Ja biorę Pregne plus raz dziennie i tam jest 400 kwasu foliowegono Ja tez mam ten 400 czyli jedną tabletkę? bo tam jest napisane że 1-2 na dobę
Napisane na SM-A510F w aplikacji Forum BabyBoom
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja biorę Pregne plus raz dziennie i tam jest 400 kwasu foliowegono Ja tez mam ten 400 czyli jedną tabletkę? bo tam jest napisane że 1-2 na dobę
A do tego Acardu to masz jakieś wskazanie, czy profilaktycznie?No właśnie tak się zastanawiam czy już brać jakieś suplementy jak jeszcze nie byłam na wizycie u lekarza. Moja pani gin jak byłam u niej ostatni raz powiedziała, że od momentu jak dowiem się , że jestem w ciąży powinnam już brać suplementy . Zaproponowała między innymi Prenatal duo, który niby jest od 13 tyg ciąży ale w składzie oprócz odpowiednich ilości kwasu foliowego , wit D, i kwasów DHA posiada składnik wspomagający prawidłowy rozwój mózgu i oczu a one zaczynają tworzyć się w 6 tyg ciąży. Do tego kazała ACARD .
Ja już rozmawiałam z położną. Będę się z nią umawiać po kolejnej wizycie, bo jeśli zdecyduję się na SN to chciałabym z nią rodzić.A czy któras z Was była już u położnej? bo moja siostrzenica chodzi do połoznej od pierwszych dni ciąży . Czy to jest potrzebne ? w pierwszej ciąży tak nie robiłam.
Ja tez mialam z położną rozmawiac, ale chuba przekonam sie do drugiego cc.Ja już rozmawiałam z położną. Będę się z nią umawiać po kolejnej wizycie, bo jeśli zdecyduję się na SN to chciałabym z nią rodzić.
Ja biorę vitaminer prenatal i osobno pregna dha , ale słyszałam, że właśnie ten Vita miner perenatal duo jest dobryNo właśnie tak się zastanawiam czy już brać jakieś suplementy jak jeszcze nie byłam na wizycie u lekarza. Moja pani gin jak byłam u niej ostatni raz powiedziała, że od momentu jak dowiem się , że jestem w ciąży powinnam już brać suplementy . Zaproponowała między innymi Prenatal duo, który niby jest od 13 tyg ciąży ale w składzie oprócz odpowiednich ilości kwasu foliowego , wit D, i kwasów DHA posiada składnik wspomagający prawidłowy rozwój mózgu i oczu a one zaczynają tworzyć się w 6 tyg ciąży. Do tego kazała ACARD .
@Sasanka87 ja mialam 06.07,20.07 i teraz 10.08
Strasznie smutne. Poprostu same biedę klepia, tez by chciały trochę grosza. To prawda nie każdy dostaje. Ja dostaje za dwójkę 500. Żeby dostać 1000 przekraczalismy dochód 30 zł za miesiąc. Teraz juz za trzecie dostaniemy 1500. Ale ile to potrwa? Nie wiadomo. Mój mąż pracuje w ministerstwie. Mówi ze dobra sytuacja jest z budżetem [emoji4] w innych krajach od dawna dają kasę na dzieci. Ja od zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, nigdy nie patrzyłam na 500 plus ale jak Państwo daje to biorę [emoji4] nie oszukujmy się każdy pieniądz się przyda na zajęcia czy cos[emoji4]
Napisane na GT-I9301I w aplikacji Forum BabyBoom
A czy któras z Was była już u położnej? bo moja siostrzenica chodzi do połoznej od pierwszych dni ciąży . Czy to jest potrzebne ? w pierwszej ciąży tak nie robiłam.
Bralam falvit mama mialam po nim mdlosci, zawiera wit a ponoc ona w ciazy nie sluzy. Zmienilam na femibion 1 i jest ok.