Nusia93
Fanka BB :)
Nie jest obowiązkowa bo po mojej operacji nie mogę jej robić
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie jest obowiązkowa bo po mojej operacji nie mogę jej robić
Tez miałam glukoze 86, powiedziała lekarka,że okDziewczyny a ja nie mogę robić krzywej Jednak cukier na czczo mam 86. Czy mogę być w takim razie spokojna ? Kiedyś miałam IO jak ważyłam 40 kg więcej. Wtedy cukier miałam w granicach 100.
Powiem Ci, że nie doczytałam całej. I powiedziałabym że jest dużo wiedzy ogólnej, ale mało konkretów. Np, jest że można ćwiczyć w ciąży, ale nie ma konkretnych ćwiczeń. I tak miałam wrażenie że ze wszystkim...Ooo i jak ta ksiazka dr lifestyle? Bardzo ja lubię, mam kilka jej diet (rzadko kiedy stosowalam w calosci, bo leniwa dupa jestem, ale wyrywkowo lubie jej pomysly na obiady). Jak sie dowiedzialam o ciazy pomyslalam - a dopiero co ksiazka moniki wyszla i sie promocja na nia skonczyla. Warto kupic? Jakies ciekawe rady?
Mnie się bardzo często odbija. Są posiłki po których potem przez jakąś godzinę siedzę i właśnie mi się odbija. I to nie jest bekanie, że się jedzonko przyjęło tylko właśnie odbicia które nie przynoszą ulgi... czasem też jest czkawkaZauważyłam u siebie odbijanie po jedzeniu i uczucie takiego wzdętego brzucha. Czytałam coś, że w Itrymestrze perystaltyka jelit jest utrudniona, bo jelita zostaja ucisniete przez rozpychajaca sie macice. Macie podobne odczucia?
To jest moja pierwsza ciąża ever, wiec też nie udzielam sie tak bardzo, bo co moge komu poradzić jak to dla mnie nowości
Bedziesz o to błagać wcześniej niż ja, bo masz termin przede mnąMyślę że w pierwszym trymestrze to raczej nie ma tam co naciskać prawdopodobnie to efekt działania progesteronu. A zaparcia i uczucie pełności itp to dopiero poczujesz w trzecim trymestrze będziesz błagać żeby dziecko już wyszło
Ja dokładnie to samoJa chyba nie mam wcale śluzu. Ciężko w sumie powiedzieć bo wypływa tylko luteina. Chociaż często mam uczucie takie jak na początku ciąży,że robi mi się tam bardzo mokro
Ja też nie odczuwam śluzuJa chyba nie mam wcale śluzu. Ciężko w sumie powiedzieć bo wypływa tylko luteina. Chociaż często mam uczucie takie jak na początku ciąży,że robi mi się tam bardzo mokro
Ja nie będę błagać, ja będę mieć cesarkę minimum tydzień przed terminem zapewne, chociaż tyle mnie ominieBedziesz o to błagać wcześniej niż ja, bo masz termin przede mną