reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
ja się załamałam totalnie z tym tsh ;( i mam ochotę płakać, boję się,że przez to coś pójdzie nie tak, tym bardziej wiele się słyszy,że tarczyca nie służy ciąży , ma któraś z was taką wysoką ?

ja się załamałam totalnie z tym tsh ;( i mam ochotę płakać, boję się,że przez to coś pójdzie nie tak, tym bardziej wiele się słyszy,że tarczyca nie służy ciąży , ma któraś z was taką wysoką ?
Idź do lekarza. Da leki na zabicie jesli bedzie uważał ze jest ten za wysokie. Nie martw sie na zapas ! :*

Się dzieje tutaj.
Gratulacje udanych wizyt,wysokich bet !
Przykro mi z tych niższych bet...
TSH jak miałam 3.3 w poprzedniej ciąży to lekarz zwiększał mi dawkę znowu moja koleżanka miała niecałe 4 chyba i lekarz nic nie mówił. Moje endokrynolog zawsze pilnuje abym miala max 2.5

reklama
Tak odnośnie bety chciałam napisać że dziś widziałam transmisję mamyginekolog na insta i właśnie mówiła o tym hormonie. Mówiła że nie da się na jego podstawie stwierdzić jaki to tydzień ciąży, czy to z testu czy z laboratorium z krwi. Powiedziała że każda kobieta jest inna i U każdej kobiety będącej w tym samym okresie ciąży stężenie bety może być całkowicie inne. Jedne kobiety szybciej się pozbywają tego hormonu z organizmu, ich nerki czy wątroba szybciej to filtruja A u innych będzie go dużo. Opowiadala że te wytyczne są strasznie rozbieżne i nie da się na podstawie wyniku określić tc i czy ciaza rozwija się prawidłowo. Wspomniała nawet przypadek pacjentki która w 5 tc miała bete 18000. Że konsultowała to z innym lekarzem bo różne rzeczy podejrzewała A okazało się że ciaza jest całkowicie zdrowa. Jedyne rozwiązanie które daje możliwość ustalenia tc i czy ciaza rozwija się prawidłowo to informacja o terminie ostatniej miesiączki i badanie usg.
Uff trochę się rozpisalam, ale mam nadzieję że trochę pomogłam i że dziewczyny które tak sprawdzają te wyniki przestaną się denerwować i w spokoju poczekają na badanie lekarskie:blink:

Do góry