Witamy!Witam się nieśmiało, bo termin zależny od kalkulatora - albo ostatni dzień lutego albo pierwszy marca do lekarza wybieram się za tydzień
reklama
Halszka_00
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny Ja właśnie czekam przed gabinetem. Niecierpliwie się jakby to była pierwsza ciąża.
Halszka_00
Witam się nieśmiało, bo termin zależny od kalkulatora - albo ostatni dzień lutego albo pierwszy marca do lekarza wybieram się za tydzień
Witamy
Konwalijka89
Zaangażowana w BB
Czekamy na relacjeCześć dziewczyny Ja właśnie czekam przed gabinetem. Niecierpliwie się jakby to była pierwsza ciąża.
Daj znać po wizycieCześć dziewczyny Ja właśnie czekam przed gabinetem. Niecierpliwie się jakby to była pierwsza ciąża.
aga6
Czekamy na wiesciCześć dziewczyny Ja właśnie czekam przed gabinetem. Niecierpliwie się jakby to była pierwsza ciąża.
Ann_
No właśnie mnie nic, jakbym w ciąży nie byłaAaaaa! Was tez tak mdli?
Mam to samo i trochę zdziwiona jestem.u mnie objawów zero gdyby nie spóźniająca @ i 2 mocne krechy na teście to nie wiedziala bym że jestem w ciąży. Dziś mam zamiar iśc do lekarza ponieważ po ostatnim poronnieniu powiedzial że mam przyjść jak bedą 2 kreseczki na teście i da mi duphaston. Narazie jestem ostrożna nie wierzę jeszcze ,boję się uwierzyć ....
reklama
Ann_
Az tak zle? A jak się czułaś w poprzednich ciazach?Cześć dziewczyny Ja właśnie zaczynam się ogarniać na dzisiaj z nudności, ale przyznaję, że pomiędzy 4 rano, a 9 to nie wiedziałam w jakim świecie żyję.
Gratuluję wszystkim pierwszych USG!
Jak wizyta?
Niby nic nie widać, ale też się już nie mogę doczekać pierwszego usg [emoji7]
I jeszcze żelazo. Ostatnio mama ginekolog pisała, że to taka 5 która jest zalecana przez ginekologow na podstawie dużych badań, a te wszystkie zestawy witam dla ciężarnych to tylko reklamy koncernów farmaceutycznych [emoji6]Mama dha- podobno nie poleca się takich multiwitaminy bo są jakieś badania że dzieci rodzą się ponad 4kg. Zaleca się aktualnie kwas foliowy, DHa, wit d, jod.
Lepiej policz sobie sama, mi niektóre kalkulatory pokazują 28 luty ale wiem, że luty ma 29dni ten w przyszłym roku i wg obliczen wypada mi 4 marzec. Jeżeli miałaś cykle 28dniowe to pierwszy dzień ostatniej miesiączki + rok -3mce + 7 dni = planowany termin poroduWitam się nieśmiało, bo termin zależny od kalkulatora - albo ostatni dzień lutego albo pierwszy marca do lekarza wybieram się za tydzień
Podziel się: