reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Co do tabletek to biore folik tylko, lykam z rana, bo pozniej bym zapomniala na bank :D. Przepraszam za brak polskich znakow ale telefonu uzywam i chce jak najszybciej napisac, bo zmykam do pracy. Milego dnia.

reklama
To moj synek jest w podobnym wieku, w czerwcu skonczyl dwa latka. Troche mnie pocieszylas,ze nie tylko ja tak wariuje... A jak myslisz o spaniu juz pozniej z malenstwem? We 4?

Jest sporo czasu do marca. Może mały zdecyduje że idzie do swojego pokoju a jak nie to trzeba będzie nad tym pomyslec. We 4 sobie nie wyobrażam a z 2 strony na siłę 2 latka odciągnąć od siebie nie chce.. Noworodek też potrzebuję mamy tak samo tatuś hihi. Noo zobaczymy.

Ja też cytologię najczęściej mam 2 grupę i też lekarz zawsze mówił, że ok.

Ja w sumie z mojego lekarza w luxmed jestem w miarę zadowolona, może trochę za mało gadatliwy jak dla mnie i sam z siebie dużo nie mówi, ale wiem, że jest naprawdę dobrym specjalistą, zwłaszcza od usg.

Wczoraj tyle naprodukowałyście, że jak wieczorem wróciłam do domu (bo po pracy jeszcze nad jeziorem byliśmy), to tylko na szybko przejrzałam, ale odpisywać już nie miałam czasu. Za dużo wolnego macie:p

Dziewczyny a tak z Waszego doświadczenia te dostawki sie sprawdzały? Ja planowałam od razu dziecię kłaść w jej/jego pokoju, bo nie oszukujmy sie, pewnie głównie ja będę w nocy wstawała, mam tam juz lóżko wiec i spać bym tam czasem zostawała, ale taka dostawka tez ciekawy pomysł, jak Wasi mężowie znosili pobudki w nocy i wstawanie rano do pracy? Jak dzieliliście te obowiązki?

U nas młoda na początku spała u nas w pokoju, ogólnie wyglądało to tak, że wieczorem koło tej 21-22 udawało się ją odłożyć do łózeczka i tam spała do pierwszej pobudki po ok. 3 godzinach, a potem już było ciężko. Ja ją karmiłam, ale w ogóle nie chciała zasnąć, znaczy zasypiała przy piersi, ale odkładana od razu się budziła i się darła, to potem przez jakiś czas po pierwszej pobudce lądowała u nas i tam spała. To wtedy wyglądało to tak, że jak mała się budziła, to P. wstawał, zmieniał pieluchę (bo trafił nam się egzemplarz, co robił kupkę z 10 razy dziennie) i podawał mi młodą do karmienia do łóżka, i tam już zostawała do rana. Jeśli przy kolejnej pobudce na jedzenie znowu była potrzeba przebrania, to P. ją przebierał. Do swojego pokoju ją przenieśliśmy jak miała koło roku i przesypiała całą noc w łóżeczku z ok. jedną pobudką.

Hej dziewczyny, śledzę Was na bieżąco ale ciężej czasem z odpisywaniem. Mnie dziś dopadła migrena, no masakra jakaś, łeb rozsadza.

Jeśli chodzi o ten luxmed to może zmień lekarza ? Jesteś z Warszawy? Ja dziś dostałam cały komplet skierowań i muszę je zrobić do piątku bo 10.08 następna wizyta, a nie pamietam ile się czeka na te poufne badania.
Ja jestem zadowolona z luxmedu, mam lekarza do którego się nie zapisuje tylko przychodzę na dodatkowego pacjenta bo zapisy do niego dopiero na wrzesień październik [emoji23].

A przy zakładaniu karty ciąży nie dostałaś takiej informacji kiedy i jakie badania powinny być wykonywane? Może o to mu chodziło chociaż ciężko powiedzieć bo czasem to naprawdę imbecyle. No i tradycyjnie chciałam się zapisać na USG i oczywiście pierwszy wolny termin pod koniec września wiec znowu trzeba będzie do nich dzwonić i tłumaczyć...

Jeśli chodzi o te dostawki do łóżka to ja sobie tak zrobiłam najpierw z drewnianej kołyski a teraz łóżeczko tez mam tak rozmontowane i powiem Wam ze świetna sprawa, bo jak nie raz w nocy miałabym ta swoją słonice z łóżeczka wyciągać to by mnie chyba przeważyła [emoji23][emoji23]

Idę spać bo ledwo to napisałam- ah ten ból głowy. Dobrej nocy dziewczyny!
A do ktorej placowki i lekarza chodzisz?

Dziewczyny a tak z Waszego doświadczenia te dostawki sie sprawdzały? Ja planowałam od razu dziecię kłaść w jej/jego pokoju, bo nie oszukujmy sie, pewnie głównie ja będę w nocy wstawała, mam tam juz lóżko wiec i spać bym tam czasem zostawała, ale taka dostawka tez ciekawy pomysł, jak Wasi mężowie znosili pobudki w nocy i wstawanie rano do pracy? Jak dzieliliście te obowiązki?

Ja z córka miałam małe łóżeczko postawione koło łóżka bo bałam się jej zostawić samej w pokoju, jak miała 3 miesiące to spała już u siebie.Teraz mam zamiar normalne łóżeczko postawić na kilka tyg u nas w sypialni żeby mieć dzieciątko przy sobie i tez później już w pokoju u siebie maluch będzie spał. U mnie mąż tez się budził ale mała była dość spokojna więc zaraz zasypiał chyba ze potrzebowałam jakiejś pomocy to wstawał tez.

Nie wiem kiedy ja Was doczytam i bede wreszcie na biezaco :p
Mnie w tej ciazy najbardziej przeraza to,ze bede musiala zostawic na te 3 doby synka :-( Spi z nami w lozku,nie moge go za nic przelozyc do lozeczka,beze mnie nie zasnie. Martwie sie tym strasznie, najchetniej zabralabym go ze soba... Moze jakby byl troche starszy to byloby lzej? Pospiszylismy sie chyba z drugim dzieckiem, ale z drugiej strony ja mam juz prawie 31 lat...

U mnie podobna sytuacja mały ma 2 lata prawie, śpi z nami od urodzenia oczywiście bez mamy ani rusz a zrobił się ostatnio taki rzep że najchętniej by patrzył na mnie i głaskal cały dzień i nie daj boże jak znikam mu z pola widzenia. Kocham go nad życie i tej marcowej rozlaki tak samo się boje, matki maja chyba tendencje do przesady ale ja to będę wyć jak dziecko że go będę musiała zostawić, eh
powiem Wam ze ja kocham moje dziecko nad zycie ale od 2 czy 3 mca zycia spi w swoim lozeczku - co prawda u nas w pokoju ale nie w jednym lozku. I jej sie gorzej spalo i mi :p

reklama
Do góry