A gdzie na Podkarpaciu będziesz?
Zatem szczęśliwego lotu i udanego wypoczynku :-)
dziekuje
Na podkarpaciu bede w okolicach Dynowa u siostry i kolo Nowej Deby, Tarnobrzeg u rodzicow
Anka udanego urlopu w takim razie życzę, Ty z Wielkopolski jesteś? bo ja pochodzę z okolic Jarocina:-)
Pakowania nie zazdroszczę, wiem co czujesz, mnie od week-ednu czeka pakowanie całego domu bo w czwartek za tydzień wyprowadzka.
Dziś umyłam wszystkie trzy łazienki i padam, od tych chemikaliów wszystkich mdli mnie jeszcze bardziej, jutro kuchnia mnie czeka, uwielbiam ją dopóki nie muszę sprzątać;-)w nowym domu będzie 3razy mniejsza, trochę mnie przeraża jak się ze wszystkim zmieszczę ale przynajmniej sprzątania będzie mniej
Dziekuje
Ja pochodze ze slaska ale moj maz jest z Wielkopolski.
Widze ze mialas co dzisiaj robic a zapach chemikali tez mnie drazni
Tak czytam i czytam... wy wszystkie płacicie za badania??
Bo ja to dostałam skierowanie od ginekologa na badania i po 1. moge je zrobić w dowolnym (tak przypuszczam) labolatorium, no i do tego za darmo. Nawet nie przyszło by mi do głowy płacić...
aniulkas szkoda was i psiaka, moze coś zjadł i sie struł, na pewno mu przejdzie
Ja dziś znowu seria dziwnych snow, sniło mi sie z 5 snów po każdym sie budziłam ...to sie robi dziwne
Możecie polecic jakies witaminy dla kobiet w ciazy?? Bo wczoraj sie coś słabo czułam i myśle żeby iść dziś kupić, tylko nie wiem co
Ja nie place za badania bo za to placi moja kasa
Jesli chodzi o witaminy to ja z Laura bralam Centrum, wazyla 4020g
ale nie wierze ze to po witaminach bo ja jadlam raz dziennie zaczynalam o 6 rano i konczylam o polnocy
Hejka Dziewczynki.
No i ja powiedzialam szefowi w pracy mam ciężka wiec musialam sie przyznać. A że pracuje w dużej firmie to wiadomo tak czy siak wszyscy sie dowiedzą. gdybym miała pracę biurowa pewnie był dała sobie wiecej czasu na powiadomienie szefostwa ale jest jak jest.
mam pytanko do Dziewczyn które sie wspomagają duphastonem, czy potęguje on objawy ciązy takie jak mdłości bolesnośc piersi itd? kurcze biore go i mam uczucie ze moje objawy to jakies MEGAOBJAWY hehe i tak sobie myśle ze to w końcu syntetyczny progesteron wiec ma jakis wpływ...
Ja dziś ide do ginka na kontrolę i mam nadzieje po L4 boli mnie brzuch a pare dni temu zauwazylam leciutkie plamienie. Ostatnio było na usg ok wiec licze ze i teraz bedzie.
milego dzionka
dobrze zrobilas ze powiedzialas pewnie bedziesz miala lzej;-)
ja biore wspomagacz ale nie zauwazylam mega dolegliwosci, nawet dzis mialam slabsze mdlosci
Nie strasz tymi plamieniami, licze ze wszystko bedzie ok:-)
hej dziewczyny pamietacie mnie jeszcze??? jakoś ostatnio czasu mi na neta brak
ale byłam u gina w pon i wszystko jest ok dzidzia rośnie pięknie zdrowa i cudownie bijej jej serduszko
gratuluje!
Hehe no niestety aniulkas.....trafila mi sie tesciowa z kawalow
Maz ma juz 28 lat....co prawda ja dopiero 20, ale jak najbardziej pragnelam juz dziecka od 16 roku zycia! Kazdy mowil, ales glupia....mloda jestes...po co za maz wychodzisz i tak mialam ich w nosie. Mam cudownego meza i to jest najwazniejsze!
Kurcze moj ma 38
Jak urodzila sie Laura mial 33:-)
co do tesciow tez nie palam do nich sympatia i oni do mnie w ciaze zaszlam przed slubem bo chcielismy dziecko nie zadna wpadka, tesciowa oczywiscie ze problem sobie zrobilismy po jakims czasie ze mi brzuch juz widac ze juz sie nie ukryje a w 7 miesiacu ciazy na jakiejs rodzinnej imprezie po kieliszku powiedziala ze jak bede utrudniala im kontakt z wnukiem to mi go zabierze i nie odda... szczerze to bardziej poj@@@@@ch ludzi nie widzialam i wiele razy w ciazy plakalam przez tesciowa szczególnie. Na szczescie mieszkamy u mnie nie u tesciow a teraz oni wiedza i czekam tylko jak ona cos powie ze znowu problem albo cos (teraz jestesmy po slubie choc to byl przymus bo ja nie chcialam slubu) to wtedy zabieram manatki i zadnego wnuka juz nie zobaczy
co za wredna baba
Maja ze soba cos wspolnego
tez powiedzial, ze dopoki nie zobaczy, to jakos nie dowierza
hehe jakbym go klamala
A jak sie panienki dzisiaj czujecie? Wszystko ok?
