reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2018

Ja skonczyłam 33 niedawno, czyli 34 w przyszłym roku. Mikołaja jak urodziłam miałam 31 lat. Mogłabym zostać w takim wieku jakim jestem teraz, dobrze mi [emoji2] wcale mi nie tęskno do 20. Teraz mi dobrze, mąż, synek, dom. Wcale nie przekreślam tez myśli o trzecim ale tez nie planuje póki co. Na pewno marzyłam o więcej niż jednym dziecku bo sama mam rodzeństwo, poza tym Miki to najpiękniejsze co nam się w życiu przydarzyło [emoji173]️

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
Cześć ☺ ja mdłości ciąg dalszy, ani jednego dnia lepszego nie mam :hmm:
Większość z nas po 30 jest. Ja jak urodze to będę miała 34...

Hej dziewczyny :)

Dużo piszecie i ciężko jest każdej odpisać wiec postaram się na te wątki które pamietam ;)

To uczucie jak na okres jest normalne, pamietam ze w pierwszej ciąży dzwoniłam z panika do lekarza, ze coś takiego czuje a on mnie uspokajał, ze nie mam się bać ;) chociaż pewnie jakbym teraz to poczuła to znowu bym się martwiła ;)

Ja w grudniu skończę 28 lat

Ja za to czuje się cały czas pełna, nie wiem czy to już ma związek z ciąża ale może ;)

Niestety temat poronień krąży wokół ciąży :( przykro mi, ze tak wiele z nas tego doświadczyło. Życzę nam żeby żadnej z marcowek to nie groziło. Ja poroniłam pierwsza ciąże 6 lat temu w 13 tc.

Ja jutro drugi raz będę robiła betę i stresuje się. Mam nadzieje ze dobrze przyrasta, robię ja przez doświadczenia z tej pierwszej ciąży. Jeśli wszystko jest Ok to do lekarza zapisze się Ok 6 tyg czyli w przyszłym tygodniu, chciałabym już zobaczyć serduszko i spokojnie spać.

Myśle tez o tym co powiem w pracy :( boje się

ja schudłam mimo, że staram się jeść więcej- chociaż u mnie jest z tym ciężko, ale ostawiłam cole i mniej ciągnie mnie do słodyczy. aktualnie to co mogłoby mi w ogóle przypominać o ciąży to czasami 'ciągnie mnie' przy jajnikach i mam okrutnie wzdęty brzuch, nigdy aż tak nie miałam. tak bardzo bym chciała już wtorek, żeby mieć pewność, że wszystko ok, jest serduszko i maleństwo rośnie :( coś czuje, że będę żyła tylko tymi wizytami, żeby sprawdzać czy wszystko dobrze.

Hej dziewczyny :)

Dużo piszecie i ciężko jest każdej odpisać wiec postaram się na te wątki które pamietam ;)

To uczucie jak na okres jest normalne, pamietam ze w pierwszej ciąży dzwoniłam z panika do lekarza, ze coś takiego czuje a on mnie uspokajał, ze nie mam się bać ;) chociaż pewnie jakbym teraz to poczuła to znowu bym się martwiła ;)

Ja w grudniu skończę 28 lat

Ja za to czuje się cały czas pełna, nie wiem czy to już ma związek z ciąża ale może ;)

Niestety temat poronień krąży wokół ciąży :( przykro mi, ze tak wiele z nas tego doświadczyło. Życzę nam żeby żadnej z marcowek to nie groziło. Ja poroniłam pierwsza ciąże 6 lat temu w 13 tc.

Ja jutro drugi raz będę robiła betę i stresuje się. Mam nadzieje ze dobrze przyrasta, robię ja przez doświadczenia z tej pierwszej ciąży. Jeśli wszystko jest Ok to do lekarza zapisze się Ok 6 tyg czyli w przyszłym tygodniu, chciałabym już zobaczyć serduszko i spokojnie spać.

Myśle tez o tym co powiem w pracy :( boje się

Nie bój się kochana wszystko będzie dobrze, myśl pozytywnie żeby nie zaszkodzić maluszkowi. On wszystko czuje :)

Hej ja dzisiaj nie miałam kiedy przeczytać co napisalyscie .Wyjechaliśmy jednak dzisiaj w moje rodzinne strony i o 18.30 dojechaliśmy.Podroz zleciała szybko.

Zdazylam przeczytać,ze mamy nowa marcóweczek :) Witaj w naszym gronie :)

Jutro postaram się doczytać resztę :) Miłego wieczoru :)

Ja właśnie zjadlan kielbaske z grilla i cukinie :)
Ja w sierpniu skoncze 27 lat, mam juz 2 letnią córkę :) zawsze bylo to dla mnie oczywiste ze przynajmniej dwoje dzieci chce mieć, sama mam 4 rodzeństwa i uważam ze to najlepsze co rodzice mogli mi dac :)

Dziewczyny ktore maja kolejną ciąże jakie robicie badania? Robicie kolejny raz różyczke, owa, toxo igm i cytomegalie?
Bo ostatnio na wizycie lekarka kazala mi zrobic wszystko a wcześniej mowila ze jak zajde w ciaze to np. Rozyczki i cytomegali juz nie musze robic bo robilam kilka miesięcy temu :/ i teraz sama juz nie wiem.

Ja w sierpniu skoncze 27 lat, mam juz 2 letnią córkę :) zawsze bylo to dla mnie oczywiste ze przynajmniej dwoje dzieci chce mieć, sama mam 4 rodzeństwa i uważam ze to najlepsze co rodzice mogli mi dac :)

Dziewczyny ktore maja kolejną ciąże jakie robicie badania? Robicie kolejny raz różyczke, owa, toxo igm i cytomegalie?
Bo ostatnio na wizycie lekarka kazala mi zrobic wszystko a wcześniej mowila ze jak zajde w ciaze to np. Rozyczki i cytomegali juz nie musze robic bo robilam kilka miesięcy temu :/ i teraz sama juz nie wiem.

Ja robię wszystkie badania, nawet HIV. W szpitalu musi być komplet badań. Toxo bada się kilka razy w ciąży. Dla świętego spokoju powtórz wszystkie:tak:

reklama

Mi lekarz wykluczyl te badania. No jeżeli byly dobre wyniki to nie ma sensu wydawac pieniedzy poraz drugi.

Do góry