Pewnie i tu Cię rozumiem ale uważam, że skoro od państwa nic nie dostajemy i państwo co chwilę robi nam pod górkę to dlaczego my też nie możemy kombinować i wziąć od państwa co nam się należy choć nie legalnieMożliwe że ja na to wszystko patrzę niezbyt przychylnie dlatego że moja walka o dziecko trwa sporo i jestem po przejściach. Zamiast pomocy od państwa, płaciłam za większość badań z własnej kieszeni. Czasem wydawałam całą moją miesięczna pensje. W zasadzie jedynie badania kariotypów było w ramach NFZ (7miesiecy czekania na wynik).
W tym czasie mam świadomość ile kombinowanych 500+ zostało rozdanych.
reklama
Dokładnie w zupełności masz racjęPewnie jestem przewrażliwiona w tym temacie tak jak napisałam wcześniej bo uważam że państwo powinno pomagać również tym którzy mają problem z płodnością. To też jest dla mnie polityka prorodzinna.
Oglądam wiadomości i sie szokuje jak zawsze z tym egzaminem na prawko i dziewczyna ktora zginęła , egzaminator uciekl a jej nie kazal nie wierzę , mógł powiedzieć uciekamy,a nie odpalala auto by ruszyć cos tu smierdzi
Mysle ze był w szoku ale w samochodzie jest kamera i mikrofon wiec wszystko sprawdzą. Tak czy inaczej tragedia.Oglądam wiadomości i sie szokuje jak zawsze z tym egzaminem na prawko i dziewczyna ktora zginęła , egzaminator uciekl a jej nie kazal nie wierzę , mógł powiedzieć uciekamy,a nie odpalala auto by ruszyć cos tu smierdzi
O ile sprzęt nie jest zniszony,ale masakra 7 km jechać po smiercMysle ze był w szoku ale w samochodzie jest kamera i mikrofon wiec wszystko sprawdzą. Tak czy inaczej tragedia.
Moim zdaniem powinien byc gotowy na różne sytuacje,a nie spanikowac po ta maja nad kierowcami kontrole oni nawet nie zatrzymali sie przed przejazdem wjechali wprost na niego, juz powinien po hamulcach dac i ja oblacMysle ze był w szoku ale w samochodzie jest kamera i mikrofon wiec wszystko sprawdzą. Tak czy inaczej tragedia.
iskierka2610
Fanka BB :)
I wyniki badania usg od razu czy jakoś później?Ja mam badanie usg najpierw u niego w prywatnej praktyce i tam mi położna od razu pobiera krew.
monia_l
Wrześniowe mamy'07
Ja bralam prevomit one są dla kobiet w ciążyHej byłam dzisiaj na wizycie, wkoncu założyła mi kartę ciąży, i zleciła multum badań. Pytałam kiedy najlepiej zrobić usg, powiedziała że ok 11/12 tg. Z tym że ja jeszcze nie widziałam serduszka i chciałabym wcześniej i zrobię na dniach moje pytanie , ostatnio któraś z Was wspominała że bierze leki na mdłości, mi doktorka wypisala metoclopramid czy jakoś tak. Standardowo zanim kupiłam musiałam sprawdzić opinie i ulotkę w Internecie [emoji14] tam jest napisane że nie wskazane w I trymestrze ciąży .. chyba jednak nie kupuje i dlaczego mi to wypisala..
Masz rację. Jest za to odpowiedzialny w 100% próbuje tylko jakos to wytłumaczyć.Moim zdaniem powinien byc gotowy na różne sytuacje,a nie spanikowac po ta maja nad kierowcami kontrole oni nawet nie zatrzymali sie przed przejazdem wjechali wprost na niego, juz powinien po hamulcach dac i ja oblac
reklama
Juz gosciu jakos 65 lat na stare lata taka wpadka tragedia moze juz nie powinien pracować jako egzaminator moze wiek go zawiózłMasz rację. Jest za to odpowiedzialny w 100% próbuje tylko jakos to wytłumaczyć.
Podziel się: