reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

basieniak nie przejmuj się dzieciaczki często pchają do buzi kciuka , a nie musi to oznaczać ,że zamiast będą chciały smoczka, także zabardzo bym go do tego smoka nie przyzwyczajała, u mnie Nikola przez pierwszy miesiąc chciala bardzo smoka, natomiast jak sie zużył ( przebił) tak od tamtej pory nie chce smoka żadnego , z czego jestem mega zadowolona , bo nie będe musiała odzwyczajać pózniej :) Na twoim miejscu nie zastępowałabym kciuka smokiem, bo minie mu to....

Anka rozumiem ,że córa na wakacje do dziadków jedzie? Będziesz miała troszkę więcej luzów , a i córa radochę ... super:-)

reklama
Ostatnie dwie noce po prostu straszne. Mały się budzi jak niemowlak co 1,5 - 2 godziny na karmienie. No masakra a spał już ładnie całe noce i to 5 miesięcy tak spał a teraz takie numery. W końcu stwierdziłam że zrobie mu butle mleka już dwójki i może zaśnie na dłużej. Zrobiłam 180 wypił jakieś 140 ml i co z tego jak po 2 godzinach znowu to samo... Co mu się poprzestawiało nie wiem. Za to w dzień zaczał z 20 minut spać po 1,5 godziny. Już nie wiem co mam z nim zrobić. Może po szczepieniu tak tylko i dzisiaj bedzie normalnie?

Pisałyście o obiadkach. Ja też jestem wygodną mamą ALE nie daje dziecku słoiczków. Mały je t co my tylko "jałowe". Przyprawione ziołami, warzywami nie przyprawami. Jego porcja jest odkładana, przed przyprawieniem. Oczywiście nie wszystko je. Ale spokojnie ziemniaki, zupki (a bardziej warzywa z nich), mięsko. Awaryjnie gdy obiad nie jest dla niego to dostaje jakiś owoc.

heh tak Was czytam a mlody na macie wlasnie sobie obroty o 360 st wokół wlasnej osi robi ;)
niesamowite jak maluchy sie szybko i zaskakujaco (dla kogos kto wczensiej z dziecmi nie mial dosw) rozwijaja. tak to cieszy jak sie obserwuje..

witam sie i ja:)
jestesmy u babci na wsi. wstaje rano a Artus pogryziony porzez komary:( 6 babli na poliku na czole 4 i za uchem 3:/ mozna mu to smarowc czyms?

Chyba odkryłam "przyczynę" problemów ze spaniem maludy. Ma podwyższona temperature. Może nie dużo bo tylko 37,44 ale wiadomo że w nocy się zwiększy pewnie.

Ostatnia edycja:
witam w niedziele

bycze sie i dobrze mi z tym
Po 13 a nadal nie ubrana, za oknem deszczowo wiec nigdzie nie wyjdziemy
Mezulek tnie komara na sofie a Ethan w lezaczku
Laura dotarla szczesliwie z rodzicami na 10 rano Zadowolona i szczesliwa bo pogoda ladna a co sie z tym wiaze? basen.
Nie wiem czy wam pisalam ale na urlopie 2 dni przed wyjazdem Laura nauczyla sie plywac

Na komary ja nie smarowala, zeszlo samo ale teraz Ethan z Majorki cos przywiozl i narazie sie utzrymuje :baffled:Obserwuje i gdby cos sie dzialo napewno odwiedze apteke
Betina pamietam jak sie z wszystkiego cieszylam przy Laurze a teraz tylko obserwuje i czekam kiedy przyjzdie ten moment. Mam male porownanie i jak narazie ida leb w leb. NO Ethan zaczal szybciej wolac tata bo Laura miala 6mc.
Deizzi po szczepieniu moze miec odwyzszona temperature -przez dwa dni, wiec pewnie pic sie dziecku chce i dlatego sie tak budzi
Ewciulek ostatinie dni wakacji wiec niech korzytsa;-)

hejka

pospałyśmy dziś do 10:30 ..i chyba przedawkowałam spanie, bo jestem nietopmna :baffled::shocked2:
po obiadku, byczeniu...idziemy zaraz powłóczyć się po wsi, pogoda w sam raz na spacerowanie:tak:

