reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
To tak jak i ja. Zwapnienia na dnie oka i odklejanie siatkówki. Mała szansa na SN,poza tym pierwszy poród na 39 lat to chyba nie bardzo.
Idź do okulisty i sprawdź, a powiedz mi co ma wiek do porodu? Ja miałam 2cc i chce spróbować naturalnie, jak mogę to próbuje i zaświadczenie od okulisty też wezmę, tak w razie W

reklama
W ciąży z synem schudlam przez 3 miesiące 10 kg... Ale jaka sylwetka mi się zrobiła [emoji41] ulala a potem w brzuch szło wszystko

Idź do okulisty i sprawdź, a powiedz mi co ma wiek do porodu? Ja miałam 2cc i chce spróbować naturalnie, jak mogę to próbuje i zaświadczenie od okulisty też wezmę, tak w razie W
Mam nadzieję, że dostane się do okulisty na nfz przed porodem... :D
Co ma wiek do pierwszego porodu? Przypuszczam, że jest ciężej urodzić. Koleżanki miały cesarki rodząc pierwsze dziecko ok. 40tki. Trzeba zapytać lekarza. Tak czy siak nie planuję SN, bo nie zamierzam oślepnąć. :) a zaświadczenia dawałam przed przyjęciem do szpitala.

Mam nadzieję, że dostane się do okulisty na nfz przed porodem... :D
Co ma wiek do pierwszego porodu? Przypuszczam, że jest ciężej urodzić. Koleżanki miały cesarki rodząc pierwsze dziecko ok. 40tki. Trzeba zapytać lekarza. Tak czy siak nie planuję SN, bo nie zamierzam oślepnąć. :) a zaświadczenia dawałam przed przyjęciem do szpitala.
Ja do okulisty na NFZ nie chodziłam, zawsze prywatnie [emoji3]

U mnie też w marcu 2017 więc bez tygodnia 2 lata różnicy. Koleżanka w lipcu miała rodzić A jej mały w marcu 2 lata skończyl i jej nie pozwolił bo za mały odstęp. A to ten sam lekarz.
Ja mam 2 lata różnicy miedzy dziećmi i nie było problemów, żebym próbowała sn przy drugim.
I próbowałam, ale dziecko duże (4 kg prawie i 700 gr większe od pierwszego) i trzeba było znów ciąć.
Z kolei do trzeciego nawet by mi nie pozwolili podejść do sn - za duze ryzyko, boją się, ja w sumie też, dla własnego bezpieczeństwa i zdrowia dziecka nawet nie dyskutowałam, choć jak na ironię, tym razem dziecko miało niecałe 3 kg ;)

reklama
Jejciu, mam przeogromną nadzieję, że jutro po południu, po badaniach usg moim jedynym zmartwieniem będzie waga w ciąży i zakup ubranek. Tak bym chciała, żeby dało się już zaobserwować Niunie, żeby zdrowe było. Płeć nieważna, bo i tak wiem, że będzie dziewczyneczka. Czuję. Nie ma innej opcji. :p

Edit: przyrost wagi zależy też od startu. Inaczej może przybrać chudzinka (więcej), a inaczej ja. ;)

Do góry