[emoji175]To moje maleństwo 7+4. Kruszynka
reklama
Jaasna
Fanka BB :)
Wątróbkę lepiej unikać, bo zawiera dużo wit. A, która w nadmiarze jest szkodliwa, bo kumuluje się w wątrobie. Z tego powodu lepiej unikać pasztetów w dużych ilosciach, takich prawdziwych na podrobach.Tak jak mówią,ze wątróbka duzo żelaza,a w ciąży tez zakazana
10- 20 gram pasztetu na kanapkę nie zaszkodzi, tak samo jak zjedzenie kilku kawałków wątróbki, gdy ktoś ma ochotę
Tak naprawdę chodzi o to, zeby mocno produkty z wit. A ograniczyć, ale nie trzeba całkowicie ich z diety wykluczać
Jaasna
Uwielbiam Knoppersy!Moje zdobycze[emoji12]Zobacz załącznik 886866
P.s jeszcze lody w zamrażalniku
Ale w tej ciąży wszelkie słodkosci odpadają... Choć i przed ciążą mnie nie kusiło zanadto, ale teraz aż mną wzdryga
Olka-Manolka
Jej cudo , ktory tydz?Jeśli uda mi się dodać zdjęcie to i ja pochwalę się moją dzidzią Zobacz załącznik 886897
Jaasna
Heheh, to tak jak ja objadałam się w poprzedniej ciąży przez kilka tygodni szynkami parmeńskimi i wszelkimi podobnymi wędzonymi na zimno, a nagle do mnie dotarło, że nie powinnam. Też na strachu sie skończyłoJa pół ciąży jadłam prawie codziennie ptysie z kremem ze świeżych białek i matkę łososiowa oraz tatar. Dopiero moja mama mi powiedziała że nie wolno takich rzeczy. Ale miałam stracha.
Toxoplazmozę można złapać w wiekszosci przypadków nie od kotów, czy surowych sklepowych przebadanych wyrobów, ale od nieumytych owoców i warzyw - "a se skubnę truskaweczkę z łubianki, a jabłko chrupnę prosto ze sklepu, winogronko skosztuję po kupnie" i tak oto chorujemy najczęściej
Jeszcze musimy uważać na listeriozę i salmonelle z tymi surowościami.
Jaasna
Piękności!Jeśli uda mi się dodać zdjęcie to i ja pochwalę się moją dzidzią Zobacz załącznik 886897
To 10 tydz.?
Olka-Manolka
9+4 dokładnie dzisiaj
polcia177
Jakie duże już dzieciątko w sensie jak już ładnie widać! Zazdroszcze[emoji12]Jeśli uda mi się dodać zdjęcie to i ja pochwalę się moją dzidzią Zobacz załącznik 886897
reklama
Olka-Manolka
No widać widać A jak się fajnie ruszalo
Podziel się: