Spełnienia marzeń!Haha taaak dzis kończę 33 ! masakra ale dziękuję za życzenia wino będzie, odstawilam dzis metę na 2 dni są rzeczy ważne i ważniejsze
reklama
Natkaa.kropka
Zaangażowana w BB
Co z tego ze kochałaś się ze swoim kilkakrotnie w lutym? Możesz się z nim kochać nawet 20 razy i nie zajść. Wiesz zeby zajsc w ciaze jest potrzebna owulacja. Także jeśli np. miałaś owulacje przykładowo 27.02. to stosunki w okolicach tej daty są ważniejsze niż stosunki np. 14-16 lutego.
czekaj, bo czegoś tu nie kumam... Owulacja wg kalendarzyka 27.02, za 9 dni okres, czyli 13.03... Wiesz o tym, że to od owulacji zależy kiedy dojdzie do zapłodnienia i nie ważne czy będziesz się ze swoim kochać kilka razy w miesiącu, bo ważne są dni w jej okolicy. Więc przyjmując, że Twój kalendarzyk jest super hiper precyzyjny i trafił w owu w 100% to jesteś 5dpo i to jest za wcześnie na test
Tak macie racje. Tylko, ze na dobra sprawę nie wiem sama czy ta owulacja Była czy nie była. Tak jak mówiłam w lutym @ miałam 3 dni gdzie co miesiąc miałam min. 7/8 dni. Patrząc na te całe kalendarzyki jakoś mało co chce mi się w nie wierzyć. Z pierwszym dzieckiem było tak ze zaszłam podczas okresu i to na początku miesiąca a pod koniec miesiąca test pokazywał dwie kreski.
angeliskax
Moderator
Tak, zdarzają się też cykle ze możesz mieć zaraz chwile po zakończeniu okresu np. w 5dc. a zdarzają się też cykle gdzie możesz mieć owulacje w 18dc. Także jesli w tym cyklu mialas krótki okres to możliwe że owulacja była szybciej niż myślisz. Jeśli chcesz to możesz spróbować sobie zrobić test, ale to tylko dla formalności bo możesz nic nie wykryć jeszcze. Dlatego zaleca się robienie testu w dniu @.Tak macie racje. Tylko, ze na dobra sprawę nie wiem sama czy ta owulacja Była czy nie była. Tak jak mówiłam w lutym @ miałam 3 dni gdzie co miesiąc miałam min. 7/8 dni. Patrząc na te całe kalendarzyki jakoś mało co chce mi się w nie wierzyć. Z pierwszym dzieckiem było tak ze zaszłam podczas okresu i to na początku miesiąca a pod koniec miesiąca test pokazywał dwie kreski.
Może warto ze dwa cykle wybrać się do ginekologa i sprawdzić kiedy owulujesz? Długo się staracie?
Natkaa.kropka
Zaangażowana w BB
ogólnie to od lutego się nie zabezpieczamy stwierdziliśmy, ze jak będzie to będzie w sensie na spokojnie bez parcia. U ginekologa byłam na początku lutego ale myślałam nad tym. Wiesz mnie najbardziej zastanawia fakt, ze piersi mnie nie bolą i te wypryski na twarzy - zaznaczę, ze w każdym miesiącu przed @ nawet te 9 dni przed bolały mnie piersi ale nigdy przed nie miałam wyprysków na twarzy. Dlatego mam pewne przeczucia. Np tez to, ze ja nie czuje smaku coli gdzie 5 dni temu normalnie czułam, wszystko jakby z dnia na dzień się zmienia.Tak, zdarzają się też cykle ze możesz mieć zaraz chwile po zakończeniu okresu np. w 5dc. a zdarzają się też cykle gdzie możesz mieć owulacje w 18dc. Także jesli w tym cyklu mialas krótki okres to możliwe że owulacja była szybciej niż myślisz. Jeśli chcesz to możesz spróbować sobie zrobić test, ale to tylko dla formalności bo możesz nic nie wykryć jeszcze. Dlatego zaleca się robienie testu w dniu @.
Może warto ze dwa cykle wybrać się do ginekologa i sprawdzić kiedy owulujesz? Długo się staracie?
Natkaa.kropka
Zaangażowana w BB
a i nadmienię ze 3 dni temu miałam mega metaliczny posmak w ustach i podczas oddychania przez nos.ogólnie to od lutego się nie zabezpieczamy stwierdziliśmy, ze jak będzie to będzie w sensie na spokojnie bez parcia. U ginekologa byłam na początku lutego ale myślałam nad tym. Wiesz mnie najbardziej zastanawia fakt, ze piersi mnie nie bolą i te wypryski na twarzy - zaznaczę, ze w każdym miesiącu przed @ nawet te 9 dni przed bolały mnie piersi ale nigdy przed nie miałam wyprysków na twarzy. Dlatego mam pewne przeczucia. Np tez to, ze ja nie czuje smaku coli gdzie 5 dni temu normalnie czułam, wszystko jakby z dnia na dzień się zmienia.
Bibi89
Fanka BB :)
Hahahaha dziękuję tak właśnie się czuje
Jeśli uważasz że masz objawy ciąży to zrób test. Jeśli jednak wyjdzie negatywny to znaczy że to nie są oznaki ciążya i nadmienię ze 3 dni temu miałam mega metaliczny posmak w ustach i podczas oddychania przez nos.
reklama
Z
zaz208622
Gość
Jeśli masz już objawy ciąży to każdy test ciążowy pokaże dwie tłuste kreski. Tak to działa
a i nadmienię ze 3 dni temu miałam mega metaliczny posmak w ustach i podczas oddychania przez nos.