Kania szalona bestyjka z Ciebie:-D
ja czasem lubię usiąść z leniem na kanapie :-p
cieszę się że po wizycie u neurologa dobre wieści:tak:
a mojej małej właśnie zupka jarzynowa chyba nie podpasiła...znaczy, jadła ze smakiem, ale potem jakieś krostki jej wyskoczyły na buzi:dry: na razie przerwa, spróbujemy za jakiś czas znowu :)
Gabrysi smacznego ;)
Ewciulek jak zębiska?
Zuzkon ja Matikowi zmieniłam fotelik w okolicach 7 miesiąca, przestał się mieścić w kołysce, ewidentnie niewygodnie mu było. Z małą poki co luzik, więc zmieniać w najbliższym czasie nie zamierzam. Bardzo lubię foteliki z romera, więc pewnie na to postawimy.
Ewelinka Wy nocne marki:-D u nas mała kąpana jest ok. 19:30, potem masażyk, przygotowanie do spania, jedzenie i sruu do łóżeczka. Czyli zasypia ok.21ej. I śpimy mniej więcej do 8/9 z pobudką na jedzenie nad ranem.
Anka no jasne, nie ma co małego upychać w kołysce. Mój Matik duży był, i w pewnym momencie zwyczajnie baardzo marudził w kołysce. Nic dziwnego jak go wkładaliśmy to taki poskręcany leżał... a jak przeszedł do tego większego-właśnie rozkładającego się do pozycji półleżącej to fuullll wypasik, bardzo mu się podobało :)
nagrałabyś Ethana? bardzo dużo mówi :-)chętnie bym go posłuchała hihi
moja mała ostatnio głównie śpiewa:-D ciągle jakieś aaa aaaaaaa aa :-D
Basieniak powodzenia, szczerze mówiąc innych pomysłów poza smokiem nie mam. I kciuki trzymam za takie ładnie spanie synka :)
Deizzi jak Ignaś? a może ten niepokój i gorączka od zębów??
Betina oj tak wielka frajda :) a dzieciaki nas wciąż i wciąż zaskakują:-)
Żabka żal Arturka :(
Zuzkon i tak każdej nocy mały się budzi?

Jeszcze mam pytanko o jedzenie? jak to u was teraz wygląda. Ile posiłków, ile mleka, zupki, owoców?
Czy dajecie każdego dnia "zupkę" i owoce jako osobne posiłki?

pozdrawiam wszystkie :)

Deizzi temperatura do 37.8 stopni jest u maluszków normalna, także nie ma podwyższonej temperaturki wręcz dobrą :)

anka odpoczywaj :-) moja Nika narazie tylko mama mówi i neeee (jak coś jej nie pasuje), ale wydaje mi się,że dzieci to rczej przez przypadek w tym okresie mówią

truskafffka narazie widać rozpulchnione dziąsełko i fioletowy ślad , więc lada dzień ząbek sie zapewne pokaże, oby jak najszybciej, a póki co majstruje sobie paluszkiem w buzi i ślinotok niesamowity :p
Natomiast co do jedzenia to o 8 rano dostaje mleko 140 ml , pózniej około 11 znów mleko 140 ml, pózniej około 13 zupka jarzynowa już z mięskiem :-) , następnie o 15 mleczko 140 ml, 16-17 deserek owocowy , 19 mleko 100ml , 20.30 mleko pomieszane z kaszką około 140 ml, 3 nad ranem różnie albo 140 ml, albo 160 ml :p ( to oczywiście tak średnia, jak ida jej ząbki bywa ,że troszkę mniej je) .

reklama
Do góry