ja z kolei z 1 miałam na 3 ale okazało się później ze na 10 jak się czujesz? Masz już jakieś elementy wyprawki, wózek, łóżeczko ?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Szczerze to ja nie uzywałam żadnych kremów. A mam już trójkę dzieci. Jedynie jeśli pojawiły się zaczerwienienia w okolicy pieluszkowej. Ostatnio sprawdzał się bardzo dobrze bepanthen. Co do kosmetykow to też nie ma co przesadzać. Polozna jak przychodziła do mnie po porodzie to mówiła, żeby maluszka nie myć w żadnych płynach. A na suchą skore radziła smarować maluszka oliwą albo olejem kokosowym. Bardzo dobrze się sprawdzał. Oczywiście każdy bedzie robił jak uważa.
Ja smarowałam olejem kokosowym bo mu się tak skóra na ciele łuszczyła. Później uzywałam hippa do mycia i to tak jak mówisz trochę do wody. Albo takiego z rossmanna chyba momme czy jakos tak.
Ja pod pieluszke raczej będę używać bepanthen, a do kąpieli emolium bo jest od razu z oliwka i wystarczy dosłownie kropla żeby umyć maluszka