reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
@aga6
@monika_55
Dokładnie dlatego kolejna ciaza to wiekszy strach jakis, nie tylko przez porod,ale właśnie jak bedzie ,czy nie zawiedzie sie starsze dziecko ,czy nie będzie czuc sie gorsze, ja chce na rowni traktować,ale wiem sama z doświadczenia jak mama robila i jak jest gdzie indziej,ze młodsze zawsze chuchane, bo czlowiek starszy tez przy kolejnym,czasem zaluje,ze przy pierwszym byl taki głupi i wydzieral sie ,czy klapsa dal. Mama sama mi kiedys powiedziała,ze żałuję,ze by inaczej wychowała teraz,a jak mnie przytula to jestem sztywna jak kloda, juz trochę taki zal za dziecka chyba zostal. Staram sie byc inna matka,ale czesto dzieci przejmuja cos po swoich rodzicach, nawet znerwicowane są

reklama
@aga6
@monika_55
Dokładnie dlatego kolejna ciaza to wiekszy strach jakis, nie tylko przez porod,ale właśnie jak bedzie ,czy nie zawiedzie sie starsze dziecko ,czy nie będzie czuc sie gorsze, ja chce na rowni traktować,ale wiem sama z doświadczenia jak mama robila i jak jest gdzie indziej,ze młodsze zawsze chuchane, bo czlowiek starszy tez przy kolejnym,czasem zaluje,ze przy pierwszym byl taki głupi i wydzieral sie ,czy klapsa dal. Mama sama mi kiedys powiedziała,ze żałuję,ze by inaczej wychowała teraz,a jak mnie przytula to jestem sztywna jak kloda, juz trochę taki zal za dziecka chyba zostal. Staram sie byc inna matka,ale czesto dzieci przejmuja cos po swoich rodzicach, nawet znerwicowane są
A ile ma synek lat? Moja skończyła dwa lata niby wie że w brzuszku dzidzia ale myślę nie rozumie do końca. Też mam obawy właśnie żeby nie było jakiś komplikacji przy porodzie. U nas też mama już miała inne podejście do siostry na wiecej jej pozwalała. Ja byłam pierwszą córką i w ogóle pierwszym dzieckiem w rodzinie. I moja mama była dla mnie dość surowa. Dla siostry już nie. A tak poza tym to zawsze byłyśmy traktowane równo. I ja chcę moje dzieci też równo traktować myślę że jest to do wykonania. Akurat sie wprawimy jak dzieci zaczną wszystko rozumieć. Wtedy przyjdzie czas na to żeby uważać by jednego nie wyróżniać: )

A ile ma synek lat? Moja skończyła dwa lata niby wie że w brzuszku dzidzia ale myślę nie rozumie do końca. Też mam obawy właśnie żeby nie było jakiś komplikacji przy porodzie. U nas też mama już miała inne podejście do siostry na wiecej jej pozwalała. Ja byłam pierwszą córką i w ogóle pierwszym dzieckiem w rodzinie. I moja mama była dla mnie dość surowa. Dla siostry już nie. A tak poza tym to zawsze byłyśmy traktowane równo. I ja chcę moje dzieci też równo traktować myślę że jest to do wykonania. Akurat sie wprawimy jak dzieci zaczną wszystko rozumieć. Wtedy przyjdzie czas na to żeby uważać by jednego nie wyróżniać: )
Moj 7 ,między siostra a mna bylo 6 wiec zawsze byla ta duza młodsza

Witam Was w piątek :)

Powodzenia wszystkim wizytującym!!

Jeszcze tylko dzisiaj do pracy i mam 4 dni wolnego... Już nie mogę się doczekać. Czasami mam kryzys i najchętniej poszłabym już na zwolnienie. Nie mogę zwlec się z łóżka rano, a wieczorem o 20 już mi się oczy zamykają.

Myślałam że tylko ja się dziwnie patrzę na matki z dziećmi w fotelikach, ale na szczęście nie jestem sama:D I jak widzę te biedne dzieci w tych fotelikach w CH o 21 to też się zastanawiam co z tym światem :o

@Sliim fajne gatki, a były stringi? :p Bo mi jakoś niewygodnie w takich tradycyjnych...

Wczoraj zakupiłam na olx pierwsze spodnie ciążowe i od razu dzisiaj w nich śmigam. Jest bosko, nic mnie nie w ciśnie w końcu :D Ten mój brzuch to nie jest specjalnie ciążowy a ludzie już zwracają na niego uwagę :o
Niestety nie było xD

Moj 7 ,między siostra a mna bylo 6 wiec zawsze byla ta duza młodsza
A to rzeczywiście już jest zdexydowana różnica wieku. Moja siostra jest 3lata młodsza a ja też bede miała teraz 3 lata różnicy. (Mam nadzieje)

Czekamy w takim razie na wieści z wizyt.
3mam kciuki za każdą!

Ja prenatalne dopiero za tydzień: / a już tak mi sie dłuży że oszaleje..

Ja to sie boje ze córka bedzie czula sie pokrzywdzona i odrzucona :( bede starala sie poswiecac jej jak najwiecej czasu zeby tak nie bylo
U nas byl taki problem 2 tyg.po porodzie...córka poczula sie zazdrosna mimo że milion razy przed narodzinami jej brata o tym gadalysmy. Ciezki czas...ona plakala ja płakałam...jeszcze hormony po ciąży...serce mi pękalo ale szybko przez to przeszliśmy. Teraz jest genialnie. Uwielbia Dawida.

A to rzeczywiście już jest zdexydowana różnica wieku. Moja siostra jest 3lata młodsza a ja też bede miała teraz 3 lata różnicy. (Mam nadzieje)

Czekamy w takim razie na wieści z wizyt.
3mam kciuki za każdą!

Ja prenatalne dopiero za tydzień: / a już tak mi sie dłuży że oszaleje..
To się będziemy razem testować - a gdzie? Bo chyba jesteśmy z jednego miasta :D

U nas byl taki problem 2 tyg.po porodzie...córka poczula sie zazdrosna mimo że milion razy przed narodzinami jej brata o tym gadalysmy. Ciezki czas...ona plakala ja płakałam...jeszcze hormony po ciąży...serce mi pękalo ale szybko przez to przeszliśmy. Teraz jest genialnie. Uwielbia Dawida.

U nas jedni rodzice mieli super patent - przynieśli bratu rowerek i powiedzieli, że to prezent od siostry :D I dwulatek był kupiony :)

reklama
Nas mama miala 5. I ja mam takie urazy z dziecinstwa ze bardzo dlugo chcialam miec tylko 1 dziecko. Wlasnie dlatego zeby mialo cala mnie. U mnie między dziećmi było średnio 1,7 roku różnicy. I mama zwyczajnie nie ogarnęła. Zwłaszcza że tata był do kitu mężem i jedna z moich sióstr (przedostatnia) miała mocną niedoczynność tarczycy i wymagała dużo uwagi... ja jestem druga. Mojej starszej siostrze wolno było wszystko a ja byłam ta która musiała być zawsze grzeczna dobrze wychowana nie grymasic nie mieć humorow radzić sobie ze wszystkim sama i zajmować się młodszym rodzeństwem (starszej siostry wiecznie nie bylo). Do tego niestety sytuacja przerosła moja mamę. Była bardzo nerwowa i często się obrazala jak robiłam coś nie po jej myśl i. Oj dużo by pisać.. .
Do tej pory jak widzę rodziny które mają więcej niż 3 dzieci to nie potrafię nie współczuć tym dzieciom (chociaż dwie moje siostry mają po 3 i tez sobie srednio radza)

Do góry