reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

ala zdolnego masz synusia że już pływa :) a Nela się przyzwyczai :) naprawdę cudowna sprawa :)
anka jechaliśmy z Komunii na ten basen więc Mąż też był :) Mało tego umówiliśmy się z zaprzyjaźnioną rodzinką więc było raźniej i więcej rąk :) Też nie wyobrażam sobie być tam sama z dwójką chyba że tylko w brodziku :) Ale logistyka wymagała żebym ja była sucha w tym samym czasie co Ignaś bo inaczej nawet go na ręce wziąć nie można a do tego Antoś któremu "zimno" więc było szybkie ubieranie wszystkich :)

Muszę powiedzieć że jestem dumna z moich synów. Oby dwoje zachowywali się wyjątkowo dobrze. Antek zwykle mało je i wybrzydza, marudzi a tu zachowywał się wspaniale, później bawi się ładnie z innymi dziećmi ciastoliną i nie było tradycyjnego "moje to". Ignaś z kolei mało śpi w dzień a praktycznie całą komunie przespał i zademonstrował jak to ładnie potrafi sam zasypiać (a w wózku to jeszcze mu się nigdy nie udało) na takie imprezy to ja mogę wychodzić z uśmiechem a nie z paniką :)

Co do dnia dziecka to może jakaś wycieczka do zoo albo na basen bo Antoś ma za dużo zabawek i już teraz się nie mieści a jeszcze prezenty od innych członków rodziny na pewno będą. 1 czerwiec wypada w sobotę to w niedziele gdzieś się wybierzemy.

Ostatnia edycja:
reklama
hejka

szaro buro mokro u nas
pospałyśmy z niunią do 9, o 10 oczy już się jej kleiły i ucięła komara na leżaczku pół godzinki, wstała, pouśmiechała się, walnęła kupkę, dojadła i poszła spać :-Ddzieci to mają życie :-D

wczoraj zaczęłam ćwiczyć z Ewą Chodakowską-skalpel ...masakraaaa w jakim stanie jest moja kondycja :/ niektóre powtórzenia musiałam sobie odpuścić bo zwyczajnie nie dawałam rady. No ale mam nadzieję i motywację na ćwiczenia 3razy w tygodniu, rozruszam się nieco i wzmocnię ;)

lece doczytać co u was ;)

Truskaffka gratuluje decyzji, najgorszy poczatek potem dasz rade calosc:tak:
Ja dzis jeszcze nie cwiczylam ale planuje popoludniu jak Laura wroci bo ona czasami cwiczy ze mna
Ostatnio sie pyta: Mamo a dlaczego cwiczysz?
Odpiwadam: Bo chce byc laska
Laura: Ale przeciez Ty juz jestes
:-D:-D:-D:-D:-D
Truskaffka koniecznie pomierz sie i po miesiacu sprawdz bo waga pewnie bedzie ci stala w miejscu a centymetry beda ubywala:tak::tak:
Ja poltorej tygodnia temu kupilam jeansy i juz mi sie luzne zrobily, konieczny pasek:tak:

Truskaffka trzymam kciuki za wzmocnienie kondycji.
Dzisiejszy trening zaliczony, z małymi przerwami czasowymi na położenie Gabi spać.
Właśnie się wybudza :-)
Anka Oliwia też często ćwiczy ze mną :-)
Deizzi Ty to masz Aniołków :-)

A co do DD to też się zastanawiam nad prezentem dla Moich Pociech, bo dla siebie na urodziny zaraz po DD zafunduję sobie jakieś małe SPA albo wizytę u kosmetyczki i fryzjera.

Kania młoda dojrzeje do czatowania :p Matik jak był młodszy to też z impetem wlatywał mi do łazienki:-p
starsznie mi żal Gabi, niech ta ospa się szybko kończy
fajne plany na urodziny ;)
u mnie w tym roku 30stka... to się będzie działo:-p:-D
Anka haha bo z tymi zabawkami to jest studnia bez dna:-p wybierasz wyrzucasz, a ich nie ubywa:-p
jak tam wczoraj świętowania dnia mamy? :)
Muuuułłłaaaa dla małego śpiocha za te dwa piękne miesiące :***
haha u mnie Mati wczoraj też mi towarzyszył i ćwiczył :p a jak mu się znudziło to mnie dopingował :-D
no i pięknie córa Ci słodzi ;) ja na to pytanie -bo oczywiście też padło od Matika- odpowiedziałam że chce mieć ładny mały brzuch, a Mati- masz mały, już nie taki duży jak przedtem :-D
dziękuję, pomierzę się :)

