reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Aaaaa! Was tez tak mdli?
No właśnie mnie nic, jakbym w ciąży nie była
u mnie objawów zero gdyby nie spóźniająca @ i 2 mocne krechy na teście to nie wiedziala bym że jestem w ciąży. Dziś mam zamiar iśc do lekarza ponieważ po ostatnim poronnieniu powiedzial że mam przyjść jak bedą 2 kreseczki na teście i da mi duphaston. Narazie jestem ostrożna nie wierzę jeszcze ,boję się uwierzyć ....
Mam to samo i trochę zdziwiona jestem.

reklama
Cześć dziewczyny :sorry: Ja właśnie zaczynam się ogarniać na dzisiaj z nudności, ale przyznaję, że pomiędzy 4 rano, a 9 to nie wiedziałam w jakim świecie żyję.
Gratuluję wszystkim pierwszych USG!
Az tak zle? A jak się czułaś w poprzednich ciazach?
Jak wizyta?
Niby nic nie widać, ale też się już nie mogę doczekać pierwszego usg [emoji7]
Mama dha- podobno nie poleca się takich multiwitaminy bo są jakieś badania że dzieci rodzą się ponad 4kg. Zaleca się aktualnie kwas foliowy, DHa, wit d, jod.
I jeszcze żelazo. Ostatnio mama ginekolog pisała, że to taka 5 która jest zalecana przez ginekologow na podstawie dużych badań, a te wszystkie zestawy witam dla ciężarnych to tylko reklamy koncernów farmaceutycznych [emoji6]
Witam się nieśmiało, bo termin zależny od kalkulatora - albo ostatni dzień lutego albo pierwszy marca :) do lekarza wybieram się za tydzień
Lepiej policz sobie sama, mi niektóre kalkulatory pokazują 28 luty ale wiem, że luty ma 29dni ten w przyszłym roku i wg obliczen wypada mi 4 marzec. Jeżeli miałaś cykle 28dniowe to pierwszy dzień ostatniej miesiączki + rok -3mce + 7 dni = planowany termin porodu

Do góry