reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Mam pytanie odnosnie skierowania na badanie HBs.

Mam je zlecone teraz, na wizyte w 15 tygodniu, w internecie jest napisane, ze badanie to wykonuje sie pod koniec ciazy. Kontaktowalam sie z siostra, ona jest analitykiem medycznym, niestety jest na urlopie i dopiero po powrocie moze mi dokladnie sprawdzic, jak z tym jest ale mowila, ze obilo jej sie o uszy, ze zmienily sie wytyczne i faktycznie badanie to robic sie prawdopdobnie teraz po 14 tygodniu...

Jak jest u Was? Dostalyscie skierowanie na to badanie?
Ja póki co nie dostałam. W pierwszej ciąży miałam chyba w okolicy 30 tygodnia.
U nas wszystko wyszło poprawnie, kamień z serca. Malenstwo sporo się wiercilo i nie chciało się obrócić . Zdjęcia nie wrzucam bo kiepsko widać nie chciał dać się sfotografować [emoji3] kamien z serca lekarz powiedział że teraz już mam się nie denerwować i odpuścić stresów nad dzidzia bo już wszystko powinno być dobrze [emoji3] no i ręki nie da sobie uciąć ale chyba będzie dziewczynka [emoji3]
Super:)
Ja jak zwykle czytam zaległości hurtem bo czasu brak i wpadam z doskoku. Nawet jeszcze nie myślałam o majtkach ciążowych, zrezygnowałam tylko z tych koronkowych. O dentyście wiem i pilnowałam wcześniej, niestety i tak mnie ząb zaskoczył ale plomba i okej. A okulista jest konieczny? Mam wadę -5 wiem tylko tyle że to nie jest wskazanie do cesarki, wizytę mam chyba w grudniu:)
Dobrze iść do okulisty przed porodem, żeby obejrzał siatkówkę, zrobił badanie dna oka itp. i sprawdził, czy nie ma przeciwwskazań do porodu.

reklama
Będę trzymać kciuki bo ja mając porównanie wybieram zdecydowanie znieczulenie !! ;-) ;)
Ostatnio niestety podali mi za późno i to dla mnie tez trauma. Długo nie mogłam o tym zapomnieć nie mogłam nawet o tym rozmawiać. Więc ja na pewno bede chciała znieczulenie no chyba że nie będzie boli krzyżowych i szybka bedzie akcja porodowa [emoji12]trzeba sie łudzić. Narazie i tak staram sie o tym nie myśleć bo to mnie przeraża!
Wiem też że nie każda kobieta ma ten sam ból. Bo znam dziewczyny które opowiadały że ból był ale do zniesienia i w ogóle np nie mogły krzyczeć. Ja przy swoim bólu sie darłam nie dało sie inaczej myślałam że mnie zarzynają od środka: p

Do góry