reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki rosną ;)

elza - będzie dobrze :tak: Moja pani doktor co prawda sprawdzała bicie serduszka, ale nie mierzyła, nie wiem, z jaką częstotliwością bije :confused:

A my rośniemy już teraz bardzo szybko - tak i się przynajmniej wydaje :tak:

32t3d :happy:

reklama
Elza, ja też niewiele ostatnio przybrałam na wadze a mały jest leniwy i rzadko sie rusza. Nie marwt się, może ma gorsze dni! W poniedziałek Cię pożądnie przebadają to sie uspokoisz! Malaga - śliczna bielizna! a jakie brzusio!

Elza nie martw sie:-). Ja na początku bardzo panikowałam jak Malutka sie nie ruszała zbytnio, ale to zależy od dnia. Raz bryka przez cały dzień innym razem w ciągu dnia poczuje może kilka puknięć i koniec....
Ja jutro ide do szpitala i sie troche denerwuje :baffled:

Mnie sie waga zatrzymała a Mała i tak rośnie, niezależnie ode mnie:tak:
Trzymam za Ciebie kciuki w poniedziałek:tak:
Wy za mnie jutro trzymajcie :szok:

elza ale czy ktoś Tobie dał powód do martwienia się?
co powiedziano jak mierzono tentno ?

malaga
- jak zwykle, bardzo zgrabnie i modelowo :tak::tak::tak:

JMM trzymam za Was kciuki :tak::tak::tak:

dziewczyny,martwie sie.chodzi mi o bicie sierduszka dzidziusia w brzuszka.dzis bylam u poloznej i bylo widoczne ze serduszko bije malemu od 120 do 135.czy to jest zle,no i faktem jest ze jest ciagle umiejscowione dziecko po prawej stronie i malo co sie rusza.ze dwa male kopniaczki w ciagu dnia ,pozniej 3 dni ciszy i znowu.

elza na pewno z dzidzią wszystko w porządku, ale dla spokoju poszłabym do lekarza sprawdzić co i jak...
jesteś pewna, że masz nawet 3 dni kompletnie bez ruchów? na tym etapie ciąży każdego dnia trzeba czuć ruchy, dlatego może najzwyczajniej w świecie nie zwróciłaś uwagi, a maluszek jednak się rusza?
jeśli jesteś pewna, że tyle dni nie czujesz to tym bardziej - szybko do lekarza żeby cię uspokoił i wszystko zbadał :tak:

malaga śliczny brzuszek...z boku już ładnie widoczny, ale z przodu ciągle trudno się go dopatrzyć hihi :laugh2:

jak do tej pory bylo k z dzidzia,wizyty u poloznej co miesiac az do tej pory,i szybkie skierowanie do szpitala na badania.tu w Islandii wizyty sa co miesiac a usg sa robione w 2 m-cu i w 5 m-cu.poniej juz nie,teraz mam mam miec robione usg,i mam bacznie obserwowac czy dzidzia sie rusza.w poniedzialek na szczegolowe badania,a za 2 tyg do poloznej i tam bedzie czekal na mnie lekarz.gdyby bylo wszystko w porzadku z dzidzia to polozna nie dalaby skierowania do szpitala na badania..mam tez nadzieje ze wszystko w porzadku bedzie i moze dzidzia ma bardzo malo miejsca w brzuszku dlatego tak malo sie rusza.ale wczesniej 2 tyg bardzo sie ruszala w ciagu dnia,a teraz od kilku dni w dzien bardzo malo a w nocy w ogole.a w nocy tez sie ruszala wczesniej.nie wiem co otym myslec.ja sobie na 2 sposoby tlumacze:ze albo ma malo miejsca i za bardzo nie moze sie ruszac,albo sobie odpoczywa i spi sobie.dowiem sie w poniedzialek o ile nie wczesniej.polozna dala mi nawet numer tel do szpitala,na wszelki wypadek.ruchy dziecka kazdego dnia czulam.

Napewno w nocy maluszek jest bardziej aktywny ale przecież czasami śpisz i nie czujesz. Ale rzeczywiście warto sprawdzić! Jak w dalszym ciągu nie czujesz ruchów to w samochód i na ktg! Ale mam nadzieję, że to już nie jest konieczne. pozdrawiam

elza 74 pewnie bedzie wszystko dobrze, za co trzymam mocno kciuki.
Dobrze, ze skierowano Cie do szpitala, przynajmniej beda mieli czas na posprawdzanie wszystkiego szczegolowo, a Ty sie uspokoisz :tak:
Troche macie ciezko z ta opieka w Islandii:-(

reklama
Dotarłam do magicznej liczby "100" w pasie ;-)
Ciekawe na ilu centymetrach się skończy :-p

Oby tylko potem łatwo wrócić do "swoich" wymiarów :rolleyes:

Do góry