reklama
Elza, ja też niewiele ostatnio przybrałam na wadze a mały jest leniwy i rzadko sie rusza. Nie marwt się, może ma gorsze dni! W poniedziałek Cię pożądnie przebadają to sie uspokoisz! Malaga - śliczna bielizna! a jakie brzusio!
JustineMyMind
Mama Laureńki
Elza nie martw sie:-). Ja na początku bardzo panikowałam jak Malutka sie nie ruszała zbytnio, ale to zależy od dnia. Raz bryka przez cały dzień innym razem w ciągu dnia poczuje może kilka puknięć i koniec....
Ja jutro ide do szpitala i sie troche denerwuje
Mnie sie waga zatrzymała a Mała i tak rośnie, niezależnie ode mnie
Trzymam za Ciebie kciuki w poniedziałek
Wy za mnie jutro trzymajcie
Ja jutro ide do szpitala i sie troche denerwuje
Mnie sie waga zatrzymała a Mała i tak rośnie, niezależnie ode mnie
Trzymam za Ciebie kciuki w poniedziałek
Wy za mnie jutro trzymajcie
M
Melanie
Gość
elza ale czy ktoś Tobie dał powód do martwienia się?
co powiedziano jak mierzono tentno ?
malaga - jak zwykle, bardzo zgrabnie i modelowo
JMM trzymam za Was kciuki
co powiedziano jak mierzono tentno ?
malaga - jak zwykle, bardzo zgrabnie i modelowo
JMM trzymam za Was kciuki
A
Agutek
Gość
dziewczyny,martwie sie.chodzi mi o bicie sierduszka dzidziusia w brzuszka.dzis bylam u poloznej i bylo widoczne ze serduszko bije malemu od 120 do 135.czy to jest zle,no i faktem jest ze jest ciagle umiejscowione dziecko po prawej stronie i malo co sie rusza.ze dwa male kopniaczki w ciagu dnia ,pozniej 3 dni ciszy i znowu.
elza na pewno z dzidzią wszystko w porządku, ale dla spokoju poszłabym do lekarza sprawdzić co i jak...
jesteś pewna, że masz nawet 3 dni kompletnie bez ruchów? na tym etapie ciąży każdego dnia trzeba czuć ruchy, dlatego może najzwyczajniej w świecie nie zwróciłaś uwagi, a maluszek jednak się rusza?
jeśli jesteś pewna, że tyle dni nie czujesz to tym bardziej - szybko do lekarza żeby cię uspokoił i wszystko zbadał
malaga śliczny brzuszek...z boku już ładnie widoczny, ale z przodu ciągle trudno się go dopatrzyć hihi
elza74
Zaciekawiona BB
jak do tej pory bylo k z dzidzia,wizyty u poloznej co miesiac az do tej pory,i szybkie skierowanie do szpitala na badania.tu w Islandii wizyty sa co miesiac a usg sa robione w 2 m-cu i w 5 m-cu.poniej juz nie,teraz mam mam miec robione usg,i mam bacznie obserwowac czy dzidzia sie rusza.w poniedzialek na szczegolowe badania,a za 2 tyg do poloznej i tam bedzie czekal na mnie lekarz.gdyby bylo wszystko w porzadku z dzidzia to polozna nie dalaby skierowania do szpitala na badania..mam tez nadzieje ze wszystko w porzadku bedzie i moze dzidzia ma bardzo malo miejsca w brzuszku dlatego tak malo sie rusza.ale wczesniej 2 tyg bardzo sie ruszala w ciagu dnia,a teraz od kilku dni w dzien bardzo malo a w nocy w ogole.a w nocy tez sie ruszala wczesniej.nie wiem co otym myslec.ja sobie na 2 sposoby tlumacze:ze albo ma malo miejsca i za bardzo nie moze sie ruszac,albo sobie odpoczywa i spi sobie.dowiem sie w poniedzialek o ile nie wczesniej.polozna dala mi nawet numer tel do szpitala,na wszelki wypadek.ruchy dziecka kazdego dnia czulam.
Napewno w nocy maluszek jest bardziej aktywny ale przecież czasami śpisz i nie czujesz. Ale rzeczywiście warto sprawdzić! Jak w dalszym ciągu nie czujesz ruchów to w samochód i na ktg! Ale mam nadzieję, że to już nie jest konieczne. pozdrawiam
katyusha
aktywna
elza 74 pewnie bedzie wszystko dobrze, za co trzymam mocno kciuki.
Dobrze, ze skierowano Cie do szpitala, przynajmniej beda mieli czas na posprawdzanie wszystkiego szczegolowo, a Ty sie uspokoisz
Troche macie ciezko z ta opieka w Islandii:-(
Dobrze, ze skierowano Cie do szpitala, przynajmniej beda mieli czas na posprawdzanie wszystkiego szczegolowo, a Ty sie uspokoisz
Troche macie ciezko z ta opieka w Islandii:-(
reklama
A
Agutek
Gość
Dotarłam do magicznej liczby "100" w pasie ;-)
Ciekawe na ilu centymetrach się skończy
Oby tylko potem łatwo wrócić do "swoich" wymiarów
Ciekawe na ilu centymetrach się skończy
Oby tylko potem łatwo wrócić do "swoich" wymiarów
Podziel się: