reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcóweczki w UK i IRL- prowadzenie ciąży i nasze życie na obczyźnie

do dzis tej ksiazki nie dostalam bo skonczyl sie zapas zabawne bo mogli by domowic, ale na internecie ja znalazlam ale to nie to samo bo ja lubie dotkanac, musze zapytac gp o to czym piszesz , bo w benefity jakos nie chce mi sie bawic czytaj nie jestem w potrzebie.nawet do "becikowego musisz miec ten word tax i wykazac male zarobki" a pytanie z innej beczki masz zamiar podawc dziecku witamine D? bo wiem ze tu tego sie nie podaje.

Ostatnia edycja:
reklama
No w sumie racja, ze przyjezdzaja tu babki w roznym wieku ciazy i podejmuja jej prowadzenie do konca..
Oby jakos to poszlo, wysle najwyzej zapas zastrzykow ( zapas, jesli bedemiala refundowane :( ) przed przylotem abymiec na miejscu odrazu, do wylotu tez tu bede brac. A potem do gp i zobaczymy co powie.

W benefitach si enie wypowiem, nic mi sie nie nalezy :/ procz tego standartu 20 f na tydzien.
Po marcu znajdziemy jakas ksiegowa damy jej co mamy i zobaczymy czy procz tego jakis dodatek maz dostanie na rodzine czy mieszkanie..

angel- ominela cie wizyta 24 tyg- nic waznego w zasadzie na niej sie nie dzieje... sprawdzaja siki, cisnienie i serducho... wiem ze nastepna jest w 28tyg i tu jakies dokladniejsze badanie jest, ale tez bez szalenstw jak to w uk czyli : siki, krew, cisnienie, serducho, ulozenie plodu (po przez macanie brzucha) i dla tych z rh- jest test na anyciala + szczepionka

abed- to o czym piszesz ten HGP- 190£ zostalo wycofane juz od stycznia 2011, bylo to wyplacane bez problemow ale niestety juz nie ma tego....

becikowe - ja bede sie starac ale dopiero po urodzeniu malucha, bo wtedy nowy rok sie im zacznie rozliczeniowy(kwiecien) czyli rok w korym nie pracowalam, bo teraz nic nie chca dac bo mielismy za duze zarobki w zeszlym roku.... troche bezsensu bo teraz nie pracuje i by sie przydal jakis zasilek ale....

Dziewczyny potrzebuje namiary na kuriera musi moja mama matryce wysłać od laptopa żeby jej wymienili a taka matryca lekka ale chodzi żeby bezpiecznie dotarła i żeby tanio było a ja znam firmy od 10 kg:-(Możecie mi coś polecić moja mamuśka w Irlandii jest ????

Ewstra nawet nie wiedziałam że to obcięli, liczyłam na tą kasę że będzie do wózka... wkurza mnie to trochę bo tyle lat płacisz podatki i nic z tego nie masz... inne benefity też mi się nie będą należeć... wkurza mnie to trochę że my płacimy a ci co nie płacą tzn bezrobotni mają wszystko... no cóż... mój maż był dziś u dentysty plombę zrobić i tak na NHS kosztuje 47 i bez też tylko nie bardzo potrafili wytłumaczyć w czym różnica :szok:

monika2412 ja ostatnio wysyłałam http://www.expresowepaczki.pl/ tylko nie wiem czy oni do Irlandii jeżdżą

Ostatnia edycja:
abed- ja mam ta sama sytuacje, zawsze pracowalam, placilam podatki a teraz uslyszalam - ' pomoc sie wam nie nalezy bo za duzo zarobiliscie w zeszlym roku' nikogo nie obchodzi ze w zeszlym roku oboje pracowalismy a teraz od sierpnia pracuje tylko T, wydatki wieksze a kasy mniej............

Ciekwe czy na to beikowe sie zalapie choc tez watpie.........

no ja nawet nie wiedzialam o tym dodatku-macierzynski tez zadne kokosy:(a tu tyle wydatkow -my w sumie caly czas w lesie mam kilka ubranek a gdzie reszta?No i jeszcze raz zapytam sie was jak z witamina D bedziecie podawac ja?Bo u nas w kraju normalnie sie ja podaje przez okres karmienia piersia a tu nie wypisuja tego.

reklama
Ewstra nie mam jeszcze zdania na ten temat..
Nas tez czekaja wszystkie wydatki, a kasa..eh

Kamila dzieki za jakies info blizsze :tak:
Mam tlumacza wiec bede miala przetlmaczony wypis i odrazu po przylocie rejestruje sie do gp i poloznej pokazac im i zobacze co beda robic..

Do góry