reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Nawet w ten sposób się nie załapiemy bo mój musiałby zarabiać 2400 żebyśmy się załapali. Dla mnie to jest trochę niesprawiedliwe ze mamy za duży dochód na 500+ a nikt nie patrzy na to ze oprócz tego mamy kredyt na mieszkanie, a taka patologia nie dość ze mieszkania za darmo to i jeszcze wszystkie zasiłki...
Dokładnie jestem tego samego zdania, wszystko drozsze,a człowiek napieprza w pracy zeby miec co ma, najgorzej wkurzaja mnie ci co dostają i chleja,a dzieci glodne, brudne

reklama
No jak drugie sie urodzi to i tak na pierwsze nie dostane.. nie wiecej niz 3200 musielibysmy miec (brutto? Netto? W sumie wszystko jedno). A jak dwoje pracuje to nie trudno to przekroczyc xP
To wiadomo, bo teraz nie dostajesz to i później nie dostaniesz na pierwsze [emoji6] niesprawiedliwosc i tyle

115 wiadomości. .. chyba was nie doczytam... byłam na wizycie u gin w luxmedzie i dobrze że mam swojego ginka zaufanego. Tyle że skierowania mi dała i większość za darmo. A jak już się zwloklam 30 km autobusem w ten upał z córka to zostaliśmy na placu zabaw w Lublinie. McDonald (wrap) plus cola i chyba pi raz pierwszy od tygodnia taki duży mój posiłek i nie mdli po nim....
Może doczytam trochę..

Ha też doppel Hertz biorę. Odbija mi się po nich strasznie tylko a tak to całkiem ok.

Nawet w ten sposób się nie załapiemy bo mój musiałby zarabiać 2400 żebyśmy się załapali. Dla mnie to jest trochę niesprawiedliwe ze mamy za duży dochód na 500+ a nikt nie patrzy na to ze oprócz tego mamy kredyt na mieszkanie, a taka patologia nie dość ze mieszkania za darmo to i jeszcze wszystkie zasiłki...
Dokładnie....człowiek jakoś sobie radzi żeby żyć, ma tą prace, zarobki takie żeby funkcjoniwać bo gdzieś tam pnie się w pracy, ma kredyt na mieszkanie. A Ci z mojej okolicy ...o matko, lalunie to czarne od solarium a u boku czwórka dzieci i 4 piwa w sklepie poproszę.

Dokładnie jestem tego samego zdania, wszystko drozsze,a człowiek napieprza w pracy zeby miec co ma, najgorzej wkurzaja mnie ci co dostają i chleja,a dzieci glodne, brudne
Bo taka patologia to liczny elektorat niestety. Więc rząd w nich inwestuje żeby mieć poparcie i sobie rządzić po swojemu.... mi już w ogóle szkoda słów...

Ja teraz na bezrobociu będe a i tak się nie łapiemy na 500+ na pierwsze...
Ja też bezrobotna, troje dzieci, a sie nie łapiemy :p
Ale ja tam wolę godne zarobki mojego męża, który zapewnia nam wysoki standard życia i mam go na miejscu, nie za granicą, niż kilka groszy z jakiegoś mopsu. A 500+ za darmo się nie dostaje nigdy jak ktoś pracuje, bo to jest po prostu oddawanie nam tego, co w podatkach zabierają, a jak wyższe zarobki, to wyższe podatki i koło się zamyka.
My z mężem wolelibyśmy, żeby podatków nie zabierali takich poteżnych, to by nie musieli dawać takiego dużego socjalu, ale jak dają to bierzemy, bo swoje bierzemy ;)

Hej właśnie wszystko przeczytałam, jedząc przy tym pomidorówkę :) Ja właśnie biorę to femibion czy jakoś tak. A co do tego becikowego to jest mega niesprawiedliwe i do tych wszystkich dodatków jak 500+ i cała reszta. Niestety w tych czasach szanują tylko patologiczne rodziny. Niedługo będzie problem w kraju z pracownikami, wtedy oczy otworzą. Ja też muszę pomarzyć o tych rzeczach...

Dokładnie....człowiek jakoś sobie radzi żeby żyć, ma tą prace, zarobki takie żeby funkcjoniwać bo gdzieś tam pnie się w pracy, ma kredyt na mieszkanie. A Ci z mojej okolicy ...o matko, lalunie to czarne od solarium a u boku czwórka dzieci i 4 piwa w sklepie poproszę.
Też mam taką patologię w okolicy. To takie cholernie niesprawiedliwe. Mi nikt nie dołoży i nie podziękuje za ciężka pracę i nie wspiera tego że sobie radzę. Wspiera się patologię a potem dziwne że nie ma kto pracować. Kto ma pracować jak dzieci biorą przykład z rodziców i też potem żyją z zasiłków...

Mogą zmienić ? Ja też będę miała od ortopedy na pewno, bo miałam połamane kości miednicy. Nie mogę naturalnego mieć
Raczej może sie bac odrzucic, bo jak sie coś stanie bedzie na niego
Ordynator może nie chcieć brać na siebie takiej odpowiedzialności, ale w przypadku jak wyżej miał opinie ortopedy szpitalnego że on nie widzi przeciwwskazań. Ona miała mieć cc po podczas pierwszego porodu sn wypadł jej dysk i skończyło się operacją, nie chciał jej ortopeda znowu takiej samej sytuacji ryzykować. Zmusili ją do sn i sytuacja się powtórzyła + dziecko miało wystawiony bark.

reklama
Socjal jest dobry, żeby wspomóc ludzi, ale niech choć pracują, a nie siedzą w nędznych norach, tylko anteny satelitarne, 500 kanałów i najnowsze iPhony, a bieda sie generuje, bezrobocie dziedziczy, ech...
Inaczej to powinno być zorganizowane, pomoc dla ludzi uczciwych, ale patologia była i będzie i to jest wpisane w koszta, taka prawda .

Do góry