Macie juz upatrzone jakies bryki dla dzieciaczkow?
Dzis lepiej niz wczoraj chociaz dzis bardziej czuje biust ale mdlosci mniejsze
Jezeli chodzi o wozek to mam juz spacerowke ktorej nie oddam Maclaren techno xlr. Cudowna lekka i latwo sie sklada. Laura siedziala w woyku a ja ja po schodach wnosilam, boska i nie zamierzam zmieniac!! Moge serdecznie polecic. Mialam na poczatku Mikado Oxford ale jak dla mnie troche ciezki
No i jeszcze jedno mnie trapi. Może i mnie trochę zlinczujecie ale nie mogę się pozbyć nałogu papierosowego! Miałam ogromną nadzieję, że mnie samo odrzuci, ale póki co to mnie bardziej ciągnie niż odpycha. I tak się staram już ograniczać, nie spalam całego albo tylko kilka buchów biorę jak mój pali ale wiem, że muszę całkiem to świństwo rzucić. Tylko jak? Wiem, że robię źle, wyobrażam sobie jak moja dzidzia się dławi dymem we mnie no i nic nie działa... dalej mi się chce palić. A najgorzej jest jak gdzieś przeczytam na internecie, że któryś gin powiedział, że jak samo nie odrzuci od fajek to zeby nie rzucać bo to tylko stres dla mamy i dziecka. Tym się wtedy sama sobie tłumaczę ale wiem, że tak nie jest.! Że źle robbię i muszę z tym skończyć.! Jest tu jeszcze jakaś mama paląca? Jak sobie mam z tym poradzić...?
nie zlinczuje Cie i skoro wiesz jakie sa argumenty przeciw i jakie za to sama musisz wiedzec.
Mam dwie kolezanki ktore pala Jedna przez cala ciaze palila i urodzila corke 1980g, a druga ktora rzucila zaraz jak zrobila test urodzila coreczke 3500g. Czy to przez papieroski, nie mam pojecia. Ja nie mam nalogow i nie mam dylematu;-)
Jak to mowia dla chcacego nic trudnego
Hej
Dołączam do Was
ostatnią @ miałam 13 czerwca, w lipcu miałam dostać 10 i czekałam z testem do dzisiaj i wyszły dwie bardzo wyraźne kreski
bardzo się cieszę
do gina umówię się na poprzedni tydzień
z kalkulatorów w necie termin mam na 19 marca. Mam już jedno dziecko, synka ur 10.04.2010 r.
Gratuluję Wam wszystkim i życzę spokojnych 9 miesięcy.
gratuluje i zycze spokoju
jesem juz po usg. wiec dzidzia ma 11mm i co najwazniejsze serdunio bije mocno co widzialam i slyszalam az sie wzruszylam
mam zdjecie ale nie zbyt wyrazne ale i tak pozniej wrzuce w odpowiednim watku.
dziekuje ze bylyscie ze mna
patrycja witaj:-)
miodzio!!!!!!!
Jeśli o poród chodzi to ja się bałam...jak był abstrakcyjny
jak zaczął się zbliżać to zaczęłam na Niego czekać, tak bardzo już chciałam poznać i przytulić tego małego Człowieczka który we mnie mieszkał
ja to jakas inna jestem bo dla mnie porod to byl pikus
Skoro moja mam 4 urodzila a tesciowa 7 to nie musi byc takie straszne.I z takim nastawieniem poszlam na porodowke
Ja na szczęście od razu po teście odstawiłam papierosy :-), przy pierwszej ciąży było tak samo.
Dziewczyny życzę Wam powodzenia w rzucaniu tych papierosów, napewno dacie radę
ja tez w to wierze
Ale Wam dobrze z tymi rosnacymi cycuszkami, ja mam ciagle małe rodzynki
liczę na to, ze do końca ciąży jest kupa czasu i coś urosna, ale po karmieniu znowu bedą małe :-( taki urok szczuplych kobiet. Jestem jak najbardziej ze tym, żeby tworzyć powoli nowe wątki :-) np. O wózkach, kosmetykach dla dzieci, o przybywajacych kilogramach (musimy sie wspierać) :-)
Kurde, ale mi sie chce spać, a tu trzeba siedzieć w pracy do 22 eh ;-(
Kochana ja zawsze mialam malutkie B w ciazy z Laura takich dostalam ze bylam w szoku
No ale potem wszystko wrocilo do normy