reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Ewcik ja mam tak samo, obiecuję sobie, że się prześpię równo z młodym ale zanim się zbiorę to o wstaje:p

Ja jestem przerażona najniższym tygodnie...w pracy nic i wiedzą i muszę się kamuflować z mdłościami:/ W dodatku w jedną stronę mam około 2 km do przejścia. W dodatku te cholerne plamienia:no: Ale czekam a piątkowe usg i jestem dobrej myśli,ż jakoś doczłapie do 11 lipca, a 12 siup na Mazury:-D

reklama
No dzieki dziewczyny za słowa pocieszenia, może faktycznie nie bede panikować i poczekam do 9tego.
Spróbuje juz grzecznie lezec ale to nie takie łatwe bo nikt nie wie o ciazy. U mnie jutro teście na mazury jada na miesiac takze tez bedę miała luzyy :-) Powiemy wszystkim jak wrócą. Wtedy jakoś będzie 8/9 tydzien ;-)A jesli sie nie zbierzemy to moze i 10 :-p
W ogole kurde powiem wam przeraza mnie coraz bardziej t o ze bede gruba. Juz jestem a dodatkowe kg tylko jeszcze bardziej pogorsza mój wygląd.... i co tu zrobic? Odchudzac sie nie bede ale cos musze zrobic zeby sie lepiej czuc. Od tych upalow do tego napuchnieta jestem i jest koszmarnie, dzieki Bogu słysze że burza idzie bo grzmi lekko...uf moze popada w nocy i s ie schłodzi.

Ala gdzie na mazury jeździsz? Ja kocham mazury! Mogła bym tam siedziec caaaaałe wakacje. Moi tesciowie maja piękną działke zaraz przy jeziorze Narie. Niestety moj pracuje i jedziemy dopiero w sierpniu :(

ja sie kilogramami nie przejmuje. niech brzuszek rosnie.bede sie pozniej zastanawiac co zrobic z nadwaga ktora i tak mam :baffled:
ja jutro ide do ginka jak mi da l4 to korzystam odrazu i lezakuje:-)nie tak jak ostatnio:eek:

zabka tzn wg mnie jesli prace ma sie lekka i nie stresujacą i kobieta czuje sie dobrze to praca nie jest zła ale w sumie jak sa teraz takie upały, do tego samopoczucie do dupy to lepiej powypoczywać.
Ja studiuje takze mam teraz tak czy siak wakacje i do pazdziernika bede w zasadzie sie obijac. W sumie musze sie zastanowic co ze studiami, ale na to jeszcze mam czas. W sumie wybrałam 2 opcje, dziekanka ( co mniej mi sie podoba) albo indywidualny tok nauczania . Coś sie do października wymysli.

madziaa21, gdybym mogla doradzic, to proponowalabym ITS, bo po dziekance sie rozleniwisz i potem bedzie Ci trudniej wrocic na studia.
A co do kilogramow, to ja mam apetyt za 5ciu i jestem przerazona, bo w pierwszej ciazy tak nie mialam i przytylam tylko 12 kilo. A teraz bym tylko jadla i jadla:-(

Upalow troche zazdroszcze, bo ja mieszkam w Szkocji i tu praktycznie wtym roku lata nie ma i nie bedzie. Non sto 15-18 stopni i popaduje. Prognozy na lipiec sa masakryczne.

ja też nie wiem, co z pracą będzie, bo mam umowę na czas określony.. więc tym bardziej na l4 nie moge iść

MAdziaa jedziemy do mojej psiapsiuły do Rudej,to rzut beretem od Pisza:)) JA uwielbiam wodę i klimaty swojskie więc już przebieram nóżkami:D

Ewcik co by nie było muszą ci dać umowę do czasu porodu, a następnie zus wypłaci ci macierzyński. A później możesz się zarejestrować jako bezrobotna i też trochę grosza wpadnie:))

Ja od 2006 roku pracuję w organizacji pozarządowej i do końca listopada mam umowę, następna musiałaby być już na stałe wic raczej się nie łudzę, że ją dostanę.Ale jakoś zupełnie mnie to nie rusa wiem, że jak już dziecko będzie starsze to ja sobie coś znajdę. A teraz ciesę się cała sobą w końcu bycie mamą to sama radocha!!!:-)

Cześć!

Piękny weekend, człowiek chętnie by spał i odpoczywał, ale jak to zrobić przy smyku, który właśnie uczy się chodzić?

Ella, Madzia, plamienia się zdarzają i to właśnie najczęściej we wczesnej ciąży - tak mówiło mi wiele lekarzy. W czasie moich 2 ciąż plamiłam (1 straciłam w 8 tyg). Za pierwszym razem nie uważałam jednak i zdecydowanie za dużo aktywności fizycznej... Zasada jest taka, że jak się plami, to się siedzi na d... Żadnego wysiłku. W 2 ciąży miałam dokładnie takie same plamienia i bóle jak w 1, ale leżałam i brałam tony magnezu i nospę. Ta 2 ciąża trwała 40 tygodni, tak jak powinna;-) Więc bez stresu, ale leżeć i tyle. Zero wysiłku, zero seksu. Trzymam kciuki!!!

reklama
Cześć Dziewczyny.

Na początek witam nowe Marcóweczki i spokojnych ciąż życzę :-)

U mnie bez zmian. Tzn żadnego plamienia nie mam!!! Póki co tylko jednorazowy minimalny epizod dwa dni temu.:tak: Niestety objawów ciąży tez mozna powiedzieć, że nie mam:cool: Dziś idę na betę. :eek::sorry: Po południu mam teoretycznie dostać @:confused2: Z resztą pewnie po poziemie beta hcg będe wiedziała wszystko...
Przepraszam za lakoniczne posty ale nie mam weny. Jeśli wynik rozbudzi nadzieję to na pewno zaczne pisać. Póki co nie chcę się nijak nastawiać.:confused2:

Miłego i spokojnego dnia natomiast Wam życzę :-)

p.s.Martoocha- Źle mnie zrozumiałas z tym testem- "juz po zalecanym czasie pojawiły się II" miałam na myśli że jak popatrzyłam ze smutkiem na ten test jakoś po godzinie od zrobienia... :( Po zalecanym czasie czyli 3-5min była I...czyli mało hcg :(

Ostatnia edycja:
Do góry