Dokładnie u nas babka dostała 500 plus i kochanka nad morze wziela,a dzieci do babci dalaSocjal jest dobry, żeby wspomóc ludzi, ale niech choć pracują, a nie siedzą w nędznych norach, tylko anteny satelitarne, 500 kanałów i najnowsze iPhony, a bieda sie generuje, bezrobocie dziedziczy, ech...
Inaczej to powinno być zorganizowane, pomoc dla ludzi uczciwych, ale patologia była i będzie i to jest wpisane w koszta, taka prawda .
reklama
tikatukatam
Fanka BB :)
Na rękę wystarczy nie przekraczać 5766zł. To ograniczenie jest odkąd jest becikowe bodajże.Musielibyscie miec 7800 co miesiąc
U mnie w mieście jest jeszcze dodatkowe becikowe od miasta, też 1000zł bez ograniczeń zarobkowych, wiem, że niektóre miasta powprowadzały tak, więc się zorientujcie się czy też takiego nie macie.
U nas w miescie nie ma czegos takiego.Na rękę wystarczy nie przekraczać 5766zł. To ograniczenie jest odkąd jest becikowe bodajże.
U mnie w mieście jest jeszcze dodatkowe becikowe od miasta, też 1000zł bez ograniczeń zarobkowych, wiem, że niektóre miasta powprowadzały tak, więc się zorientujcie się czy też takiego nie macie.
Jak na reke 5766zl? Jak pisze 2600 na osobe. Czyli jak sa trzy osoby razem z dzieckiem to nie moge miec 7800 tak to rozumiem
Jakie 2600 [emoji39][emoji39] coś Ci się chyba pomyliło [emoji6]U nas w miescie nie ma czegos takiego.
Jak na reke 5766zl? Jak pisze 2600 na osobe. Czyli jak sa trzy osoby razem z dzieckiem to nie moge miec 7800 tak to rozumiem
tikatukatam
U nas w miescie nie ma czegos takiego.
Żeby załapać się na becikowe przy pierwszym dziecku to nie możesz mieć więcej niż 1922zł netto na osobę, czyli 5766zł netto na rodzinę. Czyli razem z mężem na rękę więcej niż 5766zł.
Jaasna
Właśnie to mnie zawsze zastanawia. To raczej nie patologia głosuje, oni z reguły wcale na wybory nie chodzą - wiem ze źródeł komisyjnych po znajomosciBo taka patologia to liczny elektorat niestety. Więc rząd w nich inwestuje żeby mieć poparcie i sobie rządzić po swojemu.... mi już w ogóle szkoda słów...
Głosują ludzie przeciętni, z klasy średniej, z małymi dziećmi, najczęściej pracujący za min krajową - oni chcą wsparcia finansowego. A patologia doczepia sie do ostatniego wagonika
No pisze,ze nie mozna miec 1922zl na osobę netto,a brutto to 2600zl to nie rozumiem jak to sie w koncu liczyJakie 2600 [emoji39][emoji39] coś Ci się chyba pomyliło [emoji6]
tikatukatam
Żeby się załapać na 500+ na pierwsze dziecko przy dwóch osobach pracujących to jedyna szansa jest gdy dwie osoby zarabiają najniższą krajową. A jak będą w takim tempie zwiększać najniższą krajową to niedługo nawet te osoby nie będą się łapać.
reklama
Ja cały czas piszę o becikowym i tam jest dochód netto tylko podany czyli 1922 [emoji6]No pisze,ze nie mozna miec 1922zl na osobę netto,a brutto to 2600zl to nie rozumiem jak to sie w koncu liczy
Podziel się: