reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Ej dziewczyny cieszcie sie ciaza.. rozumiem ze komus moze byc przykro ale nie mozecie czuc sie winne

reklama
Wiesz to nie Twoja wina, że jej się nie udaje. Może potrzebuje czasu bo obrażanie się to nie ma sensu. Wiem jak ciężko jest jak się człowiek stara, naprawdę...jednak życie innych toczy się dalej i nie ma co się obrażać. Do jednej koleżanki mam meeeega dystans, wiedziała jakie tragedie nas spotykały a ona niecały miesiąc po tym jak straciliśmy kolejną ciążę przyszła i z wielkim uśmiechem o ciąży powiedziała. Naprawde wiedziała o WSZYSTKIM i o wszystkich moich uczuciach i tak postąpiła, do niej akurat do dziś man dystans i wielki żal i nie zapomnę tego.
Tak jak pisałaś, że z siostrzenicą masz dobry kontakt to wierzę, że załatwisz to delikatnie a i ona sobie z tym poradzi [emoji6]

Nie czuje się winna, bo tak samo mialam problemy jednak szkoda że tak wyszło bo miałyśmy bardzo dobry kontakt ;)
Zobaczysz ze jak jej sie uda to kontakt wroci.. z reszta to tez pokazuje jacy są ludzie. Z zazdrosci urywaja kontakty.. ja to jestem taka ze moze byloby mi przykro ale cieszylabym sie szczesciem bliskiej mi osoby

Męża kuzynka tak się stara, niestety nic nie wychodzi, a my już 3kę mieć będziemy i A ciotka zawsze tak mówi jakby z pretensja, dlaczego my możemy ot tak, a Gosia nic
Daj spokoj nie przejmuj sie, powinni sie cieszyć,ze nie musisz cierpieć ,ja sie cieszę,ze komus sie wiedzie nie życzyłbym nigdy takich przejsc jak ja. Jedynie na co jestem zła to jak w patologii pija ,cpaja i rodza zdrowe jeszcze traktuja jak zabawki

Zobaczysz ze jak jej sie uda to kontakt wroci.. z reszta to tez pokazuje jacy są ludzie. Z zazdrosci urywaja kontakty.. ja to jestem taka ze moze byloby mi przykro ale cieszylabym sie szczesciem bliskiej mi osoby
W jej przypadku mysle ze to nie zazdrość A przykro jej bo tyle serca wkłada w starania. U nas kiedy odłożyłam wszystkie witaminy itp dopiero sie pojawiła niespodzianka i chyba nie była na to przygotowana. Zawsze będę za nią bo obie miałyśmy ciężki start wiec mysle ze nie chodzi tu o zazdrość :)

@AngelMum moze zrabic osobny wątek planowane wizyty,bo teraz ciezko ogarnac to czytanie na marcowym jak sie przeplata
W sumie może lepiej, bo chciałam po prostu kalendarz wklejać co jakiś czas na świeżo. Zaraz założę.

Tak, ludzie w takiej sytuacji są zawistni i zazdrośni. Jednak muszą pamiętać, że życie innych toczy się dalej i będą kobiety w ciąży, noworodki itp. Moim zdaniem na pewnym etapie powinno się zasięgnąć pomocy psychologa, ja tylko żałuję że tak późno po tę pomoc sięgnęłam. Jednak nigdy znajomym nie zazdrościłam z jakąś nienawiścią. Ukłucie w serducho małe było jednak zawsze życzyłam dobrze ciężarnym z mojego otoczenia. Tak jak pisałam wyżej jedynym wyjątkiem była ta znajoma która nie liczyła się w ogóle z naszymi uczuciami ...oczekiwałam choć trochę szacunku do naszej żałoby, a ona jakby w pysk nam strzeliła...

reklama
Do góry