reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowe mamy 2015

Anulka u mnie było tak samo.. Nic nie mogło zmusić Bąbelka do rozszerzenia nóżek. Wtulił się w brzuch, nogi skrzyżował. Ledwo udało się zbadać przezierność.

reklama
Uparte te wasze dzieciaczki ;) u mnie obylo sie bez problemow z przeziernoscia ale lekarz nie mial pewnosci co do plci za wczesnie bylo.

Mnie tez sie wydaje, ze na plec to ok 12 tygodnia za wczesniej. No ale jak lekarz mowi to chyba jest w miare pewny. Chociaz rozne sa niespodzianki. Mojej przyjaciolce powiedzieli, ze dziewczynka, ale ona sadzi, ze moze byc zonk i bedzie chlopiec. A wszystko ma rozowe.

Moje jest zdrowe, rozbrykane, macha kończynami na wszystkie strony ale za małe na pomiar przeziernosci. W poniedziałek mam to badanie. Lekarz mówi ze ruchliwe bardzo, serduszko ok, brzuszek schowany. Ważne że widziałam dzidzie :) no i czekam na poniedziałek :)

Witajcie :) Rzadko tu zaglądam bo czuje się wiecznie zmęczona i dziś spałam 15godzin. Oczywiscie uczucie ociężałości i ból kręgosłupa :( Powiększenia brzuszka nie widzę, czekam do 14 tygodnia na przetestowanie detektora tetna, który niedawno zamówiliśmy :) Mam ogromne obawy przed wizytą u gina 17.09. Z tego co wiem na usg zapisuje i kobiety wchodzą godzinę wczesniej a potem są wszystkie inne wizyty. Nie mówił mi nic na ten temat i bardzo się wkurzę jesli nie zrobi mi usg. Leci 3 miesiąc a ja mialam do tej pory tylko usg dopochwowe i widziałam bijące serduszko. Obawiam sie, ze nie wytrzymam i Mu powiem do słuchu, że chciałabym co miesiac kontrolować sprawe. A ja nie wiem ani ile dziecko ma wagi, ani ile cm, nic nie wiem...;(

Kordosia, ja też dopiero drugi raz miałam usg i dopiero teraz dzidzię miałam wymierzoną. A burę zrób jeśli Ci nie będzie chciał zrobić usg. W sumie powinien, bo to jest właśnie czas na ważne usg (między 10 a 14 tygodniem.). Trzymaj się, wiem jak sama nie mogłam się doczekać wizyty i czas mi się dłużył...

Wlasnie zapomnialam napisac, ze wczoraj na doslownie 2 sekundy udalo mi sie uslyszec serduszko na detektorze. Potem mala wredota zwiala i nie dala sie juz znalezc i tylko slyszalam rozne moje tetnice.

reklama
A ja za to miałam już chyba ze 3 usg (na początku było przesunięcie w stosunku do OM i trzeba było sprawdzić czy Małe rośnie) i wcale mnie to nie cieszy. Niby fajnie zobaczyć, ale co chwile za wcześnie na coś ;) i stres. A to za małe, a to brzuszek nie schowany...a tak nawet bym nie wiedziała... Także różnie to bywa... Ja przezierność mam dopiero 16.09 i taaaaak zazdroszczę tym, co już po. I gratuluję oczywiście :)))) Ja się jakoś strasznie stresuję, a jeszcze szanowny małżonek wyjeżdża na kilka dni :( Dziewczyny, jak to robić by się tak nie martwić??? Jak wy dajecie radę przed tymi badaniami?
Mnie dzisiaj brzucho jakoś kłuje, miała któraś tak?

Do góry