reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
To tak jak i ja. Zwapnienia na dnie oka i odklejanie siatkówki. Mała szansa na SN,poza tym pierwszy poród na 39 lat to chyba nie bardzo.
Idź do okulisty i sprawdź, a powiedz mi co ma wiek do porodu? Ja miałam 2cc i chce spróbować naturalnie, jak mogę to próbuje i zaświadczenie od okulisty też wezmę, tak w razie W

reklama
W ciąży z synem schudlam przez 3 miesiące 10 kg... Ale jaka sylwetka mi się zrobiła [emoji41] ulala a potem w brzuch szło wszystko

Idź do okulisty i sprawdź, a powiedz mi co ma wiek do porodu? Ja miałam 2cc i chce spróbować naturalnie, jak mogę to próbuje i zaświadczenie od okulisty też wezmę, tak w razie W
Mam nadzieję, że dostane się do okulisty na nfz przed porodem... :D
Co ma wiek do pierwszego porodu? Przypuszczam, że jest ciężej urodzić. Koleżanki miały cesarki rodząc pierwsze dziecko ok. 40tki. Trzeba zapytać lekarza. Tak czy siak nie planuję SN, bo nie zamierzam oślepnąć. :) a zaświadczenia dawałam przed przyjęciem do szpitala.

Mam nadzieję, że dostane się do okulisty na nfz przed porodem... :D
Co ma wiek do pierwszego porodu? Przypuszczam, że jest ciężej urodzić. Koleżanki miały cesarki rodząc pierwsze dziecko ok. 40tki. Trzeba zapytać lekarza. Tak czy siak nie planuję SN, bo nie zamierzam oślepnąć. :) a zaświadczenia dawałam przed przyjęciem do szpitala.
Ja do okulisty na NFZ nie chodziłam, zawsze prywatnie [emoji3]

U mnie też w marcu 2017 więc bez tygodnia 2 lata różnicy. Koleżanka w lipcu miała rodzić A jej mały w marcu 2 lata skończyl i jej nie pozwolił bo za mały odstęp. A to ten sam lekarz.
Ja mam 2 lata różnicy miedzy dziećmi i nie było problemów, żebym próbowała sn przy drugim.
I próbowałam, ale dziecko duże (4 kg prawie i 700 gr większe od pierwszego) i trzeba było znów ciąć.
Z kolei do trzeciego nawet by mi nie pozwolili podejść do sn - za duze ryzyko, boją się, ja w sumie też, dla własnego bezpieczeństwa i zdrowia dziecka nawet nie dyskutowałam, choć jak na ironię, tym razem dziecko miało niecałe 3 kg ;)

reklama
Jejciu, mam przeogromną nadzieję, że jutro po południu, po badaniach usg moim jedynym zmartwieniem będzie waga w ciąży i zakup ubranek. Tak bym chciała, żeby dało się już zaobserwować Niunie, żeby zdrowe było. Płeć nieważna, bo i tak wiem, że będzie dziewczyneczka. Czuję. Nie ma innej opcji. :p

Edit: przyrost wagi zależy też od startu. Inaczej może przybrać chudzinka (więcej), a inaczej ja. ;)

Do góry