Witajcie przyszłe mamusie
Niestety nie udało mi się nadrobić postów weekendowych bo cały dzien Na Uczelni. Na telefonie jakoś nie chce mi sie ładować/zacina itp.
W każdym razie tak odzwyczaiłam się od studiowania przez wakacje, że dziś, gdy wróciłam po 15 do domu poszłam na prawie 2h drzemkę. W sumie to drugi raz ( zazwyczaj tak nie robie ;o )
Anulka, dasz radę. Czas szybko minie i mąż zaraz będzie obok
Ja ze swoim się ostatnio kłócę o głupotki i jakaś marudna się stałam. Choć muszę przyznac, że mam złotego, cierpliwego i wyrozumiałego męża. Ah te hormony ;/
Idąc w podziemiach w warszawie natknęłam się na pana, który mial spore stoisko z gazetami/magazynami itd. Kupiłam chyba z 7 za totalne grosze ( mamo to ja za 50gr itd.) fakt, że rzadko kupuje czasopisma i czesc z nich byla nowa, tania i starsza o kilka miesiecy. Udało mi sie znalezc kilka ciekawych rzeczy mi.in ważne odruchy niemowlaka, które warto sprawdzić po urodzeniu. A tego samego dnia nabyłam książeczkę ( doslownie skrypt) pt. "Sprawdzian rozwoju psychoruchowego niemowląt" Anny Mikler-Chwastek. Konkret, bo opisuje cały pierwszy rok, miesiac 1, miesiac drugi i tak po kolei w tabelce co powinno wysdtępować i jest określone jako normę rozwojową. Wziela jednak pod uwage tylko te rzeczy, ktorymi nalezaloby sie martwic
Koszt 11 zł ( w ksiegarni Uczelnianej wiec drozej nawet ) Polecam
Ps: Nie wiem jak rozpoznawać ruchy dzidziusia, ale coś czułam dziś dwa razy