reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Rodziny tu żadnej nie mam. Psychicznie nie wiem czy dam radę. Po drugiej ciąży musiałam leczyć się na depresję i do teraz biorę tabletki. Lekarz-specjalista kazał mi absolutnie nie odkładać. Generalnie martwi mnie ze zostałam sama z wszystkim. Też myślałam o aborcji, która jest u nas legalna. Ale nie potrafię chyba. Nigdy w życiu nie myślałam ze stanę przed takim wyborem. A w teorii (jak mnie sytuacja nie dotyczyła) wydawało się to takie proste. Jeszcze miesiąc temu miałam moją (jak mi się wydawało) perfekcyjną rodzinę. Psyholog zaproponowała mi poszukanie online forum. Tak, żeby z siebie pewne rzeczy wyrzucić.
Pisz śmiało :) My tu trzymamy i wspieramy się razem:):) a gdzie mieszkasz ?

reklama
Minie, w którymś momencie minie

Kwasek, nie odważyłbym się aborcji zrobić [emoji50] nie na moje nerwy, choćby się paliło i waliło wolałabym odchować w miłości, niż zabić
Mi proponowali terminacje ze wzglad na wade dziecka, ale nie zdecydowalam sie, chociaz wiadomo kazdy powinien sam podjac decyzje kazdy inna sile ma w sobie

Wiecie co,?
jestem zła... - ale nie dlatego ze ciaza itp, ale z powodu mojego męża!!!
Jest od paru dni dla mnie tak nieprzyjemny, głupie ma odzywki, że sie zaczęłam zastanawiać które z nas jest w ciąży. ...
kurczę nie wiem co go ugryzlo ale jak mu zaraz nie przejdzie to ja chyba zacznę gryźć;)
Faceci tez przeżywają ciążę ,moj np zaczal jesc podwojnie i sie smial że ze mną jest w ciąży [emoji23] i widze tez ze jest smutny a mnie to wkurza a on jest smutny po sie martwi

Wracam od endo i mowil,ze mam sie nie martwic bo norma w pierwszym trymestrze w naszym labo jest do 4.59,a ja mam 4.89 ze to raczej normalne ze sie cos podnosi. Robil mi usg tarczycy i mam miodzio tak powiedział,ze leki sa zbedne

Hmm trochę dziwne, bo normy ogólne w ciąży powinny być max 2,5... Jest sporo medycznych artykułów na ten temat. Moja endo mi mówiła, że nasze polskie normy są przestarzałe i zbyt wysokie, a na zachodzie już zostały obniżone.
W ciąży tsh skacze to fakt i ważne też jest ft4, natomiast ja bym się skonsultowała z innym lekarzem, bo wysokie tsh to duże ryzyko dla ciąży.
Moja endo stwierdziła, że muszę zejść z tsh poniżej 2,5 a ginekolog nawet kładła nacisk żeby było mniej niż 2

Sorki, że się wtrącę, ale to prawda z TSH nie ma żartów. Wielu lekarzy od 3 już w ciąży daje leki, poczytaj o tym trochę na forum, sporo dziewczyn tak ma. U mnie też TSH prawie 4 (raz było 7) i jak się uda zaciążyć to będę musiała być na lekach, chociaż możliwe że endo mi przepisze już teraz podczas starań.

Hmm trochę dziwne, bo normy ogólne w ciąży powinny być max 2,5... Jest sporo medycznych artykułów na ten temat. Moja endo mi mówiła, że nasze polskie normy są przestarzałe i zbyt wysokie, a na zachodzie już zostały obniżone.
W ciąży tsh skacze to fakt i ważne też jest ft4, natomiast ja bym się skonsultowała z innym lekarzem, bo wysokie tsh to duże ryzyko dla ciąży.
Moja endo stwierdziła, że muszę zejść z tsh poniżej 2,5 a ginekolog nawet kładła nacisk żeby było mniej niż 2
Ft4 mam w normie

Sorki, że się wtrącę, ale to prawda z TSH nie ma żartów. Wielu lekarzy od 3 już w ciąży daje leki, poczytaj o tym trochę na forum, sporo dziewczyn tak ma. U mnie też TSH prawie 4 (raz było 7) i jak się uda zaciążyć to będę musiała być na lekach, chociaż możliwe że endo mi przepisze już teraz podczas starań.
Jade jeszcze w piatek tam bedzie ginelolog i endo takze zobaczymy, ale norma w naszym labo jest do 4.59 wiec po co ta nie ma?

Ej no właśnie, czy twórca zamierza zamknąć forum dla pozostałych, czy to już tak będzie że każdy wejdzie i będzie czytać?

reklama
Do góry