reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ja też nie mam siły na nic a mdłości od rana do wieczora mnie czasem przytłaczają. Nie wiedziałam że może być az taka niemoc z córką aż taka zmęczona nie byłam. Musimy przetrwać jeazcze troche do tego 2 trymestru. Ja wiem że mi może przejść dopiero koło 15tyg bo tak miałam w poprzedniej ciąży z mdłościami. Czekałam i czekałam ale sie doczekamy i będzie oki;)
Te mdłości, wzdęcia, zgaga i brak apetytu to tragedia:/ obiecałam sobie że nie będę marudzić w ciąży ale to jest okropne:/ mam nadzieje że 2trymestr przyniesie ulgę

reklama
Wysłałam info i foto na "wieści z wizyt".

Jak mnie brzuch boli :( Wzielam pierwsza w ciazy nospe i będę odpoczywać...

Dziś sporo jeździłam bo i u lekarza bylam 70km i musialam troche przejść na pieszo ehhh i po co mi to było :(

Tak mi się trzęsą ręce... :(
To taki ból jakbym była na raz glodna i miala biegunkę (A nie mam ).

Nigdy tak nie miałam nawet przed ciąża :(
Kochana najpierw musisz się uspokoić. Póki co połóż się i czekaj co będzie dalej może się uspokoi

Stokrotka, mnie tak straszliwie boli jak się przesuwa "zawartość" w jelitach. Po drugiej cesarce tak mam (poupychali byle jak jelita). Teraz w ciąży wróciło. Boli aż płaczę. :(
Może weź jeszcze nospe, odpocznij i w razie jak nie przejdzie dzwoń na pogotowie? :(
Dzisiaj też zrobiłam 120 km i spacery po mieście. Zdarłam nogi od sandałków aż do krwi. Kursowałam szpital dziecięcy - prywatna praktyka ginekologiczna.
Wysłałam info i foto na "wieści z wizyt".

Kochana najpierw musisz się uspokoić. Póki co połóż się i czekaj co będzie dalej może się uspokoi
Leżę

U mnie napad paniki zawsze będzie jak będą takie sytuacje bo to pierwszy raz po prostu i oby ostatni.

Ja już po wizycie u lekarza (pierwszej u nowego lekarza). Dziecko się ładnie rozwija i rośnie, serduszko bije:) oprócz badań, które mam w pakiecie w luxmedzie dostałam jeszcze zalecenie zrobienia badań na TSH i cytomegalię. Z minusów - podobno mam jakiegoś krwiaka, co sprawiło, że teraz się martwię:/ dostałam luteinę, mam prowadzić w miarę oszczędny tryb życia i dostałam bana na seks do czasu następnej wizyty. Z plusów - okazało się, że w tej klinice, w której lekarz przyjmuje mają podpisany kontrakt na badania prenatalne z NFZ, w związku z czym zrobię tam i nie będę musiała płacić (w pakiecie w luxmedzie niestety nie mam). Umówiłam się na prenatalne za tydzień w piątek.

Te mdłości, wzdęcia, zgaga i brak apetytu to tragedia:/ obiecałam sobie że nie będę marudzić w ciąży ale to jest okropne:/ mam nadzieje że 2trymestr przyniesie ulgę
Ja też właśnie marudze mój już ledwo wytrzymuje. Ciągle mówi znowu ci coś śmierdzi [emoji12] ale marudzisz itp hehe

Kołatania serca są związane często z tarczycą. Ile czasu już bierzesz tą 50tke? Proponowałabym zrobić wynik tsh i ft4 czy coś nie jest na rzeczy. Czy wynik nie rośnie znów lub nie maleje za bardzo.
Ja mam właśnie takie coś jak z dawką coś nie gra.
Dwa tygodnie, na wyniki mam jechać w przyszlym tygodniu to juz nie bawem, ale za dnia sie dobrze czułam tylko jak przyszla jakaś godzina tak dziwnie bylo, moze to tez przez ciążę

Ja już po wizycie u lekarza (pierwszej u nowego lekarza). Dziecko się ładnie rozwija i rośnie, serduszko bije:) oprócz badań, które mam w pakiecie w luxmedzie dostałam jeszcze zalecenie zrobienia badań na TSH i cytomegalię. Z minusów - podobno mam jakiegoś krwiaka, co sprawiło, że teraz się martwię:/ dostałam luteinę, mam prowadzić w miarę oszczędny tryb życia i dostałam bana na seks do czasu następnej wizyty. Z plusów - okazało się, że w tej klinice, w której lekarz przyjmuje mają podpisany kontrakt na badania prenatalne z NFZ, w związku z czym zrobię tam i nie będę musiała płacić (w pakiecie w luxmedzie niestety nie mam). Umówiłam się na prenatalne za tydzień w piątek.
Nie martw sie krwiakiem duzo ciężarnych ma będzie dobrze. Super,ze z dzidzia ok

Kołatania serca są związane często z tarczycą. Ile czasu już bierzesz tą 50tke? Proponowałabym zrobić wynik tsh i ft4 czy coś nie jest na rzeczy. Czy wynik nie rośnie znów lub nie maleje za bardzo.
Ja mam właśnie takie coś jak z dawką coś nie gra.
A w ogóle to mnie wkurzaja mialam miec wizyte jutro, pozniej przesuneli na 27,a teraz 5 ,bo lekarki ciągle nie ma, mam nadzieje,ze przed 5 nie zadzwonia znow od endo ,bo sie wsciekne

reklama
Znalazlam labo tansze o prawie dwa razy 150zl wyniki powinny mnie wyniesc,a tam gdzie wczesnjej liczylam nawet o 100 wiecej, jednak jest roznica ,tam wieksze miasto to drozej liczą.

Do góry