reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
Anka jakbym miała taką możliwość to bym z łóżka wcześniej niż przed 10-tą nie wychodziła.
Szczebiotka sto lat Cię nie było. Jak tam Twoje Pociechy?
Madzia współczuję tych chorób, bo u mnie to samo. Jak nie jedna to druga.
Fajnie, że Mariuszek już nocki całe przesypia :-) Marzę o takiej nocy, ale i tak u mnie nie jest źle :-)
No i najważniejsze, że miłość braterska kwitnie :-)
Maryńka to Ci się aniołek trafił :-) A uśmiech dziecka wszystko wynagradza.
Deizzi powodzenia na szczepieniu :-) My mamy odwleczone na 6 tyg.
Martuska, Kociatka, Roksaa, Trytytka, Tulipanka, Patrycja co u Was?

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

mała się relaksuje na leżaczku a ja do was szybko zaglądam

zaraz zwijam się do gin, a po południu mamy jeszcze usg bioderek więc dzień wyjazdowy ;)

Ala nie dziękuję :p i tak Chodakowska niezły daje wycisk :p
Kania hehe mała nieźle tacie się skarży że mama się zamyka :p
Anka ja też tak bym musiała wstawać, ale mamy z D umowę, że on rano wstaje z Matim i do przedszkola z nim wędruje, a my z Melką możemy jeszcze spać hihi
Szczebiotka :) super że zajrzałaś i mam nadzieję że uda ci się częściej zaglądać :))
Madzia szacuneczek za organizacje z Twoją szaloną dwójeczka :)) i jeszcze pracować masz siłę..WoW ;)
Maryńka brawa dla syneczka :))) a te uśmiechy z rana..bezcenne :)))
Deizzi ehhh my na pierwsze szczepienie też jedziemy ...

pozdrawiam :)

Marynka piekna okolica, super!!!
Kania ja to uwielbiam posciel, niekoniecznie musze spac wazne by sobie polezec:-D
Truskafffka szkoda ze moj nie moze Laury odwozic. Niestety wychopdzi przed 7 wiec nie mam wyjscia. Zazdroszcze Ci:happy:
Daj znac jak po wizytach:tak:
Deizzi bedzie dobrze!!!

Zrobilam rezerwacje na obiad po Chrzcie
Juz nie moge sie doczekac tego dnia:-)
Zaliczylam kawusie u kolezanki, Ethan dostal zabaweczki w prezencie. Ta kolezanka bedzie jego matka chrzestna, to decyzja mojego meza. Ja wybralam chrzestnego- mojego brata a maz wybieral matke. Ciesze sie ze chociaz jedno z rodzicow bedzie na miejscu:happy:
Synus standardowo spi wiec biore sie za obiadek bo do 14 juz niewiele zostalo

Cześc dziewczyny :) Dawno oj dawno do Was nie zaglądałam ale jakoś nie mogłam czasu znaleść obowiązki w domu mała absorbująca i jeszcze czasem dodatkowa praca...
U nas powoli... kilka tyg temu lekarz swierdziła u małej skaze bialkowa bo dostała wysypki na twarzy. A ja musiałam odstawic moje ukochane [rzetwory mleczne. Sery serki mleczko jogurty, owoce typu borówki truskawki porzeczki sa zabronione, ryby jajka, rosoły mięso wołowe... oj duza listę dostałam czego nie mogę jeść... Ale oczywiście jak zapytałam co moge odpowiedzi nie dostałam, od jakiś 3-4 tygodni męcze się z wędlinami, co tez nie jest łatwe bo mam sobie piec sama piers z kurczaka lub indyka bo w wędlinach sa konserwanty i to też moze uczulać mała... teraz nie jadłam nic z nabiału a mała znów ma wysypkę, zjadłam pare paluszków słonych... :(
Mała przy tym była bardziej marudna, ciagle puszczała bączki i przez to często brudziła pampersy...
Mam juz dośc jedzenia pieczywa z pieczoną piersią, albo ziemniaków kaszy gryczanej z mięsem, ja za miesem nie przepadam... siedze i wyszukuje przepisów... Może któraś z was ma taki roblem i wie co jeść co sobie szykować...

Czy wasze maluchy przesypiaja już całą noc? U nas jest problem z zasypianiem po kapieli... zamiast isc spac to zabawa w najlepsze :D zasypia ok 21 i budzi się po połnocy i o swojej ulobionej godz 3 i 5... teraz śpi więcej w swoim łóżeczki ale przez pare dni było tak ze kiedy ją przekłądaliśmy do łózeczka to sie budziła...

Czy wierzycie w tzw zauroczenie dziecka albo usunięcie, ugibnięcie?
Nasza przez ok tydzień tak się darła w niebogłosy, i jak jadła to się krztusiła, nie chciała smoczka ciage to wypluwała i płakała. Podjechalismy do takiej babeczki która od kilkunastu lat zajmuje się sprawdzaniem dzieci i zdejmowaniem uroków, powiedziała ze była lekko usunięta i zauroczona. Po 2 wizytach u tej babki Lenka nie płacze z byle powodu tak jak do tej pory i od sobty slicznie śpi je bez zakrztuszania się...
Mój maz nawet uwierzył w zabobony ;)

my dzisiaj u okulisty bylismy z mlodym, musimy masowac mu czesciej te kanaliki łzowe... Oby ropiejace oczka wkoncu przeszly!
A po lek ucielismy sobie spacerek po centrum, lody, sloneczko :)
Tylko w drodze powrotnej mlody zaczal plakac, po raz pierwszy w aucie, do tej pory co by sie nie dzialo spal..

