reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Jeśli możesz go zostawić w domu to zostaw jest jeszcze mały. Te dzieci potem tak siedzą każdy w swoim koncie [emoji52]
Mogę bo i tak siedzę na l4. Mdlosci jeszcze są Ale już mniej. A szkoda mi go jak tak płacze. Niby jak pytam to panie mówią że on tylko chwilę jak wyjdę A później jest już ok. Je ładnie i śpi długo. Tam jest tylko 7 maluchów. I jak go odbieramy to ładnie się bawią. Nie wiem jak jest przez resztę dnia. Jak tak myślę sobie to wolę żeby był w domu.

reklama
Witam Was dziewczyny. Czytam Was chyba od początku czasem ciężko nadrobić ;-) Jestem mamą dwóch chłopców 8 letniego i6 letniego cztery lata temu urodziłam także córeczkę która zmarła po porodzie miała wadę letalna teraz jestem w 15 tyg ciąży termin z om 11.03 a usg 03.03 :-) mam nadzieję że mnie jeszcze przyjmniecie :-) Mam na imię Sylwia mam 28lat i jestem że śląska a dokładnie Orzesze :-) pozdrawiam.
Witaj :)

No ale wlasnie chyba przy chlopcach latwiej wczesniej stwierdzic plec, jesli cos na USG miedzy nozkami wystaje - wtedy wszystko jasne! A jesli nie wystaje, to albo sie schowalo, albo nic nie ma :laugh2::laugh2::laugh2:
Chyba, ze lekarze jakos to jeszcze inaczej oceniaja - nie mam pojecia ;)

Też tak do niedawna myślałam, to mnie doświadczona koleżanka wyprowadziła z błędu, podsyłając ten screen:

Screenshot_20180907-203929.jpg

Na wczesnym etapie i u chłopców i u dziewczynek jest wyrostek płciowy, który wygląda bardzo podobnie. Lekarz jest w stanie określić płeć po kącie nachylenia takiego wyrostka.

Załączniki

• Screenshot_20180907-203929.jpg
    Screenshot_20180907-203929.jpg
    48,7 KB · Wyświetleń: 299
No ale wlasnie chyba przy chlopcach latwiej wczesniej stwierdzic plec, jesli cos na USG miedzy nozkami wystaje - wtedy wszystko jasne! A jesli nie wystaje, to albo sie schowalo, albo nic nie ma :laugh2::laugh2::laugh2:
Chyba, ze lekarze jakos to jeszcze inaczej oceniaja - nie mam pojecia ;)
No mi przybliżył na usg i też widziałam że coś wisi. Kazał się nie nastawiac jeszcze. Ale skoro już powiedział to chyba się na tym zna. Nie wiem. Jeszce poczekam miesiąc o wtedy się zobaczy. Może coś już powie w czwartek Ale wątpię bo ten lekarz mi mówił w poprzedniej ciąży że we wczesnych tygodniach dla niego płeć wygląda na chłopca prawie za każdym razem dla tego woli nie mówić tak wcześniej.

Znacie się na blenderach?? Padł mi i blender i mikser :( I chciałam kupić takie cudo
Link do: BLENDER RĘCZNY wielofunkcyjny 1000W Homekraft SUNT
Myślicie że ok? Potrzebuje dobry blender i porządne końcówki miksujące (nie ta jedna ubijaczka bo ona nic nie robi - już miałam). I taka miska też jest fajna...
Te akcesoria są super, sama mam z tymi akcesoriami tylko firmy concept, super się sprawdza. Wszystko nim robię, od kluchow po ciasta, desery i surówki :)

Moja gin przy corece powiedziała w 16 tyg i potem inny lekarz potwierdził. Wcześniej mówiła że to bardziej zgadywanie i nie chciał mówić.

Też tak do niedawna myślałam, to mnie doświadczona koleżanka wyprowadziła z błędu, podsyłając ten screen:

Zobacz załącznik 896858

Na wczesnym etapie i u chłopców i u dziewczynek jest wyrostek płciowy, który wygląda bardzo podobnie. Lekarz jest w stanie określić płeć po kącie nachylenia takiego wyrostka.

No właśnie na tym etapie określa się płeć dziecka po kącie nachylenia wyrostka płciowego. U mnie na prenatalnych Pani doktor zerkla od spodu i coś wystawalo nawet mam zdjęcie ale kazała się nie nastawiac na chłopca bo sama nie była pewna. Także czekamy do kolejnego prenatalnego ;-)

reklama
Do góry