reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

reklama
CorazonPartio, Kania no to mnie trochę uspokoiłyście. Widocznie rozmawiałam z niedoinformowanymi ludźmi :) Bo ja już sobie obliczyłam, że w takim przypadku jak pisałam to te 180 dni minęłoby mi w styczniu więc do pracy bym musiała wrócić mając w domu 3 miesięcznego maluszka... :)

aniulkas nikt Cię nie straszy, poprostu uważaj bardziej, nie dźwigaj a jak się boisz to poproś na wizycie o zwolnienie. Większość lekarzy raczej nie robi problemu. Moja kuzynka w przedszkolu pracuje co też mogłoby wydawać się lekką pracą a też jest od samego początku na L4.

zabka podobna sytuacja do mojej... teraz musi być wszystko dobrze, prawda? :)

madziarra. pogadam z lekarzem ... boje sie i staram sie nie dzwigac.,..
corazon mysle ze tylko z umowy o prace bedzie liczone.

Niestety nie pomogę, jestem zielona w tym temacie.
Zmykam troszkę mieszkanko ogarnąć bo zaraz mężuś z pracy wraca a tu nic nie zrobione. No ale zawsze mam usprawiedliwienie :) Nie po to na zwolnienie poszłam żeby w domu zapierdzielać :)))
Miłego dzionka :*

ja nic nie słyszałam o 180dniach zwolnienia w ciąży. Wiem jedynie, że można macierzyński zacząć 2 tygodnie przed przewidywanym terminem porodu, ale nie pamiętam szczegółów i możliwe, że coś przeinaczam. A z tymi umowami to też mi się wydaje, że liczy się ta, od której się odprowadza składkę, a w większości przypadków przy umowie zlecenie tego nikt nie robi, ale nie wiem jak jest u Ciebie Corazon.

Ja mam dziś wolne i leżę, jem i sikam:baffled: Całe szczęście mogę jeść co chcę bez żadnych sensacji, tym bardziej, że w moim przypadku spadek wagi w pierwszym okresie ciąży nie byłby zbyt korzystny, i tak mam BMI tragiczne. Więc jem bez wyrzutów sumienia. I niecierpliwie czekam na piątek i pierwszą wizytę u gina!!

Witam marcowe mamy! Chciałabym się do Was przyłączyć. Dwa dni temu zrobiłam test i do tej pory jestem w szoku i do mnie nie dociera, że jestem w ciąży. Nie mam żadnych objawów poza częstszym sikaniem. Narazie wie tylko mężasty, bo sama muszę się oswoić z tą wiadomością zanim zacznę zbierać gratulacje od rodzinki i znajomych.
Mam już synka, Juliuszka, który ma prawie roczek. Jeszcze rok temu byłam z nim w ciąży, a teraz znowu! Pamiętam jakby to było wczoraj. W związku z tym, że Julek nie da mamie za dużo siedzieć przed kompem, nie będę mogła udzielać się tu zbyt często, ale pamiętajcie o mnie :)
Życzę Wam i sobie spokojnych 9 miesięcy.

Dziewczyny chce już do domku...tym które są na L4 zazdorsze jednak... siedze w dusznym pomieszczeniu i czekam nie wiadomo na co :D

Mąz dzis na 2 zmiane do pracy czyli od 16 do 24 :( i bede bidulka sama,,, wieczorem mama wraca tylko z pracy...wiec bedzie mnie meczyc pytaniami i rozmysleniami...mamy robic remont kuchni wiec spore wyzwanie przede mna :)

ide zaraz po pracy odebrac wynik z piatkowej bety :( a 25.07 pierwsze usg
Kupie po poracy jakis ladny zeszycik i bede robiła notantki z ciązy :)

czesć dziewczyny!
wróciłam z uropliku z groszkiem i na szczęście siedzi tam twardo! jeszcze nie wszystko przeczytałam, ale przeczytałam troche. Powiem wam, że ja jestem na l4 od 4 tygodnia czyli tak naprawdę od dnia kiedy sie dowiedziałam. Moja praca nie pozwala mi na inne wyjście.
Moim zdaniem jeśli chcecie iść na l4 to idźcie bo kiedy jak nie teraz bedziemy mieć czas dla siebie i dzidziusia żeby dobrze o niego dbać.

Powiem wam, że dziś sie cholernie przestraszyłam jak przeczytałam artykuł że kobiety otyłe mają duże ryzyko urodzenia dziecka z autyzmem aż 67%! Niestety ja jestem taka kobitką :( i teraz jestem jednym wielkim kłębkiem nerwów. Mam naprawdę nadzieje że dzidzia będzie zdrowa :(

reklama
madziarra21 zwolnienie obowiązuje do końca ciąży a macierzyński liczy się dopiero od porodu dziecka
aspirynka super, Gratulacje
madziaa21 u mnie też straszne mdłości i nic mi nie smakuje, jedyne pocieszenie jest właśnie takie, że może wszystko jest ok skoro są takie objawy :-D

Do góry