reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
W sumie może lepiej, bo chciałam po prostu kalendarz wklejać co jakiś czas na świeżo. Zaraz założę.

Tak, ludzie w takiej sytuacji są zawistni i zazdrośni. Jednak muszą pamiętać, że życie innych toczy się dalej i będą kobiety w ciąży, noworodki itp. Moim zdaniem na pewnym etapie powinno się zasięgnąć pomocy psychologa, ja tylko żałuję że tak późno po tę pomoc sięgnęłam. Jednak nigdy znajomym nie zazdrościłam z jakąś nienawiścią. Ukłucie w serducho małe było jednak zawsze życzyłam dobrze ciężarnym z mojego otoczenia. Tak jak pisałam wyżej jedynym wyjątkiem była ta znajoma która nie liczyła się w ogóle z naszymi uczuciami ...oczekiwałam choć trochę szacunku do naszej żałoby, a ona jakby w pysk nam strzeliła...
No to straszne :(

Super ze założyłas osobny wątek!

Wiecie ze dopiero TERAZ czuje się w ciazy ? Tak psychicznie... Wczoraj jeszcze narzeczony pytal jak mi z tą myślą to jeszcze nie wierzyłam A dziś juz taka świadomość że bede matka - moze i przeżywam ale pierwsze 2 kreseczki w moim życiu. Ja lubię mówić o tym co czuje itp wiec będziecie zalewane [emoji23]

reklama
Też mam koleżankę co się strasznie długo ( kilka lat) starała, nawet o invitro myśleli. Pamieram jak sie spotkaliśmy na imprezie. My staralismy sie o 2 a oni o 1 dziecko. Nam udało się za drugim razem a im po 2 latach! Tera ma synka i jest bardzo szczęśliwa. Mi raczej nigdy nie było przykro że ja mam a oni jeszcze nie, tyko zawsze mówiłam że taka ja co nie chce dzieci zachodzi w ciążę przypadkiem a ludzie co chcą i się starają nie mają!
Ciąża się jeszcze nie ciesze, stara już jestem i boje się że coś będzie nie tak. Mam nadzieję po prenatalnych się uspokoić.
Osobny wątek to super pomysł. Sama już się gubię.

Dziewczyny czy to, że boli mnie od 3 dni głowa może być związane z ciążą? Nie boli jakoś mocno, głównie przy pochylaniu głowy. Niby rano wstaje rano i prawie w ogóle nie boli, potem w ciągu dnia się nasila, najbardziej koło 15 przed wyjściem z pracy. Podejrzewam jeszcze to, że w pracy i aucie klima non stop chodzi, ale nigdy tak nie miałam. No chyba że nie mogę się pozbyć tego bólu bo leków nie biorę.

Też mam bóle głowy, wstaję bez bólu, zaczyna się ok. 11 i trwa do 16-17... Jak wychodzę na dwór to aż mi pulsuje i mam wrażenie że zaraz zejdę... Niby czytałam że te bóle związane są z hormonami na początku ciąży.

Dla mnie bez kremu BB nie ma zycia ;)
Nalozenie tylko jego rano to juz polowa sukcesu. Do tego tuszuje rzesy i robie delikatna kreske na gornych powiekach. I to moj codzienny make up, ktory zajmuje mi 2 minuty :)
Powazniejsze malowanie na wyjscia, a bez zadnego makijazu czy chocby posmarowania twarzy kremem czuje sie jakbym byla chora :D

reklama
Poproszę o konkretne terminy to może uda mi się taki kalendarz prowadzić [emoji6] co Wy na to?

WIZYTY

30.07.- 16:40 @tikatukatam
02.08.- 18:00 @Kasia323
03.08.- 10:00 @kaylla
03.08.- 12:30 @monia_l
03.08.- 16:00 @Adeline89
03.08.- 16:00 @AngelMum
24.08.- 9:00 @AngelMum prenatalne
30.08. @kwasek

Ja 1.08 na 10:00 po skierowania na usg i badania.

U mnie noc nie przespana bo córa nie wiadomo od czego dostała temperatury wiec pół nocy z głowy, a akurat zostałam z nią sama wiec nie było jak się wyspać [emoji31]

Ja w pierwszej ciąży miałam straszne bóle głowy i dosyć często, nawet bym powiedziała ze to migrena bo miałam światłowstręt i mdłości, których nie miałam wcale na początku ciąży.

Do góry