reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

hej:) My dziś i wczoraj zakupowo..:) kuba był u swojego taty wiec ja z mama na wielkie zakupy pojechałyśmy. dziś kupiłam sobie dwie sukienki i spodnice. wczoraj dla kuby jakieś rzeczy:)

Trusskafka ja już dawno sie zarejestrowałam i musze powiedzieć ze ta grzechotka co sie dostaje jest suuuuuuper:))

my dzis swietujemy! Kubuś ma już pół roczku:)) z tej okazji od moich rodziców dostał porządna karuzele na łóżeczko:))
a ja wczoraj kupił mu w końcu krzesełko do karmienia..dokładnie takie:))
Krzesełko do karmienia Chicco Polly Magic Tobacco

reklama
Sto lat dla Kubusia Zukon!

A u nas pierwsza choroba. Jakas infekcja oka :( cale mu ropieje i skleja sie. Od dwoch tygodni szukam okulisty bo mu lekko ropialy od urodzenia. Jeden termin na za rok w sierpniu a drugi na styczeń :/ masakra. Ale dzielnie znosi zakraplanie i wyciaganie ropki ten moj smok :)

Zdrówka dla Chorowitków.
Najlepszego dla Półroczniaków :-)
Nimitii rumiankiem przemywaj :-) Gabrysia też tydzień temu miała problemy z oczkiem, najpierw jedno, potem drugie, dostała krople i przeszło ale u Nas to od kataru było :-)
Truskaffka doszłaś do siebie po weekendowym szaleństwie? Widzę że Melka też pięknie sobie już waży i mierzy :-)
Żabka super waga, trzymam kciuki by się ten niedobór wyrównał.
Deizzi ja na Oliwię kupuję ubrania na 110.
Ewciulek z paluszka chyba lepiej dla takiej maliznoty, my niestety z żyły musimy mieć pobraną krew. Super wieści, jeśli chodzi o napięcie, którego już nie ma:-)
Jeśli chodzi o spanie w dzień to Gabi teraz przy chorobie mało spała ale wraca do siebie, śpi co 2,5-3h tak 45 minut dwie drzemki i jedna dłuższa 1,5 h. Wczoraj pobiła swój rekord i spała u babci 3 h ciągiem.
Asinka zdrówka dla Tymka, oby po bolesnym nacięciu śladu nie było. Ninka też super wagowo, więc tylko się cieszyć. Ona drobniutka ale zwinna :-)
Anka dwa lata to nie taka odległa perspektywa, na pewno wszystko się uda :-)

U mnie jako/tako, mąż wrócił do pracy po dwutygodniowym urlopie, chyba się ucieszył bo nie tak sobie wymarzył ten czas
;-) Jeszcze jakby Obie Panny były zdrowe to by ten czas inaczej mu zleciał, zwłaszcza gdy ja byłam w szpitalu. Poza tym jego brat też w szpitalu leży, na dermatologii więc kursuje co drugi dzień między Krosnem a Jasłem.
Rodzice ogarnęli już mieszkanie po remoncie i doszli do ładu i składu :biggrin2:
Przed nami impreza urodzinowa Oliwii, muszę tort zamówić, bo babcia kupiła sobie nowy piekarnik ale niestety nie uruchomiła go jeszcze i jej się nie śpieszy :-/ Szkoda.
Obie panny nadal smarkają, już nie ogarniam tego kataru :-/
W piątek byłam na teście z ang, heh trudny był i nie jest gwarancją dostania się na szkolenie, trzeba spełnić jeszcze kilka warunków, za które jest dodatkowa punktacja ale niestety u mnie zerowa, bo mieszkam w mieście, mam wyższe wykształcenie i pracuję w dużym przedsiębiorstwie wiec wszystko zależy od testu, rozmowy z lektorem (ubawiłam się na niej) i kolejności zgłoszeń (moje było 116 a miejsc jest 77) Więc nie liczę na cud, zwłaszcza że do takich szkoleń nie mam szczęścia. Starałam się wcześniej na dwa i się nie dostałam, no ale spróbowałam swoich sił, zawsze to jakieś doświadczenie. Jak nie angielski to fitness dwa razy w tyg :biggrin2:

Ostatnia edycja:
nimitii to może spróbujcie prywatnie iść do okulisty , żeby jak najszybciej mu lekarz zdiagnozował co jest grane?

