Jaasna
Fanka BB :)
Mnie sie wydaje, ze u nas ludzie nieumiejetnie korzystaja z klimatyzacji.Rok temu, kiedy wróciłam ze szpitala z córeczką, ciotka z Polski zaraz próbowała mi wciskać, że absolutnie klimy nie wolno przy noworodku. Buhahahaha Toż mi dziecko zabiorą jak w takiej temperaturze w domu będę trzymać bez klimy, nasze ściany to nie polskie i nagrzewają się jak nie wiem co. Zazwyczaj klima jest ustawiona na coś w okolicach 23-24C. W każdym pomieszczeniu mam odpowiednie venty odprowadzające i doprowadzające powietrze (ciepłe czy zimne, zależy od pory roku). Wytłumaczy mi ktoś o co chodzi z tą klimą? Jak się ciotki zaczęłam pytać, to nie była mi w stanie dać odpowiedzi. Wiedziała tylko, że ABSOLUTNIE nie wolno [emoji12]
Piszesz, ze masz ja ustawiana tak na 23-24 st, czyli na temperature idealna do zycia
U nas jest tak, ze ludzie narazaja sie na szok temperaturowy - z 30 st otoczenia wchodza do samochodu schlodzonego do 15 stopni. Rozgrzane cialo nagle podstawiaja pod bardzo zimne nawiewy i masz babo placek
Druga sprawa, jak Jagoda87 pisze, u nas klima w domu jest niepopularna, ludzie nie znaja i sie boja.