reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ok, chodziło mi o to aby dziewczynom napisać, że to 2600zł to brutto żeby się nie przerazić :)
Mnie z kolei tylko netto interesowało i nawet nie wiem ile dokładnie brutto jest na umowie :D
U mojego męża też byłoby się trudno doliczyć, bo wszystkie premie i dodatki są co miesiąc inne i one też się wliczają do dochodu.
No wlasnie u mnie tak jest dlatego ciezko to obliczyc,a tak mi łatwiej było ,ja sie tak nie znam na tym żeby kalkulowac

reklama
Ja tylko czekam bo coś przebąkują, że chcą wprowadzić w ogóle jakieś limity jeśli chodzi o 500+. Także na pierwsze nie dostaję, a za chwilę się okaże że na drugie też się nie łapię :D

Czytam zaległości, byłam u dentysty i na całe szczęście ząb zrobiony. Mam jeszcze mały ubytek i zrobimy za dwa tygodnie. W karcie ciąży też znajduje się informacja o wizycie stomatologicznej prawda?
Co do becikowego to my przekroczymy na pewno. Uważam że te regulacje dochodowe nie są w tym wypadku potrzebne bo to jednorazowa wypłata. No ale trudno.
Ogólnie ja jestem zła na cały ten program 500+ i „samotne matki” które podają ojców z którymi mieszkają o alimenty by tylko dostać to świadczenie. Znam jednak na całe szczęście kilka par które te pieniądze odkładają dla dzieci albo inwestują w zajęcia dla nich. I tak to powinno wyglądać.

Czytam zaległości, byłam u dentysty i na całe szczęście ząb zrobiony. Mam jeszcze mały ubytek i zrobimy za dwa tygodnie. W karcie ciąży też znajduje się informacja o wizycie stomatologicznej prawda?
Co do becikowego to my przekroczymy na pewno. Uważam że te regulacje dochodowe nie są w tym wypadku potrzebne bo to jednorazowa wypłata. No ale trudno.
Ogólnie ja jestem zła na cały ten program 500+ i „samotne matki” które podają ojców z którymi mieszkają o alimenty by tylko dostać to świadczenie. Znam jednak na całe szczęście kilka par które te pieniądze odkładają dla dzieci albo inwestują w zajęcia dla nich. I tak to powinno wyglądać.
Z drugiej strony jeśli chodzi o "samotne matki", dlaczego uważasz że robią źle, każdy sobie radzi jak może a skoro państwo oszukuje nas to dlaczego "samotne matki" mają nie oszukiwać państwa? 500+ jest z naszych wypłat więc się należy. Więc moim zdaniem takie oszustwo to nie oszustwo tylko branie tego co się należy:)

Z drugiej strony jeśli chodzi o "samotne matki", dlaczego uważasz że robią źle, każdy sobie radzi jak może a skoro państwo oszukuje nas to dlaczego "samotne matki" mają nie oszukiwać państwa? 500+ jest z naszych wypłat więc się należy. Więc moim zdaniem takie oszustwo to nie oszustwo tylko branie tego co się należy:)
Te pieniądze są na dziecko więc jeśli tak robią to niech dają je każdemu dziecku a nie pierwsze dziecko jest poszkodowane

Oczywiście nie piszę tu o prawdziwych mamach które są zmuszone radzić sobie same. Mówię o tych które kombinują. Przykład matka nie pracuje i ma dwoje dzieci, ma partnera ale podaje ojca dziecka o alimenty tak by uzyskać świadczenia z programu 500+ na dwoje dzieci. Matka nie osiąga dochodów więc łapie się by dostać 1000zł. Jednocześnie oczywiście partner mieszka z rodziną i normalnie pracuję.

reklama
Oczywiście nie piszę tu o prawdziwych mamach które są zmuszone radzić sobie same. Mówię o tych które kombinują. Przykład matka nie pracuje i ma dwoje dzieci, ma partnera ale podaje ojca dziecka o alimenty tak by uzyskać świadczenia z programu 500+ na dwoje dzieci. Matka nie osiąga dochodów więc łapie się by dostać 1000zł. Jednocześnie oczywiście partner mieszka z rodziną i normalnie pracuję.
Wiem o co chodziło dla tego pytam co w tym złego?

Do góry