reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

na meza oczywiscie.
no i lipa chyba zaznaczylismy ostatnie ( myslac , ze przed ostatnie chodzi o oczekiwanie na forme a ostatnie na oczekiwanie na rozpatrzenie ) kretyni.
W poniedzialek jeszcze raz nadamy, tylko o co chodzi z tym certyfikatem..
Ja sie musze po przeprowadzcce dopiero zapisac do GP i health center..jak bym chciala wypelnic ta forme przez HV to nie wiem czy to o spotkanie si eumawia, zobaczymy w pn co nam powiedza w jobcenter..

Dzieki za podpowiedzi!
Kamila jeszcze tylko przypomnij poza powyzszymi pytaniami po ilu od wyslania przyszedl Child tax :)

reklama
Angel pierwsze dwa powinno byc tak.w 3,5,6,i 7 chyba nie.skopiuj tekst i wklej w google tlumacz,bedziesz pewniejsza.albo zapytaj w jobie:tak:masz miesiac na odp od daty naliscie,pamietaj:tak:mozesz dopiero w srode boteraz dosrody jestwolne ze wzgelu na jubileusz krolowej!
chtc mi przyszedl po miesiacu:baffled:

Ewestra ja mialam w 6tyg hv.wczesnie ale na liscie bylo miedzy 6-8 tyg:tak:
w 8 tyg GP i szczepionka.a ty ie mialas jeszcze?

czesc sorki ze tyle mnie nie bylo - net cos mi padl i niemoglam nic napisac.... co mi sie udalo poczytac i probowalam odpisac do d..a......

ok...
angel - nie moge otworzyc dokumentu ale jezeli to byly pytania o working tax credit to zaznaczylam ze czekam na decyzje i tez ze czekam n decyzje o ctc i ze bedzie w wkocie wyzszej niz family element...

abed - te rzeczy wypelnia sie jako para... niema znaczenia...

wazne zeby chb byl na ciebie angel bo liczy ci sie do emerytury!!

z ta ostatnia strona to mi wypelnila hv jak bylam na wazeniu malej...(niech ci wypelnia zebys nie miala problemow...)
czekalam na kase troche ponad dwa tygodnie...

jak bedziecie wypelniac jakies papiery i czegos niewiesz to pisz na email ale zadzwon(masz moj nr ) to ci powiem co i jak... ja tam zawsze wszystko sama wypeniam... szkoda kasy na te firmy co zalatwiaja za ciebie ......

c

wazne zeby chb byl na ciebie angel bo liczy ci sie do emerytury!!

jak bedziecie wypelniac jakies papiery i czegos niewiesz to pisz na email ale zadzwon(masz moj nr ) to ci powiem co i jak... ja tam zawsze wszystko sama wypeniam... szkoda kasy na te firmy co zalatwiaja za ciebie ......

dokladnie i ubezpieczenie masz jesli CHB jest na ciebie.oplacaja skaldki tobie.

co do drugiego to swieta racja.ja chetnie tez pomoge wiec dawaj znac.jka chcesz to napisz dam ci nr tel.;-)

ja też mam już umówione spotkanie pod koniec 3 mc... mi mówiła że porozmawiamy o rozszerzaniu diety... ale ja mam jej rady gdzieś... wkurzyła mnie okropnie bo pytam kiedy można umawiać wizytę na szczepienie... bo do gp to u nas w przychodni na tydzień wcześniej... i ona mi mówi że tydzień wcześniej... byłam tak przez przypadek prawie dwa tygodnie wcześniej niż chciałam wizytę miał i się pytam.... a oni że już miejsc nie ma... a że szczepią tylko we wtorki to w tym tygodniu było zamknięte i mamy dopiero na 12 czerwca... wkurzyłam się bo dziecko zdrowe to czemu ma nie być zaszczepione w terminie... no ale nic się nie dało zrobić... a najśmieszniejsze dla mnie jest to że 8 week checking kazali mi zrobić przy szczepieniu czyli dwa tygodnie później... a i jeszcze na tydzień przed tym tygodniem kiedy mógł być szczepiony przysłali mi zaproszenie na szczepienie i tam pisze że mam być od tego do tego i że jeżeli nie możemy to mamy to zgłosić... no to znów poszłam a oni mi że na 12 to się pytam po co te głupie zaproszenie przysłali z wyznaczonym tygodniem szczepienia... a oni że nie ma miejsc... i bądź tu mądry...

więc mamy we wtorek... trochę się denerwuję ale mam nadziej że będzie dobrze :-)

reklama
Abed no extra :crazy: Ja to wogole nie wiem- mialam po urodzeniu jakiegos HV- byla raz;/ Dostalam ulotke z klinikami do wazenia drop in i wszystko :/ Z adnotacja, ze nie prowadza wizyt.
Teraz sie przeprowadzilam i mam 10 metrow od moich drzwi wejsciowych health center jutro ide sie zapisac? Czy co nie wiem bo tamte mialam odgornie po poloznych.
Ciekawe czy mi odrazu ta forme o becikowe ktos wypelni..

A szczepienie tamten gp na 22 mi zapisal, tu nie wiem jak bedzie.

Do góry