Slim 14+0 czyli to już 15 tc tak piszą w preglifeJa jestem w 12 tc i póki co przytylam tylko 0.5 kg [emoji14] a drugi trymestr zaczyna się w 14 tc więc myślę że się zmieszcze jeszcze tylko 1.5 tygodnia
reklama
iskierka2610
Fanka BB :)
Ja w pierwszej równo 13kg. Z tym że pierw mi 2 spadło więc można powiedzieć że 15.wyczytałam na mamo to ja że:
Wiadomo to są orientacyjne wagi. Chciałabym teraz tylko tyle przybrać!
- I trymestr ciąży - ok. 1–2 kg,
- II trymestr - ciąży ok. 6 kg,
- III trymestr ciąży - ok. 5 kg
majka23x
Czesc dziewczyny chetnie do Was dolacze. Termin mam na 18 marca. Mam corke z grudnia 2016, urodzana przez cc. Teraz licze na porod sn tez mam juz ze 2 czy 3 kg na minusie, poza tym mdlosci prawie 24/7... Fatalnie znosze ta ciaze, w poprzedniej czulam sie o wiele lepiej. No ale dosc juz marudzenia. Milo mi Was poznac nie wiem czy dam rade czytac i odpisywac Wam na biezaco, ale postaram sie nie odstawac choc mysle, ze bede bardziej aktywna po wrzesniowej sesji. Z tego co zauwazylam, to chyba duzo tu mam w kolejnych ciazach, a malo pierworodek?
iskierka2610
Ja to jestem panikujaca bardzo i się wszystkiego boje. U nas w mieście dziewczynie zbadali blizne po jednej cesarce i pozwolili rodzić. Była 3.5 roku po cc. No i próbowała. W trakcie porodu pękła jej macica i już nie wróciła. A niby blizna była ok. Jedna urodzi po krótkim czasie A druga nie. A lekarz jest naprawdę dobry. Może dużo miał przypadków takich dlatego tak postępuje. Chyba że kobieta sama bardzo chce.Bardzo asekuracyjny lekarz. Znam wiele kobiet, które po 1,5 roku od cesarki rodziły naturalnie. Ważniejszy jest stan blizny po cięciu od odstępu
Ja ostatnio dobilam z 62 do 95 jak nie lepiej [emoji23] mam nadzieje,ze teraz sie ogarne jak waga bedzie szla w górę, poki co nie idzie wiec sie nie martwieTo ja już w II trymestr z wagą weszłam [emoji849] no cóż... Ważne, żeby tych 15kg ogólnie nie przekroczyć i tyle
Witaj, mam podobny termin ,twoj wyliczany wedlug usg,czy om? Kiedy miałaś ostatnia? GratulacjeCzesc dziewczyny chetnie do Was dolacze. Termin mam na 18 marca. Mam corke z grudnia 2016, urodzana przez cc. Teraz licze na porod sn tez mam juz ze 2 czy 3 kg na minusie, poza tym mdlosci prawie 24/7... Fatalnie znosze ta ciaze, w poprzedniej czulam sie o wiele lepiej. No ale dosc juz marudzenia. Milo mi Was poznac nie wiem czy dam rade czytac i odpisywac Wam na biezaco, ale postaram sie nie odstawac choc mysle, ze bede bardziej aktywna po wrzesniowej sesji. Z tego co zauwazylam, to chyba duzo tu mam w kolejnych ciazach, a malo pierworodek?
U nas znow kobiecie robili cc,podcieli tetnice przy cieciu i zaszyli wieczorem była slaba z rodzina rozmawiala ,poszla spac,a rano juz martwa ,także nigdy nic nie przewidzisz lepiej nie myśleć o tym, chociaż moj gin twierdził ,ze cc z synem dla niego bylo wskazane przez poronienia o lyzeczkowania i strach wlasnie przed pęknięciem ,bo niby osłabionaJa to jestem panikujaca bardzo i się wszystkiego boje. U nas w mieście dziewczynie zbadali blizne po jednej cesarce i pozwolili rodzić. Była 3.5 roku po cc. No i próbowała. W trakcie porodu pękła jej macica i już nie wróciła. A niby blizna była ok. Jedna urodzi po krótkim czasie A druga nie. A lekarz jest naprawdę dobry. Może dużo miał przypadków takich dlatego tak postępuje. Chyba że kobieta sama bardzo chce.
Hahaha przykro mi nie zamienię sięZamień się, plissssss! Biorę takiego M w ciemno.
iskierka2610
No dlatego różne są historie. Ja jak się dowiedziałam w 37 tygodniu że mój mały już ma 4kg to się przestraszyłam i pytałam lekarza co dalej i czy cc. A on że zależy kiedy mnie chwyci i że cc wcale nie jest taka fajna bo przecinając mogą dziecko pociąć. Ale mnie zachęcił. I zdurnialam wtedy. Bałam się i jednego i drugiego. Wyliczył mi że około 4400 będzie A było 4420U nas znow kobiecie robili cc,podcieli tetnice przy cieciu i zaszyli wieczorem była slaba z rodzina rozmawiala ,poszla spac,a rano juz martwa ,także nigdy nic nie przewidzisz lepiej nie myśleć o tym, chociaż moj gin twierdził ,ze cc z synem dla niego bylo wskazane przez poronienia o lyzeczkowania i strach wlasnie przed pęknięciem ,bo niby osłabiona
reklama
Beata86
Jeju, to mój syno pyta kiedy dzidziuś będzie i kiedy, pokazuje mu kobiety w ciąży i tłumacze jaki brzuch będę mieć, ale że mąż??? Ostatnio przerażony pytał czy przy porodzie będzie musiał być, bo ta wizja go przeraża... Nic na siłę [emoji6]
Mój od razu mi zapowiedział jeszcze przed ciąża że nie będzie uczestniczył w porodzie
Podziel się: