marlusia
Fanka BB :)
Ja w pierwszej ciąży pracowałam do 8msc, szyjka zaczęła się skracać i wtedy wysłał mnie na zwolnienie. Ale teraz nie dość, że się gorzej czuje bo mdłości, zawroty i senność (zasnę wszędzie nawet w sali zabaw pełnej dzieci xd) a w nocy za to spać nie mogę to jeszcze stres w pracy teraz byłam na urlopie, ale mam nadzieje, że uda mi się jutro dostać zwolnienie…Hah a mnie to troche smuci. Kobieta kobiecie potrafi byc malo wyrozumiala. Ja w pierwszej ciazy stwoerdzilam ze skoro jest ok bede i chocby do konca pracowac bo czemu nie. Ale nie komemtowalam wyboru bratowej ktora of razu poszla na l4 mimo iz dobrze sie czula i problemow nie miala. Jednak u mnie szyjka okazala sie slaba i tak wyladaowalam na l4. W tej ciazy o wiele gorzej czuje sie juz od 6 tygodnia. Niskie cisnienie, nawrot arytmi a mialam dopoero co zabieg ma sercu, mdlosci i strasznie mi slabo. Wzielam od razu l4. Dzisiaj przedluzalam bo doszly plamienia i dalej mi fest slabo i brzuch boli. Bez wyrzutow sumienia siedze w domu i bede siedziec az sie nie ppczuje dobrze. I co komu do tego?
chodzisz prywatnie do lekarza? Lekarz pytał czy chcesz l4 czy sama powiedziałaś?
No dlatego ja się tak umówiłamUważam ze powinno się chodzić do lekarza w 8 tygodniu. Ja poszłam w 6 i się denerwowałam. Koleżanka poszła w 5 i tez panika. Myśle ze ten 8 jest taki idealny. Ja drugi raz mam nadzieje ze nie będę w ciąży a wiem jedno ze na pewno drugi raz nie będę rodzic ale gdybym mogła cofnąć czas poszłabym na 1 wizytę właśnie dzisiaj 8 tydz
Ja miałam przypinkę od mamyginekolog, właśnie gratis do segregatora. Przypinałam do torebki.Zastanawiam sie nad taką bransoletką "jestem w ciąż" nosiłyście coś takiego? Mysle o sytuacji gdyby coś sie stało, odpukac, zeby ktoś kto ma mi pomóc wiedział.
A wiadomo warunki pracy to po pierwsze mają znaczenieA propo l4, ja pracuje z chemia co nie jest wskazane w ciazy. Już pomijma ze się poprostu aktualnie źle czuje, ale charakterystyka mojej pracy zmusza mnie do tego żeby od razu iść na l4. Także nie ma co oceniać z góry, każdego sytuacja jest inna
Ja mam od mamyginekolog i był spoko w 1ciąży, nie miałam jakoś wielkiej ilości badań, żeby się nie mieściły. Właśnie go wyjęłam, żeby sobie podrukować nową zawartość.Hej dziewczyny a ja mam takie pytanko. Czy macie jakieś teczki lub segregatory na badania i wszystkie ważne dokumenty związane z prowadzeniem ciąży? Ja uwielbiam takie rzeczy, w których jest wszystko poukładane i w jednym miejscu zastanawia mnie czy jest sens kupować segregator z napisem "jestem w ciąży" czy ma on jakieś dodatkowe zakładki itp? Czy lepiej kupić zwykły segregator bo może to jedno i to samo a koszt mniejszy? Jak któraś z Was ma to proszę o opinie
Ostatnia edycja: