braneta
Staranka o dzidzię:)
Ja na czczo mam 100 a chcemy żeby było 90
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja mialam cukrzyce ciazowa w pierwszej ciazy. Moja gin tez zaleca krzywa cukrowa dopiero w drugim trymestrze no chyba ze cukier na czczo bedzie zly szybciej. Tak wlasnie jak mowiszDo dziewczyn z cukrzycą ciążową. Słuchajcie, wczoraj lekarka mi powiedziała, z dopóki cukier na czczo będzie ok, to nie będziemy robić krzywej cukrowej. Zrobimy ją w drugiej połowie ciąży. I że jak cukier na czczo jest ok, to nic się nie stanie dziecku. Spotkalyscie się z czymś takim?
Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom
U mnie mąż dopiero był na usg jak skończyło się przez pochwowo mój to wył ze szczęścia, jak zHej dziewczyny, dzisiaj na 15:10 mam ust, tylko o tym już myślę, tak bym chciała zobaczyć serduszko mojego dzidziusia...czy wasi mężowie chodzą z wami na ust? Mój bardzo chce iść i chyba się zgodzę
Obaeiam się,ze mam podobną reakcjeW pierwszej ciąży mąż był na prawie każdej wizycie, ale teraz ktoś się musi zająć córką więc na serduszkowe poszłam sama, ale na genetyczne byśmy chcieli iść razem, więc trzeba załatwić opiekę dla małej.
Nie wiem jak inne mamy, ale ja jakoś się nie przejmuje zbyt dużo, tak nie przeżywam tej ciąży. Wczoraj na USG zobaczyłam serduszko i tylko powiedziałam, "aha, to super", żadnych łez ani nic.
Ja mialam tak przy pierwszej ciąży.Do dziewczyn z cukrzycą ciążową. Słuchajcie, wczoraj lekarka mi powiedziała, z dopóki cukier na czczo będzie ok, to nie będziemy robić krzywej cukrowej. Zrobimy ją w drugiej połowie ciąży. I że jak cukier na czczo jest ok, to nic się nie stanie dziecku. Spotkalyscie się z czymś takim?
Ja biorę vita-miner prenatal i kwas dha -pregna dhaDrogie doświadczone koleżanki Chciałabym zapytać was o suplementację w ciąży. Jakie produkty waszym zdaniem/ zdaniem waszych lekarzy są najlepsze? Co zażywacie?
Ja obstawiam że urodze koło 20 lutego z córka też miałam przeczucie że wcześniej zacznie się poród i tak byłoTo idziemy łeb w łeb z tygodniami ciąży w lutym/marcu okaze sie która z nas pierwsza będzie rozpakowana
Bralam falvit mama, przestalam bo zawiera wit A. Kupilam femibion i o dziwo mdlosci mi przeszlyDrogie doświadczone koleżanki Chciałabym zapytać was o suplementację w ciąży. Jakie produkty waszym zdaniem/ zdaniem waszych lekarzy są najlepsze? Co zażywacie?
Ja jeszcze 2 tyg temu jeździłam trasy 10-15 km tylko właśnie takie równe wybierałam żeby pod górę nie było. Ale odkąd mam mdłości to siedzę w domu i zero ruchuJest tu ktoś dziś jeszcze? jak z waszą aktywnością fizyczna? Bo ja poza totalną sennoscia nie narzekam teraz na żadne bóle i bardzo kusi mnie rower. Dziś pojechałam na kilkukilometrowy spacer równa droga. Ale jednak trochę się boję po tym poronieniu. za tydzień zapytam lekarza czy mogę. Jak jest u was?