Kania
mój kochany mężuś też dziś do pracy wrócił po 2 tyg urlopie,tak mi dziwnie jak cholera :( było nam tak dobrze we 3 ....cóż życie....
Trzymam mocno kciukasy,żeby ci się udało dostać na szkolenie:)

U nas dziś noc była okropna, Nika budziła się z rykiem co godzina z zegarkiem na ręku, miała oczka zamknięte i się darła, musiałam za każdym razem ją przytulać i usypiać, tyle,że chwila moment i spała, nie wiem co jest grane, od jakiegoś czasu jakoś tak niespokojnie śpi,ale dziś w nocy to koszmar był :(

hejka :)

mam radochę :-):tak::-p:cool2:
wysłałam fotkę Melki na konkurs ząbkujących dzieci iiiiii mamy wyróżnienie :-) pierwszy raz taką akcję zrobiłam iiii juuupiiiii w nagrodę Mela będzie miała album dziecka ...:-)
normalnie czuję się jakbym w totka wygrała haha :-):-D

Zuzkon
fajny tron będzie miał Kubuś :)
Nimitii jak oczka? buziak dla dzielnego małego mężczyzny
Kania aanoo doszłam :p kciuki za angielski, a jak nie wypali..to fitness też super! Grunt że mama się wyrwie, zrobi coś dla siebie:tak:
Ewciulek biedulka mała :( może zębiska atakują?

pozdrawiam cieplutko :*

Witajcie Dziewczyny
Truskafffka gratuluję wygranej:) jaka duża dziewczynka z Amelki:) Mariuszek super przybierał na wadze jak był malutki, podobnie jak Jasio, a teraz przez 2 miesiące przytył tylko 0,5kg, ale urósł 4cm. 1,5 tygodnia temu ważył 7,5kg i miał 72cm wzrostu.
Zuzkon wszystkiego najlepszego dla Kubusia:)
Nimitii jak Jasio miał kilka razy zapalenie spojówek i wtedy tak strasznie mu się oczka sklejały że nie mógł ich sam otworzyć, nam pediatra wtedy przepisywał krople i po jednym dniu stosowania praktycznie przechodziło.
Kaniu a może na inny kurs angielskiego pójdziesz? ja też powinnam się wziąć za siebie, mi angielski w pracy bardzo potrzebny, bo praktycznie wszystko robimy dla Norwegów, albo Duńczyków. Niby jak trzeba to kalecznym angielskim się dogadam, ale chciałabym mieć w sobie tyle odwagi żeby ładnie płynnie mówić:). Tylko u mnie problem z chodzeniem na zajęcia bo co drugi tydzień bym nie miała z kim zostawić dzieci. Trzymam kciuki za Twoje Dziewczyny, żeby dłużej były zdrowe. U nas Jasiek już zdrowy, Mariuszek całe szczęście się nie zaraził, tylko na mnie wirusy przeskoczyły i chodzę zasmarkana i kaszląca;). Ile wzrostu ma Oliwa że ubranka nosi na 110? Ja Jasiowi teraz kupuję na 104, ma teraz 99cm wzrostu tylko że on chudzinka jest. Udanych przygotowań do urodzin Oliwi:)
Ewciulek u nas takie nocki są przez ząbki.

Ja nadal zapracowana, codziennie coś sprawdzam do późnych godzin nocnych, zawsze czas mam do 5 rano:) bo o tej godzinie mój kierownik jedzie do pracy, zostawiam mu teczkę z rysunkami u mnie na tarasie, a on jadąc do pracy ją zabiera:) a dziś jak byłam po Jasia w przedszkolu to na tarasie zostawił mi kolejną porcję rysunków, więc mamy śmieszny sposób przekazywania sobie informacji:). Do tego jestem przeziębiona. Mariuszek od dwóch dni nie do poznania, nie płacze i jest bardzo wesoły. Powodem marudzenia były oczywiście zębole, myślałam że wyjdzie mu któraś dolna dwójka, a tu niespodzianka, przebiła się górna prawa jedynka, dziś miał już piękną całą kreskę. Poza tym Mariuszek coraz dłużej sam sobie siedzi, wczoraj dobre 20 min siedział i się nie przewrócił. Czołga się coraz szybciej, szczególnie upodobał sobie żaluzję oraz jak tylko zobaczy jakiś kabel od razu zmierza w jego kierunku. Skończyłam pierwszy kurs fotografii i zapisuję się na kolejne:) przez te 2 tygodnie dużo nauczyłam się o kompozycji. Po kolejnym kursie mam nadzieję że będę umiała lepiej korzystać z możliwości mojego aparatu. Jasiek dziś w przedszkolu miał zabawy z okazji dnia chłopaka, wrócił do domu zadowolony:)

