reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ja nic nie czułam, że ciąża obumarła, zero bólu brzucha czy plamien to jest tzw poronienie zatrzymane, o którym dowiadujemy się na USG niestety...
Ale możesz zrobić betę i powtórzyć za 48 h będziesz wiedziała czy ciąża rozwija się prawidłowo, nie mieszkasz w PL, że USG tak późno ? [emoji4]

Mieszkam w PL niestety na nfz tu się tyle czeka robią pierwsze usg dopiero w 13, 14 tc..
Ja miałam poronienie zatrzymane i żadnych objawów tylu ból brzucha . Ustały objawy ciąży , beta spadła w 48h.
Ja nic nie czulam, ale nie mozna myslec negatywnie, mamy tu sie nastrajac pozytywnymi rzeczami, bedzie dobrze

Chyba zrobię betę w przyszłym tygodniu dla swojego własnego spokoju. Niby myślę pozytywnie ale jak widzę, że co chwile któraś z nas odchodzi z forum to nabieram obaw..

reklama
Mieszkam w PL niestety na nfz tu się tyle czeka robią pierwsze usg dopiero w 13, 14 tc..

Chyba zrobię betę w przyszłym tygodniu dla swojego własnego spokoju. Niby myślę pozytywnie ale jak widzę, że co chwile któraś z nas odchodzi z forum to nabieram obaw..

A który masz teraz tydzień?

Mi na nfz zrobili w 8 tyg

Dziewczyny ide jutro na badania podstawowe. Zapomniałam kupic tego pojemniczka na mocz. Może nie być ten poranny pierwszy w drodze wyjątku? Kupię w aptece i w przychodni juz bede mogla oddać do labo
Ja oddawałam po wizycie ok 14 bo byłam na czczo :) krew i mocz i panie nie robiły problemów.

Dziewczyny ide jutro na badania podstawowe. Zapomniałam kupic tego pojemniczka na mocz. Może nie być ten poranny pierwszy w drodze wyjątku? Kupię w aptece i w przychodni juz bede mogla oddać do labo
Moze byc mocz z kolejnego sikanka ;)
Mnie sie zdarzalo, bo przy ciazy czasem tak czesto chodzilsm do wc, ze nigdy w zyciu tyle czasu bym nie wytrzymala ;)
A, i zachowalam przy tym cala procedure poprawnego poboru moczu, zeby zadne niepowolane bakterie sie tam nie dostaly.

Ostatnia edycja:
Ja łapie non stop drzemki w dzien po pracy. Wczesniej tak nie miałam.. choćby to było pol godziny A muszę się zdrzemnac.
I powiem Wam ze waga w miejscu A brzuch mam okropnie wzdety. Zaparcia....
Moj maz wczoraj wieczorem patrzy na mnie i brzuch i mowi " ale ty masz już wzdęty ten brzuch" na co ja że no sorry ale wieczorem zawsze taki mam :D

reklama
Mi na nfz zrobili w 8 tyg
U mnie był w ogóle problem żeby mnie w sierpniu wcisnąć. . Babka w rejestracji powiedziała ze ona ma dopiero wolny termin na usg październik listopad , na szczęście moja ginekolog wyszła i kazała mnie wpisać na ten dzień który podała. .
To już radzę nie robić bety bo się możesz tylko zestresować bo w tym czasie już bardzo wolno rośnie. Na pewno będzie wszystko dobrze nie martw się [emoji6]
Może faktycznie.. ten tydzień taki najgorszy bo sama w domu siedzę od rana do nocy i myślę, dobrze że w sobotę wyjeżdżamy do Rybnika do rodziny to przestanę o tym myśleć :)

Do góry