reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Az tak zle? A jak się czułaś w poprzednich ciazach?
Jak wizyta?Niby nic nie widać, ale też się już nie mogę doczekać pierwszego usg [emoji7]I jeszcze żelazo. Ostatnio mama ginekolog pisała, że to taka 5 która jest zalecana przez ginekologow na podstawie dużych badań, a te wszystkie zestawy witam dla ciężarnych to tylko reklamy koncernów farmaceutycznych [emoji6]Lepiej policz sobie sama, mi niektóre kalkulatory pokazują 28 luty ale wiem, że luty ma 29dni ten w przyszłym roku i wg obliczen wypada mi 4 marzec. Jeżeli miałaś cykle 28dniowe to pierwszy dzień ostatniej miesiączki + rok -3mce + 7 dni = planowany termin porodu
Kurcze mi moja gin mówiła że żelazo nie jest wskazane w I trymestrze jezeli nie ma sie niedoborów i dlatego mam brać dalej femibion 0 a nie 1. I badz tu czlowieku madry jak kazdy cos innego mowi -.-

@Halszka_00 i jak wizyta??

Wam tez jest wiecznie zimno? Maz okna otwiera a mnie telepie i pol dnia pod kocem spedzilam

reklama
Kurcze mi moja gin mówiła że żelazo nie jest wskazane w I trymestrze jezeli nie ma sie niedoborów i dlatego mam brać dalej femibion 0 a nie 1. I badz tu czlowieku madry jak kazdy cos innego mowi -.-

Wam tez jest wiecznie zimno? Maz okna otwiera a mnie telepie i pol dnia pod kocem spedzilam
Aga no właśnie [emoji86] a ja np w każdej ciąży miałam anemie lub na granicy i pewien czas musiałam łykać żelazo, choć nie bardzo mi się to podoba. Będę próbować dostarczyć jak najwięcej w produktach, bo moja z zmora byly zaparcia w ciąży. Najgorsza moja przypadłość w ciąży [emoji26] oby mnie tym razem nie dopadło.

Az tak zle? A jak się czułaś w poprzednich ciazach?
Jak wizyta?Niby nic nie widać, ale też się już nie mogę doczekać pierwszego usg [emoji7]I jeszcze żelazo. Ostatnio mama ginekolog pisała, że to taka 5 która jest zalecana przez ginekologow na podstawie dużych badań, a te wszystkie zestawy witam dla ciężarnych to tylko reklamy koncernów farmaceutycznych [emoji6]Lepiej policz sobie sama, mi niektóre kalkulatory pokazują 28 luty ale wiem, że luty ma 29dni ten w przyszłym roku i wg obliczen wypada mi 4 marzec. Jeżeli miałaś cykle 28dniowe to pierwszy dzień ostatniej miesiączki + rok -3mce + 7 dni = planowany termin porodu

Zatem pomału się zbieram po tej wizycie, bo jeszcze sama nie wierzę w to co usłyszałam i od kilku godzin zbieram się do napisania wiadomości. Lekarz powiedział, że termin jest na 5 marca, czyli według moich wyliczeń nie ma dużej pomyłki, ale wątpię, abym urodziła wtedy, gdyż na USG wyszły dwa zarodki. Co prawda, jeszcze nie ma serduszek, ale samo to jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem.

@Ann_
W ostatnich ciążach czułam się dobrze, pracowałam nawet do ostatnich dni. Jednak najgorszej było chyba z Jerzym; miałam nudności, było mi okropnie duszno i raz nawet zasłabłam, ale ostatecznie; wszystko szybko przeszło.

Zatem pomału się zbieram po tej wizycie, bo jeszcze sama nie wierzę w to co usłyszałam i od kilku godzin zbieram się do napisania wiadomości. Lekarz powiedział, że termin jest na 5 marca, czyli według moich wyliczeń nie ma dużej pomyłki, ale wątpię, abym urodziła wtedy, gdyż na USG wyszły dwa zarodki. Co prawda, jeszcze nie ma serduszek, ale samo to jest dla mnie ogromnym zaskoczeniem.

Bliźniaki????

@Ann_
W ostatnich ciążach czułam się dobrze, pracowałam nawet do ostatnich dni. Jednak najgorszej było chyba z Jerzym; miałam nudności, było mi okropnie duszno i raz nawet zasłabłam, ale ostatecznie; wszystko szybko przeszło.
Gratulacje :) na pewno jestes w szoku ...na innym wątku co sie udzielam jest mama co sie dowiedziala ze jest w ciąży z trojaczkami [emoji41]

Czesc dziewczyny[emoji5] ja tez mialam kiepski dzien. Mdlosci od samego rana. Ledwo sie z lozka zwleklam[emoji20] a juz mialam nadzieje, ze w tej ciazy mnie to ominie. Mialam dzisiaj wizyte u lekarza. Pobrano mi krew i mocz na badania. Za tydzien cytologia a za 2 tyg usg. Nie mieszkam w Polsce i tutaj troche inaczej to wyglada. Termin wedlug om 6 marca. Zobaczymy, czy usg potwierdzi.
Mnie takze pobolewa brzuch. W poprzedniej ciazy tez tak bylo, wiec chyba to normalne

@Ann_
Wow no gratuluje!! :szok::) i życzę dwóch pięknych serduszek ;)

reklama
@Halszka_00 Wow, ale będzie wesoło w domu [emoji7][emoji7]

@Kayah gdzie mieszkacie? Mi tez lekarz pobiera probki do badan u siebie w gabinecie i tylko jak coś nie tak to mi daje recepty [emoji6]

Ja dziś po pobudza miałam krwotok z nosa. Wiecie czego może mi brakować? Ogarnięcie temat? Do giną idę dopiero 16 lipca. Może witamina K?

Do góry