reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Makunia kobieta chyba dosc dziwna , nie skomentuje nawet jej metod:szok: Jesli chodzi o pieluszke to mojemu tez nie przeszkadza Zartem podobno na G lepiej rosnie:-D:-D:-D Sama sprawdzam czy czasmai czegos nie ma no chyba ze slysze jak walczy z kupka to wtedy czekam az skonczy i przewijam
Roksa nie wiem jak to u was wyglada ale u mnie plozna przychodzi przez 8 tygodni

reklama
kania no wlasnie tesciowa hm.. taka sobie. a poza tym to mlody widzial ja dwa razy wiec nie chce go zostawiac od razu na 2h z kim dla niego obcym.. a maz tego nie rozumie.. :/

zrobilam przeglad w szafie, za male ubranka zaraz wrzuce na allegro
synek spi, klade sie kolo niego :)

Hej dziewczyny jak Wy to robicie że macie czas na udzielanie sie na bieżąco?:( Ja nie mogę dać jakoś rady, co prawda wchodzę i poczytuję co u Was,ale nigdy nie starczy czasu by odpisać wszystkim i odpowiedzieć nie tylko na jeden wątek ale na kilka bo widzę że przybyło ich tu trochę :) muszę przyznać że dodałyście bardzo trafne tematy na oddzielne wątki :)
My byliśmy na wizycie kontrolnej po 3tyg. Oluś waży 3670kg,z uwagi na wagę 3260 z którą wychodził ze szpitala nie jest źle, ale po tyg mamy przyjśc dla kotroli na przychodnię i się zważyć.(bo urodzeniowa jego to 3600)
Widzę,że chrzty teraz to jeden z tematów :) My planujemy drugą niedziele maja-zobaczymy jeszcze czy restauracja przypasuje. Muszę poszukać jakiegoś ubranka dla Olusia,powiem szczerze że nie mam żadnego konkretnego typu...

hejka:)bylam dzis na zakupach z mlodym:)upilam sobie pare ciuszkow,synkowi bodziaki.przyszlam do domu i tak mnie podbrzusze zaczelo bolec ze szok. ciecie daje popoalic:(zreszta mam strasznie skore wrazliwa na dole brzucha.na kontorl do szpitala musze jechac ale moj pracuje a babci Artura nie zostawie na dluzej bo to starsza kobieta jest i sie boje:-(brac go ze soba przeciez do poradni nie bede:(
my teraz mamy problem z chrzestnym ze strony mojego:(co za rodzinka:(chrzciny bede robic w domu.upichce ciasta jakies dania i bedzie ok:)cos sie tam umie;-)

hej Kobietki,

U nas odpukać lepiej, kropelki na kolki poszły w ruch i zupełnie inne dziecko, jeszcze ma chwilę że się pręży ale już o wiele rzadziej, no i nadal wrzeszczy jak się denerwuje:-D Do tego przyszedł zamówiony bujak-super wynalazek:tak: mój kręgosłup odpoczywa :-)
Makunia włos mi się na głowie zjeżył jak przeczytałam o radach pani doktor:szok: jeśli o odparzenia pod paszkami chodzi to przede wszystkim dbaj aby skóra sucha była, po kąpieli wycieraj dokładnie, ja bym kremów nie używała chyba że sudokrem ale lepiej puder albo nic zupełnie. Co do podrapanej buźki to ja miałam ten problem przy Szczepku, niedrapki tasiemkami przywiązywałam do łapek przynajmniej chwilę dłużej zajęło mu zdjęcie, teraz byłam mądrzejsza i kupiłam kaftaniki i pajace z takimi wywijanymi rękawkami, możesz spróbować też skarpetki zakładać, one dłuższe niż niedrapki a skaleczeń niczym nie smaruj, tylko buźkę przecieraj wacikiem zamoczonym w przegotowanej wodzie, będą ładnie się goić. W kwestii kupy nie masz czym się przejmować, u mnie podobnie jak u Anki, Młodej za bardzo nie przeszkadza.

Ala super, że pieluchy wielorazowe się sprawdzają, ale podziwiam ja za leniwa na takie rozwiązanie jestem;-)Całe szczęście u nas pampersy się super sprawdzają, przez chwilę próbowałam tańszy zamiennik- sąsiadka mnie odbarowała bo jej zostały ale szybko zrezygnowałam bo pupa zaczęła się czerwienić.

Maruśka miło Cię widzieć:-) Leoś pięknie nadrobił z wagą, widać że Mamy mleczko mu służy:tak: z tymi imprezami kościelnymi to faktycznie wprawe masz :-D

Kaniu mam nadzieję, że zademonstrujesz nam kreacje Gabryni, ja już nie mogę się doczekać aż przyjedzie czas szukania sukienki ale to jeszcze chwila bo my pewnie dopiero w czerwcu.

Kobietki co Wy tak długo ze spacerami czekacie??? Jak Szczepek się urodził było cieplej więc już na drugi dzień na chwilkę wyszliśmy a teraz z Ninką 3dni po urodzeniu, nie wyobrażam sobie utknąć w domu na 2tygodnie, po takim czasie to zamiast na spacer to chyba do wariatkowa bym musiała się wybrać:-D

Do imprez wracając jeszcze, nie pisałam Wam chyba ale u mnie nici z wylotu do PL w maju, normalnie chwilę załamania przeżyłam gdy okazało się, że teraz w ambasadzie trzeba się umawiać na spotkania a terminy są takie, że jak chciałam w marcu pojechać to musiałabym już w styczniu się zapisać:szok: a na paszport 5etni czas oczekiwania 7-8tyg:szok: normalnie ryczałam przed kompem, tak więc Komunia chrześniaka Ł i ślub znajomych nas ominie, Ł miał sam jechać na Komunię ale okazało się, że akurat dyżur ma i stwierdził że jak ma sam jechać to nie będzie się zamieniał bo to by oznaczało 2week-endy bez nas.
Do tego na 99% będziemy się przeprowadzać pod koniec lipca i już miałam wizję że do domku dotrę dopiero jesienią ale Ktoś czuwa nade mną i okazało się, że pod koniec kwietnia jest dyżur konsularny niedaleko nas (raz w roku takie coś ma miejsce a ostatni był w listopadzie) udało nam się umówić i będziemy załatwiać paszport tymczasowy na który "tylko" miesiąc się czeka bo i tak w ciągu roku przynajmniej 2-3 razy będziemy w PL więc załatwimy Córce dowód osobisty

Betina jak znajdziesz kreacje to czekamy na zdjęcia:tak::-)

Ja też ciekawa jestem co u Kociatki i Aguli

Kania ja też czasem mam ochotę rzucić wszytsko i uciec!
Martuska witamy :) często o Tobie myślałam i ciągle jeszcze liczę na to że Jotka się odezwie.
Ala no właśnie mnie pranie bardziej ciekawi. Ile pieluszek dziennie i jak ubranka się trzymają przy nich :)
Betina u nas słońće dzisiaj więc 2 godziny spaceru i mały jak na nim zasnął o 11 tak śpi do tej pory. 6,5 godz. Raz się obudził tylko na jedzenie i poległ znowu. Jednak świeże powietrze działa cuda. Aż mi żal go budzić ale przebrać pieluchę by wypadało...

Zabka zdolna babka z ciebie to i jedzonko bedzie pycha:tak: U meza w rodzinie jak byl chrzest to nawet na kawe nie prosili a tu wiedze full wypas:rofl2:
Szczebiotka ja wlasnie terz dowiedzialam sie ze na paszport trzeba sie umowic. Czekam na papiery Ethana bo chca mu dac niemieckie obywatelstwo i potem robie termin bo laura nie ma dokumentu a ze lecimy na Majorke to musze paszport wyrobic dla obu.
Deizzi wspolczuje, oby tygodnie szybko minely;-)
Betina ja wczoraj robilam porzadki i schowalam za male ciuszki do kartonu. Moze bratowej sie przydadza:-p
Basiatoja ja jeszcze terminu nie mam na chrzest a co dopiero ubranko:baffled:

Ech, chciałam dziś rozpocząć werandowanie Małej, ale jak ją zaczęłam ubierać, założyłam bluzę i czapeczkę to tak zaniosła się histerycznym płaczem, że szybko zrezygnowałam...:-( Jeszcze nie widziałam, żeby Gabrysia tak płakała... Wasze dzieci też nie lubią ubierania???

Kania, co do spacerów, to na razie udało nam się dziś z Mężem wyjść na pół godziny we dwoje, bo z córcią została teściowa. Mała o dziwo nie obudziła się zaraz po naszym wyjściu :tak:.
Anka, mnie też oczy na wierzch wyszły jak jej posłuchałam, i każdy, komu o tym opowiadam, reaguje podobnie...
Basiatoja, ja też podziwiam dziewczyny, które codziennie na bieżąco piszą...
Żabko, oszczędzaj się trochę bardziej może..
Szczebiotko, widzę, że Twój Szczepek i moja Gabi mają wiele wspólnego ;) Z tym prężeniem się i krzykiem ze zdenerwowania również.

Kania paczka na którą czekam trochę duża gabarytowo bo to materac, więc nie chcę sąsiadki kłopotać, bo to starsza osoba:-)
Basiatoja ja też nie mam czasu pisać na bieżąco ale staram się. Teraz jeszcze laptop mi się zepsuł i muszę pisać z tableta i niewygodnie mi jak nie wiem.
Szczebiotko super, że kropelki pomagają na brzuszek, ja też daje małej, jak ją boli, ale to sporadycznie na szczęście. A co do kup, to córci też nie przeszkadzają, ostatnio pół nocy spała z kupą i nic się jej nie stało. Nie mam problemów z odparzeniami, mimo że używam Huggiesów i Dada:-)
Deizzi Twój synek przespał pięknie na dniu, za to moja mała żabka nie spała prawie wcale. Dziś ma dzień czułości z mamą, bo cały czas na rękach i przy cycku;-)
Makunia mi malutka płacze zarówno przy rozbieraniu, jak i ubieraniu więc zawsze zanim wyjdziemy to płacz, ale później jak jest już w wózku opatulona to zasypia i jest spokój:-) Też czekam kiedy jej to przejdzie.
Dziś jestem już tak zmęczona, że pójdę chyba spać z Wiką po kąpaniu;-) Miłego wieczoru kobietki:-)

reklama
Makunia pani doktor o matko boska. przerazila mnie twoja opowiesc. ale jak to zauwazylam co polozna to inna teoria. to jest tak samo z roznymi metodami. kiedys zawsze bylo budzic dziecko co 3h potem ze na zadanie. teraz jedna mowi tak druga tak. Kube tez skóra schodzi ale ja uzywam oliwki po kapaniu i jest dobrze. Co do ubierania to jak kuba jest ubierany w kombinezon to nie placze. jest bardzo spokojny. podczas przewijania tez:).

Basiatoja roksaa, ja wchodze i czytam jak mały zasnie. ale nie mam czasem co napisac ale po prostu jestem zmeczona i ide spac,

zabko wspolczuje. ja po cieciu nie ma problemow z bolem brzucha ale mam problem aby lezec na plecach czy sie obrazac.to boli. chcialabym juz zaczac cwiczyc a tu trzeba czekac. Ciebie tez tak swedzi brzuch?? ja tez mam ciut ponad cieciem brzuch bardziej wrazliwy co jest dziwne:)

ja staram sie codziennie choc na chwile wyjsc z domu aby nie zwariowac od siedzenia w domu. jak synus spi to ja albo z nim albo ogladam cos albo siedze na kompie.

Do góry