Deizzi
kciuki za Ignasia na szczepieniu. my idziemy jutro..
anka26 fakt fajnie jak chrzestni sa blisko, bo maja wiekszy kontakt z dzieckiem. u nas niestety beda dosc daleko :(
truskaffka oby usg wyszlo ok. mojemu sie to tak strasznie nie podobalo ze slychac go bylo w drugim koncu budynku ;)
aniulkas nie znam sie na tej skazie bialkowej, ale konsultowalas to jeszcze z jakims lekarzem? ja juz z dystansem podchodze do zalecen lekarzy, tzn zawsze staram sie sprawdzic dana opinie jeszcze u kogos innego. za wiele razy sie przekonałam że nie kazdy lekarz zna sie na wszystkim..
A co do "odczarowywania" dziecka.. hmmm... do glowy by mi nie przyszlo zeby do kogos takiego zabierac dziecko, ale najważniejsze że córcia przestała płakać, nieważne dzięki czemu :-p

Ta babeczką mówiła ze była zauroczona, to była sasiadko mojej ciotki, ona też swoje dzieciaki do niej zanosiła jak ryczały i po wizytach u niej było w porzadku :) zwykła babka tylko jej babcia pokazła co i jak robic z dziećmi :) Ma swojego wnuczka 2 letniego jak bylismy to on akurat był, i powiadała ze jakas babka zachwycała się nim w sklepie i mówiła do niego jesteś taki sliczny ze bym cię zjadła a poxniej on nie mogł zasnąć jak nigdy, a jak sie obudził to sie darl i pocił, a zawsze bez problemu zasypiał i sie budził.. Odczarowywała go tego samego dnia i stwierdziła ze jego czoło było bardz słone i przez to sie mećzył... po tym wieczorem juz było lepiej...u nas podobnie... teśiowa tak sie zachwyca nasza niunia i po jej wizytach mała płakała az robiła się sina... a teraz juz nie od tego czasu niuni jeszcze nie widziała teśiowa jak przyjdzie to sprawdzimy ;)

aniulkas no z tą skazą białkową to najlepiej Ty widzisz czy dziecko na to reaguje. I fakt, jest to męczące jeżeli chodzi o dietę przy karmieniu piersią. Moja Wiki też miała takie problemy ale na szczęście przeszło. Ale jeżeli to rzeczywiście to, to trzeba się nauczyć czytać skłąd dosłownie wszystkiego bo rzeczywiście nawet w wędlinie czy pieczywie jest dodawane mleko czy jego pochodne. Jak karmiłam Wiki to były jeszcze w sklepie dostępne jedne ciasteczka owsiane które nie miały w składzie nic z mleka czy jajek ale już ich nie ma:( Niestety nawet jak coś nie ma w składzie mleka to zazwyczaj ma napisane, że może zawierać śladowe ilości i Wiki nawet na to potrafiła reagować:( A możesz się zdziwić, że nawet w mieszankach przypraw może być... więc może i w paluszkach... Ja już od dawna robię swój chleb i wędliny nawet bez alergii. Jak chcesz to mogę Ci na priv wysłać na to przepisy i na parę słodkości które można w domu zrobić tylko czy możesz jeść masło? bo niektóre dzieci na nie reagują a u innych przechodzi. Przy Wiki zostawała mi tylko margaryna. Ale tu też trzeba czytać bo większość ma serwatkę czy coś innego. Ja mam sprawdzoną delmę z witaminami (nie każda delma) do kanapek i taką czerwoną w kostce z mlekowity do ciast czy marchewki gotowanej czy buraczków itp.

basieniak dziekuje za porady i jak możesz podeslij mi sprawdzone przez ciebie przepisy m in na chlebek... moze jakies pomysly na obiad i sniadania bo juz zygam na sama mysl o kanapce z wedlina ( tj pieczona piersia indyka)...pojde do sklepu kupie sobie mleko kozie podobno malo uczula a ju zmam ochode np na owsianke czy ryz z mlekiem

jesli mozesz to na e mail wysle do ciebie

Ostatnia edycja:
reklama
aniulkas ja tam w zabobony nie wierze ale skoro u Was wizyta uspokoila mala to ok Co do nocek to Ethan przesypia cala ( jest na butelce od poczatku) Na skazach bialkowych sie nie znam wiec nie pomoge:baffled:

betina ja zauwazylam ze Ethan jak wstaje to ma zaropiale oczka ale tylko po nocy moze tez mu masowac? Chrzestni Laury sa w Polsce wiec niestety kontakt znikomy ale matka chrzestna zawsze staje na wysokosci zadania wiec jestem mega szczesliwa:tak:

Ethan cwiczy lapanie zabawek na macie.
To takie nieudolne, fajnie sie koncentruje a te trzesace sie raczki zeby dotarly do celu, boski widoczek
Jak uda mu sie zlkapac zabawke to az wzdycha:rofl2:
Zaliczylysmy z Laura spotkanie z Policjantem. laura nie bardzo byla zainteresowana tym co mowil:baffled: Zreszta ona wie jak przejsc przez ulice, wie ze trzeba uwazac jak nie ma swiatel na przejsciu wiec chyba wydalo jej sie to nudne:eek:
No a ja biore sie za cwiczenia z Ewcia:rofl2: rano nie bylo kiedy to trzeba teraz wykorzystac czas

Do góry