Bry.
Ewciulek
moja też tak płacze, oczy zamknięte i krzyczy wniebogłosy, jakby ją zarzynali, ciężko ją obudzić wtedy.
Truskaffka no to gratulujemy wyróżnienia :-) :-) :-)
Madzia83 Oliwia ma 100 cm tyle że jest okrąglutka więc ubrania jej muszę większe kupować. Co do kursu ang może i bym poszła na inny ale nie teraz ze względu na finanse. Jak zobaczyłam wczorajszy odcinek pensji to się lekko podłamałam. Więc chciałabym się dostać na ten, gdyż jest bezpłatny, kończy się egzaminem, jest około 200 godzin. Fajnie, że pierwszy kurs fotografii masz za sobą i czekają Cię kolejne :-) A z kierownikiem świetna komunikacja :-) Gratuluję Mariuszkowi kolejnego ząbka, i że nie łapie od braciszka przeziębień. Też mam nadzieję że Gabi w końcu wyjdzie z tych katarów wraz z Oliwią.
Wczoraj dostała temp. wiec wieczorem byłam z nią u dr, zapalenie trąbki słuchowej :-( Dostała inne leki i na zaś antybiotyk, jakby poprawy nie było. Wszystkiemu winny katar...Jeszcze dobrze się jesień nie zaczęła a ja mam już dosyć przeziębień, chorób...

Ostatnia edycja:
hej:)
dzieki za zyczenia dla kubusia. musze Wam powiedzieć ze wielokrotnie kuba też sie budzi włąsnie z takim rykiem..i kaniu rzeczywiscie trudno go wtedy obudzic..czasm przytulenie nic nie daje.. tak mi go szkoda wtedy:(
Dzis na 10 wizyta u pediatry. prosze go o skierowanie do alergologa. bo kuba wyglada coraz gorzej. pozatym z tym moczem cos musze wiedziec...i chyba z posiewu jednak cos bedzie. bo oddałam we czwartek a do wczoraj brak wynikow....czekam jeszcze na kuriera z 5.10.15 bo była noc zakupow...z nowej kolecji to sporo mu kupilam...m.in kombinezon na zime aby mial:)

trusskafka tron mi sie spodobał od pierwszego wejrzeia.. a ponieważ wiem ze chicco robi dobre to wybralam ten..bo po jedzeniu spokojnie polezy w nim i sie pobawi:). a nie zwroci zaraz wszystkiego.

dla wszystkich dzisejszych półroczniakow STO LAT:). buziaki

truskafffka gratulacje , nie ma to jak inni dostrzegą to coś w naszych dzieciaczkach, bo wiadomo dla nas są najpiękniejsze na świecie :) super , że Melka i jej uśmieszek została wyróżniona :)

kania kochana zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla dziewczynek , niech im szybko mijają te choróbska , a siooooooo.......

madzia gratulacje kolejnoego ząbka dla Mariuszka, u nas myślałam,że idzie dolna 3 bo ciągle sobie tam dłubie paluszkiem i nawet myślałam ,że coś tam widzę,ale jak dotykam to nic nie czuć, zresztą przy tej mojej ruchliwej bestyjce ciężko zobaczyć dziąsełko....

U nas dziś noc lepsza , jedna pobudka w nocy i jedna o 6 rano :)

reklama
witam:)spoznione buziaki dla polroczniakow:):*
truskaffka Amelka jest sliczna wiec sie nie dziwie ze zostala wyrozniona:)gratki:)
madziu gratuluje zabka:) u nas nadla brak zabkow:(
My z Arturkiem zasmarkani i mlody mial goraczke dzis:(oby szybko przeszlo.
krzeselko do karmienia dostalismy od znajomych :) od tych co i wozek nam dali :)

Do góry