moniSkaBe
Fanka BB :)
McGosia tak mi kazala pediatra, zebym po tygodniu wprowadzila cos z nabialu i obserwowala.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ionka to to szczepienie na 8 tygodni? Teraz dopiero? My dziemy w piatek i tez sie boje
daje vita d i k i biogaia
lepsza tylko pod wzgledem nauki motania. łatwiej nauczyc sie toto motac bo nie trzeba tak bardzo dokładnie dociagac ale nadaje sie tylko na pierwsze miesiace zycia dziecka bo elastyczna nadaje sie tylko do niewielkiej wagi.Tkana nadaje sie własciwie nawet jak dziecko ma dwa lata i sporo wazy. Mozesz kupic elastyczna na poczatek a pozniej tkana- ale wtedy liczysz sie z podwójnymi kosztami. Albo od razu kup tkaną- troszke bardziej bedziesz musiala sie przyłozyc do nauki wiazania ale kase wydasz raz i bedzie słuzyła.A ja właśnie słyszałam że elastyczna jest lepsza od tkanej. w czym więc różnica?>
U mnie to niemożliwe bo dostałam juz 2 razy macierzynski za całe pełne miesiace (marzec i kwiecien), Tez dostaje 27 za dany miesiac.a w jakich terminach wpływa wam macierzyński? mi zawsze 27 każdego dnia miesiąca, dostałam 600 zł więcej ale to dlatego że zwolnienie lekarskie miałam do 24 marca a macierzyński dostałam 27 kwietnia, nadpłacili mi te dni zwolnienia może u was jest podobnie bo macierzyńskie zawsze dostaje się w tym samym dniu miesiąca mają stałe terminy, więc może nadpłata niedopłata wynika z tego powodu, nie ma tu okresu że mają 30 dni na wypłatę jak przy L4 tylko, że jest jeden termin dla wszystkich co mają macierzyński
Bierzmowanie? O matko! Jasne że ksiądz namawiał do ślubu ale po co się wtrąca bo gdybyśmy chcieli to już dawno byłoby po ślubie ale teraz najważniejsze jest by mieć za co dziecko utrzymać a nie brać kredyty na wesele. Ja mogłabym mieć skromne przyjęcie weselne ale duma mojego narzeczonego jest za hucznym przyjęciem co w dzisiejszych czasach jest dla mnie po prostu niepotrzebnym wydatkiem
no tak ale ksiadz nie uzna cywilnego wiec i tak by namawiał na slub hehemy planowaliśmy ślub cywilny na koniec marca - tylko nas dwoje i swiadkowie... więc skromnie ;-)
Tak jak Koza napisała - elastyczna nadaje się tylko dla małego niemowlęcia, a poza tym jest mniej przewiewna od tkanej i mniej uniwersalna. Tkaną można wiązać na wiele sposobów - pozycje leżące, pionowe z przodu, z tyłu, na biodrze. Jak dziecko ma 2 czy 3 miesiące, to już elastycznej się nie opłaca kupować, bo posłuży góra 5 miesięcy, a biorąc pod uwagę, że lato się zbliża, to juz w ogóle bez sensu. Wejdź sobie do działu eksperckiego o chustach, tam jest mój wątek "jaka chusta na początek?"A ja właśnie słyszałam że elastyczna jest lepsza od tkanej. w czym więc różnica?>