reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

jestem po wizycie od ginekologa i troche mnie zaniepokoił bo powiedzil ze mam bardzo powiekszony jajnik, widzialam o wiele wiekszy niz moja dzidzia i uciska ją. Ale nic nie pwiedzial wiecej czemu tak jest. Cały czas mi niedobrze chodzic nie moge bo mnie boli odrazu. Musze isc prywatnie do innego ale nie wiem kiedy bo maz pracuje a ktos musi mnie zawiesc. Do tego czasu zwariuje. Z pierwszym az tak sie zle nie czulam. Moze któras z Was miala powiekszony jajnik w ciazy ?? czy to grozne??

reklama
Martuska szczepionka Infanrix hexa (6in1 błoniec, krztusiec itd).
Cieszę się, ze Twoja wizyta przebiegła pomyślnie, zaskoczona jestem że nie masz karty ciąży jeszcze ale myślę że do becikowego zaświadczenie dr wypisze od kiedy jesteś pod jego opieką.
Kociatka wierzę, że masz nerwa ale wszystko będzie dobrze zobaczysz :-)
Szczebiotka współczuję nocki... biedny Szczepuś :-( no i Ty też, bo nie pospałaś za bardzo.
Katicz będzie dobrze, trzymam kciuki by się udało dostać szybko do innego dr i to skonsultować jeszcze.

Maruśka super, że Dziecinka rośnie:-)
Z tą kartą ciąży faktycznie trochę dziwnie ale może dostaniesz jak z wynikami pójdziesz? Najważniejsze, że Maleństwo ok, dostałaś jakieś zdjęcia, żeby nam pokazać swoje Cudo?

Kociatka z tymi dziećmi w łóżku to wydaje mi się, że Agula ma rację, każdy maluszek inny, nam Szczepcio odstawienia do łóżeczka jakby w ogóle nie zauważył, właściwie od początku spał w nim tylko na karmienie go brałam no i czasami jak mąż miał nocki ale to też właściewie do 3miesiąca życia bo potem mały nauczył się przewracać i bałam się, że mi spadnie z łóżka. Myśleliśmy tylko nad tym, żeby może nie tak szybko przenosić do osobnego pokoju ale Mąż wtedy na różne zmiany chodził i np wracał po 2 albo 4 w nocy no i w dzień odsypiał i Szczepcio w swoim pokoiku miał o wiele więcej spokoju.
Ja w życiu nikogo nie będę przekonywała do ostawiania dziecka,bo uważam że to bardzo indywidulana sprawa, u nas zdało egazmin bo i ja i Szczepek bardziej się wysypiamy, On wcześniej jak się przebudził nie umiał sam zasnąć i czasami nawet zajmowało mu to godzinkę bo np wpadał na pomysł, że można się pobawić:szok: a teraz najwyżej smoczka mu trzeba dać a często słyszę tylko jak sobie jęknie jak się przebudzi po czym zmienia pozycję i zasypia.

Agula mam nadzieję, że to ząbki zwłaszcza że strasznie nimi zgrzyta i od kilku dni próbuje nas gryźć co wcześniej się nie zdażało

witam sie i ja :)

ciesze sie ze wasze wizyte byly udane i z dziecmi wszystko dobrze :-)
katicz mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze.
martuska z jedzeniem to tez mam problem chociaz mdlosci mi minely i wymioty tez jak na razie.az nabralam ochoty do zycia:-D
zmienilam sobie lekarza bo do tamtego nie chce chodzic juz.bylam dzisiaj i zrobil mi usg. zaraz napisze w odpowiednim watku:-Dz usg wychodzi 12t4d ale widoczki byly sliczne:-D

Hej dziewczyny. Mam małego stresa, bo mój Juliuszek po raz pierwszy w życiu ma gorączkę. Nie jakąś strasznie wysoką (ok. 38 stopni), ale jednak. Nie wiem czy to od zębów czy coś innego mu dolega. Poza tym od przedwczoraj często robi kupę i to taką niefajną, co do zębów też by pasowało, ale i do jakiegoś wirusa czy infekcji też... Sama już nie wiem. Narazie nie daję mu nic na zbicie, bo nie przekracza 38. Zobaczę co będzie dalej. Martwię się troszkę.
Cieszę się, że przynosicie pozytywne wiadomości z wizyt. Fajnie czytać, że dzieciaczki rosną i są coraz silniejsze i coraz "prawdziwsze" :)
Katicz nie wiem nic na ten temat, a jesteś pewna że chodzi o powiększony jajnik czy coś urosło może na tym jajniku?

Lekarz powiedział jasno i wyraznie tylko szkoda ze nie wytlumaczyl czemu tak jest. Powiedzial ze mam bardzo powiekszony jajnik nie mogl za bardzo zmierzyc maluszka bo byl dziwnie ulozony dla mnie to mialo wyglad jakby dziecko bylo zgjete na wpół. Z tego co ja tam widzialam na usg to ten jajnik byl pusty i ze dwa razy wiekszy nic jajo z dzieckiem ze sie tak wyraze bo nie znam sie. Maz dzisz wczesniej z pracy wraca a moj dawny lekarz pracuje dzis do 20 wiec moze dzis mi sie uda pojechac. Te bóle mam cały czas jak wstane pochodze doslownie chwile i zaraz mnie brzuch ciagnie do dolu ciagle mi slabo mecze sie strasznie. Oby to nie cos po tej cesarce co mialam boje sie strasznie zeby mi macica teraz nie pekla. Niezly doktorek bo jak poszlam to jak nie mogl za duzo zobaczyc to powiedzial cos takiego: " no serce widac bije? bije no to wystarczy wiemy ze zyje" no zalamal mnie ale juz dla niego sie nie liczy czy ma dobre wymiary czy sie prawidlowo rozwija :-(

Katicz ja mam powiekszony jajnik z torbielą, ponoc sie wchłonie ale ja tez sie niepokoje juz nie wspomne że mam krwiaka i plamie na brazowo.Spokojnie bedzie dobrze a najlepiej sie skontaktuj z jakimś innym ginem bedziesz spokojniejsza.

Katicz rozumiem, po prostu jeszcze nie słyszałam, żeby jajnik mógł się tak powiększyć. Widocznie może. Mam nadzieję, że uda się Wam dostać szybko do innego lekarza, który Wam wszystko wytłumaczy i uspokoi.
Kaso ja też mam torbiel na jajniku. Mówiono mi również w pierwszej ciąży, że na pewno się wchłonie, lecz tak się nie stało. Byle by nie rósł, wtedy nie będzie zagrażać dzidzi. Mi lekarz radził, żebym go usunęła laparoskopowo. Ale to oczywiście po ciąży.

reklama
hej dziewczyny jestem juz po usg, opisalam co i jak w odpowiednim watku. Najwazniejsze, ze kruszynce bije serducho:)

Martuska pamietasz jak duzy mialas ten krwiak? rozumiem, ze twoj sie wydalil, czyli krwawilas? Ja wlasnie wogole nie plamie. Wiec chyba u mnie jest tylko mozliwosc, ze on sie wchlonie sam. Mam nadzieje:)Lekarze jakos cie ostrzegali co mozesz robic, a co nie?
Co do pracy to ja zamierzam pracowac do 8 miesiaca co najmniej, zeby jak najpozniej maternity mi sie zaczelo, musze dac rade:)

Do góry