reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
A co kupiłaś ? Juz wiesz co bedzie potrzebne ja nic kompletnie, a gdzie ksiazki tez pewnie jeszcze nie masz?
Plecaki ,piorniki ,zeszyty,pióra z wkladami i inne przybory ktore są potrzebne. Ksiazki to tylko synowi do niemieckiego musze kupić reszte dostaja w szkole darmowe. Jeszcze buty po szkole musze kupic i pewnie na początku roku pani z plastyki da rozpiske co trzeba. Wiec jeszcze dojdzie.

reklama
@monia_l duphaston może też huż odstawi bo w sumie progesteron ładnie się podniósł,plamień (odpukać) nie ma więc muszę pamiętać żeby o wszystko zapytać na początku września.

@mamitkaagitka najgorsze,że niby schodzi a zaraz pełno nowych [emoji24][emoji24]

@Adeline89 no mnie budzi siku, a tak w żołądku ssie, że nie zasnę.

@Martenika u mnie krosty to nie wyznacznik płci [emoji6]

Ja też biorę duphaston i liczę teraz na odstawienie :-)
A w nocy to też mnie tak ssie w żołądku, że muszę zrobić sobie kanapeczkę hhihihi :-) no a pobudek na siusiu chyba nie zliczę... przynajmniej jest ich z 5-6 :rolleyes2:

Plecaki ,piorniki ,zeszyty,pióra z wkladami i inne przybory ktore są potrzebne. Ksiazki to tylko synowi do niemieckiego musze kupić reszte dostaja w szkole darmowe. Jeszcze buty po szkole musze kupic i pewnie na początku roku pani z plastyki da rozpiske co trzeba. Wiec jeszcze dojdzie.
A to tobie sie naleza ksiazki a na jedno nie, chociaż szwagierka mówiła,ze teraz jak dostaje 300plus to już w szkole ksiazek jej dzieci nie dostana. To będę wiedziała co kupić,ze pioro,zeszyty jakie ile kartkowe? Grube cienkie linie, teraz lepiej wszystko kupowac, bo taniej w marketach jest

U nas jest jeszcze składka roczna na prezenty typu dzien chłopaka, dzień kobiet, nauczyciela itp.
Kasa na materiały szkolne i ksero. Ubezpieczenie. Rada rodziców. Tyle

@monia_55 faktycznie to leżenie w domu dobija. Nie muszę cały czas leżeć jednak mi się nawet z psem na dłuższy spacer iść bo nie chce mi się zakrywać tych syfów na buzi. Po sklepach chwilę pochodzę i po prostu mi się nie chce i kurna tak mijają szaro te dni. Mamy w planach we wrześniu na kilka dni gdzieś wyjechać jak już będzie troszku chłodniej więc niech ten czas szybciej leci [emoji6]
Ja dzis bylam w 2 sklepach bo szukam butow dla corki i sie zasapałam..

No juz 1 dziennie. Zaraz odstawiam.. boje sie. Chociaz w lux medzie powiedzial mi lekarz we wtorek ze to pic na wode -.-
Ale tak jak juz kiedys pisalam - dziala to kojąco na moją psychike
Pic na wodę, jednak po duphastonie mi progesteron podskoczył dość wysoko gdzie miałam poniżej normy więc nie kumam tych lekarzy [emoji6] Znowu koleżanka w 30 tc nie miała już prawie szyjki i dostała luteine dowcipnie, ten zastrzyk na płucka dla dziecka i miała leżeć, jednak dwulatek w domu więc starała się ile mogła. No i szyjka się wydłużyła ładnie i urodziła po terminie [emoji16] i żadne chodzenie po schodach, mycie okien nie pomagało [emoji3]

reklama
A to tobie sie naleza ksiazki a na jedno nie, chociaż szwagierka mówiła,ze teraz jak dostaje 300plus to już w szkole ksiazek jej dzieci nie dostana. To będę wiedziała co kupić,ze pioro,zeszyty jakie ile kartkowe? Grube cienkie linie, teraz lepiej wszystko kupowac, bo taniej w marketach jest
Książki dostaną oboje ale ze niemiecki nie jest obowiazkowy w klasach 4-6 a u nas w szkole akurat jest to tylko do tego niemieckiego musimy kupic a reszte dostaja za darmo.
A twój 1 klasa tak ? To zeszyty my mielismy 16kartkowe i cienkie linie. Na pewno kredki,bloki ,wycinanki ,nozyczki,klej, pewnie farbki

Do góry