Ja tez nie dostaje powiadomień ,to problem z forum [emoji53]Również mam taki plan [emoji6] jednak wszystko się może zdarzyć [emoji6]
Nie dostaję powiadomień...
reklama
Zdrowka dla synusiaI syno z temperaturą z przedszkola wrócił [emoji849] pogoda rozpieszcza, masakra
Kasia323
Fanka BB :)
A teraz jakie plany? Ja się boję nie wiem czemu .... momentami chcę ccJa dwa porody naturalne bez znieczulenia
Kasia323
Oooo i to ile ...... rano piłam tylko wodę i ostatni posiłek o 21. Wyniki dziś o 8:30Najlepiej nie jesc 12 h przed badaniem i rano uważać zeby byle czego nie skonsumowa, moze jadlas cos wczoraj słodkiego
Ja póki co nie dostałam. W pierwszej ciąży miałam chyba w okolicy 30 tygodnia.Mam pytanie odnosnie skierowania na badanie HBs.
Mam je zlecone teraz, na wizyte w 15 tygodniu, w internecie jest napisane, ze badanie to wykonuje sie pod koniec ciazy. Kontaktowalam sie z siostra, ona jest analitykiem medycznym, niestety jest na urlopie i dopiero po powrocie moze mi dokladnie sprawdzic, jak z tym jest ale mowila, ze obilo jej sie o uszy, ze zmienily sie wytyczne i faktycznie badanie to robic sie prawdopdobnie teraz po 14 tygodniu...
Jak jest u Was? Dostalyscie skierowanie na to badanie?
SuperU nas wszystko wyszło poprawnie, kamień z serca. Malenstwo sporo się wiercilo i nie chciało się obrócić . Zdjęcia nie wrzucam bo kiepsko widać nie chciał dać się sfotografować [emoji3] kamien z serca lekarz powiedział że teraz już mam się nie denerwować i odpuścić stresów nad dzidzia bo już wszystko powinno być dobrze [emoji3] no i ręki nie da sobie uciąć ale chyba będzie dziewczynka [emoji3]
Dobrze iść do okulisty przed porodem, żeby obejrzał siatkówkę, zrobił badanie dna oka itp. i sprawdził, czy nie ma przeciwwskazań do porodu.Ja jak zwykle czytam zaległości hurtem bo czasu brak i wpadam z doskoku. Nawet jeszcze nie myślałam o majtkach ciążowych, zrezygnowałam tylko z tych koronkowych. O dentyście wiem i pilnowałam wcześniej, niestety i tak mnie ząb zaskoczył ale plomba i okej. A okulista jest konieczny? Mam wadę -5 wiem tylko tyle że to nie jest wskazanie do cesarki, wizytę mam chyba w grudniu
Twardzielka [emoji5]
Moje pierwsze dziecko chce wiedzieć jak to naprawdę jest
A rodziłas już?
Nie i dlatego chce rodzic bez znieczulenia
Ja dwa porody naturalne bez znieczulenia
Jak wspominasz swoje porody ?
Kasia323
Będę trzymać kciuki bo ja mając porównanie wybieram zdecydowanie znieczulenie !!Nie i dlatego chce rodzic bez znieczulenia
reklama
polcia177
Ostatnio niestety podali mi za późno i to dla mnie tez trauma. Długo nie mogłam o tym zapomnieć nie mogłam nawet o tym rozmawiać. Więc ja na pewno bede chciała znieczulenie no chyba że nie będzie boli krzyżowych i szybka bedzie akcja porodowa [emoji12]trzeba sie łudzić. Narazie i tak staram sie o tym nie myśleć bo to mnie przeraża!Będę trzymać kciuki bo ja mając porównanie wybieram zdecydowanie znieczulenie !!
Wiem też że nie każda kobieta ma ten sam ból. Bo znam dziewczyny które opowiadały że ból był ale do zniesienia i w ogóle np nie mogły krzyczeć. Ja przy swoim bólu sie darłam nie dało sie inaczej myślałam że mnie zarzynają od środka: p
Podziel się: