reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

reklama
hej dziewczyny ostatnio rzadko tu zagladam z braku czasu i sil chyba...

ja juz nie wiem czy z moim dzieckiem wszystko jest dobrze :( wieczorami tzn od 17 do 21 meczy sie caly czas jak nie kolka to nei wiem co.. i nic nie da rady sie na to poradzic potem troche pospi i od 3 do 7 rano znow ciagle placze prezy sie i nei wiadomo co z nia..chyba kupki zrobic nie moze bo dopiero rano robi...taka wymeczona.. tak mi jej zal a nic na to nie moge poradzic juz nie wiem co robic.. zadne herbatki koperkowe, kminkowe nie pomagaja..
jestem wykonczona i mam dosc wszystkiego... :(
nie nadaje sie na rodzica...:(
chyba dopada mnie jakas depresja...

Ja też mam nieraz ciężkie chwile. :-( Nie wiem czy coś źle robię, nie umiem utulić własnego dziecka. Jest nieraz cięzko ale staram się nie dawać. Wcześniej martwiłam się że nie mam czasu na sprzątnie, gotowanie ale trochę odpuściłam. Mąż mnie wspiera, każe spać jak tylko mała śpi. Ale mam też smuteczki:-(

Witajcie mamuśki.
My nadal cycamy :) i wlasnie mam pytanko do mam ktore karmią piersią. Otóz : Czy dajecie swoim maleństwom do picia jakieś herbatki ??

Ja daję tylko pierś. Pediatra mówiła żeby niczym nie przepajać.

Tabasia moja blizna wydaje mi się ładnie się goi. Mnie nic nie ciągnie. Nie odczuwam przy kichaniu. Tylko czuję takie zgrubienia w środku i jak mocniej dotknę to trochę czuję w środku. :-(
Macie też takie zgrubienia w środku nad cięciem?
trochę się wystraszyłam. już prawie nie miałam plamienia a tu nagle jednego dnia znów więcej czegoś brunatnego na wkładce:szok:. Myślicie że to coś niepokojącego?

quote_icon.png
Napisał Czarnuszka88
(Witajcie mamuśki.
My nadal cycamy :) i wlasnie mam pytanko do mam ktore karmią piersią. Otóz : Czy dajecie swoim maleństwom do picia jakieś herbatki ??)

pediatra mówi żeby nie przepajać że cyc wystarczy.nawet jak mały ma kolki to sama pije herbatkę ułatwiającą trawienie a jemu nie podaje ,zresztą mój nie chce nic oprucz cyca wszystko wypluwa bo prubowałam wode przegotowaną.

Ccaroline z tymi USG bioderek to dziwna sprawa. Nam mówiła lekarka żeby jak najwcześniej zrobić , najlepiej między 4 a 6 tyg. Ale mi się udało dopiero na koniec kwietnia umówić.:szok: A w 4 innych przychodniach to dopiero druga połowa maja były wolne miejsca:szok:

Madzi84 oby małemu przeszło.

Nasza mała też przez ostatnie dni nie bardzo ma melodię do spania. Już myślałam że mam kryzys laktacyjny i się nie najada ale mleko leci:confused2:

ja czasami podaję herbatkę rumiankową z hippa jest od pierwszego tygodnia, podaję jak mały jest niespokojny między jedzeniem

Hej dziewczyny. Dawno mnie nie było, ale mój Jasio jest bardzo absorbującym dzieckiem, praktycznie nie mam czasu na nic, czasami to nawet ciężko mi coś zjeść jak jestem sama w domu. Chyba bardzo się przyzwyczaił do piersi no i mógł by bez przerwy siedzieć przy cycku.Mam nadzieję że jednak jest to chwilowe. Teraz właśnie śpi to mam trochę czasu
Zerknęłam że pisałyście o badaniu bioderek, mnie położna powiedział ze po 6 tygodniu powinno się je zrobić.

hej babki :)
u pediatry wszystko ok dzisiaj mielismy to badanie miedzy 4-6 tg zycia sprawdzala wszystkie refleksy i zachowanie dziecka i wszystko ok :) u pediatry malawazyla 3690 :) czyli przytyla a poloznej waga do du****i jak bym jej posluchala zas bym dziecko meczyla podajac mu sztuczne mleko :/
Mala w miesiac przybrala 700gram pediatra mowi ze jest ok jasne mogloby byc troszke wiecej tak do 1 kg ale jedne przybieraja szybciej inne wolniej .Mierzyli ja i nic nie urosla nadal ma 53 cma mi sie wydaje jakas dluga :/
Karmic tylko cycem i za tydzien na kontrolne wazenie :)
CZARNUSZKA my karmimy cycem i podaje herbatke koperkowa co dziennie tak po 20-30 ml miedzy posilkami :) jej smakuje i dobre na brzusio :)

przez pierwszy tydzien podawalam herbatke dla niemowlat od 1 tg zycia kupiona w aptece byla to mieszanka koperek,anyz i kminek teraz kupilam od 3 tg zycia bio koperek ,anyz,kminek :)
nie wiem w czym roznica mi smakuje tak samo :-)

jejku jak fajnie jest moc znowu pisacuzywac wszystkich ex:-Dtra i ikonek i kolorkow :-)juz zapomnialam jak to jest :tak:ale szybko sie naucze gdzie co jest i bede w temacie .

reklama
Do góry