reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Socjal jest dobry, żeby wspomóc ludzi, ale niech choć pracują, a nie siedzą w nędznych norach, tylko anteny satelitarne, 500 kanałów i najnowsze iPhony, a bieda sie generuje, bezrobocie dziedziczy, ech...
Inaczej to powinno być zorganizowane, pomoc dla ludzi uczciwych, ale patologia była i będzie i to jest wpisane w koszta, taka prawda .
Dokładnie u nas babka dostała 500 plus i kochanka nad morze wziela,a dzieci do babci dala

reklama
Musielibyscie miec 7800 co miesiąc
Na rękę wystarczy nie przekraczać 5766zł. To ograniczenie jest odkąd jest becikowe bodajże.
U mnie w mieście jest jeszcze dodatkowe becikowe od miasta, też 1000zł bez ograniczeń zarobkowych, wiem, że niektóre miasta powprowadzały tak, więc się zorientujcie się czy też takiego nie macie.

Na rękę wystarczy nie przekraczać 5766zł. To ograniczenie jest odkąd jest becikowe bodajże.
U mnie w mieście jest jeszcze dodatkowe becikowe od miasta, też 1000zł bez ograniczeń zarobkowych, wiem, że niektóre miasta powprowadzały tak, więc się zorientujcie się czy też takiego nie macie.
U nas w miescie nie ma czegos takiego.
Jak na reke 5766zl? Jak pisze 2600 na osobe. Czyli jak sa trzy osoby razem z dzieckiem to nie moge miec 7800 tak to rozumiem

U nas w miescie nie ma czegos takiego.
Jak na reke 5766zl? Jak pisze 2600 na osobe. Czyli jak sa trzy osoby razem z dzieckiem to nie moge miec 7800 tak to rozumiem

Żeby załapać się na becikowe przy pierwszym dziecku to nie możesz mieć więcej niż 1922zł netto na osobę, czyli 5766zł netto na rodzinę. Czyli razem z mężem na rękę więcej niż 5766zł.

Bo taka patologia to liczny elektorat niestety. Więc rząd w nich inwestuje żeby mieć poparcie i sobie rządzić po swojemu.... mi już w ogóle szkoda słów...
Właśnie to mnie zawsze zastanawia. To raczej nie patologia głosuje, oni z reguły wcale na wybory nie chodzą - wiem ze źródeł komisyjnych po znajomosci ;)
Głosują ludzie przeciętni, z klasy średniej, z małymi dziećmi, najczęściej pracujący za min krajową - oni chcą wsparcia finansowego. A patologia doczepia sie do ostatniego wagonika :p

Żeby się załapać na 500+ na pierwsze dziecko przy dwóch osobach pracujących to jedyna szansa jest gdy dwie osoby zarabiają najniższą krajową. A jak będą w takim tempie zwiększać najniższą krajową to niedługo nawet te osoby nie będą się łapać.

reklama
Do góry