnam się martwić tyle.

Nic nie mówił o testach pappa. Kiedy robicie? Prywatnie ? Jaki to koszt ?

Ufff dziewczyny... Cały dzień staram się Was nadrobić... Od pn wróciłam do pracy po urlopie i czasu malutko [emoji852]️
Nie wytrzymalam i poszłam wczoraj robić betę. Miał być dzisiaj wynik i jakaś nowa Pani w recepcji i nie potrafiła wydrukować wrrrr, ale się wkurzyłam... Mam mailem dostać jutro o 7 rano...
Czy któraś z Was robiła w granicach 6 tygodnia? Nie wiem nawet jakiego wyniku oczekiwać i czy robić jutro znowu po 48h?

Też śpię w kokonie Wszystko musi być szczelnie zakryte

Pieluchy przy Młodej używałam Dada na dzień a Pampersy na noc bo Dada nie ogarniała

I nie wiem co jeszcze chciałam napisać...

Gratki po wizytach i witam nowe mamusie
Zrob po 48 h koniecznie to wiarygodne

reklama
Do góry