Żabka a Wy dziś świętujecie :) więc buziak wielki wędruje do Arturka :***

Deizzi super że wycieczka na basen taka udana :)
U mnie synek uwielbia wodę, pływanie więc od małego szalejemy z małym wodnikiem, a córcia też już pokazuje że w wodzie czuje się jak rybka :) tylko ciekawi mnie jak zareaguje na zimną wodą w basenie, bo w wanience to ona lubi ciepełko :p
liczę na zdjęcia nastepnym razem :)
i brawa dla chłopaków za anielskie zachowanie :))

Ala Brawa dla Gabrysia za pływanie :) a Nelka jak?
my na dzień dziecka mamy pomysł na prezent dla Matika, dokupujemy takie klocki konstrukcyjne-co na zdjęciu ostatnio pokazywałam :) Młody uwielbia z nich majstrować :)
a dla małej?...hmm cosik wymyślimy :p

dziewczyny na obiad na chrzest malego planuje zrobic schab ze sliwka,roladki drobiowe z pieczarkami i jeszcze mysle nad 3 mieskiem. a pozniej na cieplo zrobie bogracza z kluskami. moze byc? jak myslicie?

Jak ja Wam zazdroszcze wypadu na basen. Ja czekam az maly 2 miesiace skonczy, bo mnie rodzinka chyba oskalpuje jak go wczesniej wezme...

Wlasnie wrocilismy z 20 minutowego spacerku - wychodzilismy bylo sloneczko - potem ulewa - teraz w domku i znowu piekna pogoda :sorry2: grrrr! czy wszechswiat chce mi powiedziec, ze to nie jest dzien na spacer?! :dry:

ja tez zaczynam dzisiaj Ewe Ch., ciekawe czy wytrzymam choc 2 dni :-D zmierzylam sie i mam 95-89-95 tak po 10 cm z kazdego i bede "laseczka" :-) mojego malza poinstruowalam, ze ma zakaz wnoszenia napojow gazowanych, kebabow, itp i slodyczy do domu. oczywiscie musialam mu wszystko wymienic na co jest zakaz. bo ostatnio wparzyl z hot dogami i mowi "jego nie bylo na liscie" :baffled: ja jakos za slodyczami i ta cala reszta nie przepadam, ale jem dla towarzystwa i efekty sa :zawstydzona/y:

zabka253 brzmi pysznie!

Kania nie wiem jak twoja ale moja mi mowi ze tez chce byc laseczka:)
Zabka mniammmm pychotka :) Wpadlabym na taki obiadek:-p
Truskafffka fajnie ze Mati ci dopinguje to zawsze pomaga :) Faktycznie z zabawkami tak jest, nie ma sie co dziwic ze czlowiek wywali worek na smieci a roznicy nie ma bo wciaz dokupuje:-D
Marynka jakbede miala w biodrach 95 to sie bede cieszyla:tak:

Laura juz w lozku a Ethan po calym dniu ktory spedzil sniac wkoncu bawi sie na macie :)
Za godzinke mleczko i spanko do rana:tak:
Maz wraca wiec zaczekam na niego, pewnie pojawi sie kolo 23 :tak:
Zaraz przygotuje ciuchy na jutro dla Laury bo maja zdjecia w przedszkolu. Wszystkie dzieci ktore ida do szkoly wiec pewnie sukieneczka pojdzie w ruch:tak:Jakby miala jedna nie bylo by problemu a tak ehhh zdecyduj:cool2:

reklama
/Basieniakmamy dwa ulubione mój jest na Potockiej zaraz obok kępy,a mój mąż uwielbia poloneza, który jest 5 minut piechotą od nas:-)

Truskaffka trzymam kciuki!!! Ja od 27.04 ćiwczę skalpel na przemian ze szczupław 30 oraz treningeimz geiazdami:)) Niby dwa tygodnie a zakażdym razem pocę się jak mysz i całe nogi mi się trzęsą...Chodakowska nieźle daje popalić:-D

Anka jaki cudowny komplement od córci..ale młoda ma rację:-)

Ja padam po całym dniu...Lukasz ma taki grafik teraz, że w domu pojaiwa się około 17 a dzień Gabryś rozpoczyna około 6 nad ranem:/ Dobrze, żeNelajest małym śpiochem:p

Do góry